Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 11:43

Αεροδιακομιδή ασθενών με Chinook της Αεροπορίας Στρατού κάτω από αντίξοες συνθήκες

Διατέθηκε ένα ελικόπτερο Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) που απογειώθηκε από τα Μέγαρα για την αεροδιακομιδή δύο ηλικιωμένων ατόμων, ενός 78χρονου από την Νάξο με αναπνευστική ανεπάρκεια και ενός 77χρονου από την Σύρο με αναιμία. (Φωτογραφία αρχείου) Διατέθηκε ένα ελικόπτερο Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) που απογειώθηκε από τα Μέγαρα για την αεροδιακομιδή δύο ηλικιωμένων ατόμων, ενός 78χρονου από την Νάξο με αναπνευστική ανεπάρκεια και ενός 77χρονου από την Σύρο με αναιμία. (Φωτογραφία αρχείου)

Δύο ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας με σοβαρά προβλήματα υγείας μεταφέρθηκαν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες χθες αργά το βράδυ και μέχρι σήμερα τα ξημερώματα από ένα ελικόπτερο CH-47D Chinook της Αεροπορίας Στρατού από τις Κυκλάδες.

Ενδεικτικό των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν χθες στο Αιγαίο ήταν και το γεγονός ότι ο Τουρκικός Στόλος ο οποίος από τη Δευτέρα ασκείται στο Αιγαίο πραγματοποιώντας την τριμηνιαία «επιχειρησιακή του εκπαίδευση» από το απόγευμα είχε αρχίσει να αποσύρει τα σκάφη του στους ναυστάθμους του, ώστε το βράδυ με τις άσχημες συνθήκες να είναι στα λιμάνια τους. Παρ'όλες αυτές τις αντιξοότητες όμως η αποστολή αεροδιακομιδής για το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποιήθηκε κανονικώς, με ασφάλεια και με επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα, χθες βράδυ και ύστερα από σχετικά αίτημα του ΕΚΑΒ προς το ΥΠΕΘΑ και από εκεί μέσω ΓΕΕΘΑ στο ΓΕΣ, διατέθηκε ένα ελικόπτερο Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) που απογειώθηκε από τα Μέγαρα για την αεροδιακομιδή δύο ηλικιωμένων ατόμων, ενός 78χρονου από την Νάξο με αναπνευστική ανεπάρκεια και ενός 77χρονου από την Σύρο με αναιμία.

Στις 22:25, το ελικόπτερο Chinook απογειώθηκε από τη βάση του στην Πάχη Μεγάρων και στις 23:25 προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Νάξου, όπου παρέλαβε τον ένα ασθενή και απογειώθηκε από εκεί στις 23:50. Μετά από λίγο, στις 00:14 το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Σύρο απ' όπου παρέλαβε και τον δεύτερο ασθενή με το συνοδό γιατρό και συγγενείς του και στις 00:30 απογειώθηκε από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων για την 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, όπου και προσγειώθηκε στις 01:24, αποβιβάστηκαν οι ασθενείς με το προσωπικό που τους συνόδευε. Τελικώς, το ελικόπτερο επέστρεψε και προσγειώθηκε στην βάση του στην Πάχη Μεγάρων στις 02:05 σήμερα τα ξημερώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς τοπικώς στο Αιγαίο ο άνεμος είχε ένταση 7 μποφόρ. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter