Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015
Write on Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο σοφός λαός μας και η παροιμία αυτή ταιριάζει απόλυτα στην καθυστερημένη (για 41 ολόκληρα χρόνια) απόδοση της ελάχιστης οφειλόμενης Τιμής, στον Αντιναύαρχο ε.α. Ελευθέριο Χανδρινό, σε ένα πραγματικό Ήρωα του 1974 στη Κύπρο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε μετά θάνατον τήν Διαμνημόνευση «Αστέρα Αξίας και Τιμής» στον στον -τότε- Κυβερνήτη του Α/Γ «ΛΕΣΒΟΣ» Ελ. Χανδρινό. Στην τελετή απονομής Διαμνημόνευσης παρέστη η ηγεσία τών Ενόπλων Δυνάμεων και η οικογένεια τού Αντιναυάρχου ε.α. Ελευθερίου Χανδρινού. Την διαμνημόνευση «Αστέρα Αξίας και Τιμής» παρέλαβε η σύζυγος του Ελευθερίου Χανδρινού, Κα Αμαλία Χανδρινού.

2 handrinos timi

Η απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με εισήγηση στο ΣΑΓΕ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και ομόφωνης απόφασης αυτού, απονέμεται στον αποβιώσαντα, Αντιναύαρχο ε.α. Ελευθέριο Χανδρινό, η Διαμνημόνευση «Αστέρα Αξίας και Τιμής» για τις όλως διακεκριμένες υπηρεσίες που προσέφερε προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα.
Συγκεκριμένα ως Κυβερνήτης του Α/Γ «ΛΕΣΒΟΣ» την 20η Ιουλίου 1974, ημέρα έναρξης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατάφερε να αποβιβάσει προσωπικό της ΕΛΔΥΚ (450 οπλίτες) στην Πάφο, που είχε προηγουμένως παραλάβει από την Αμμόχωστο για επαναπατρισμό, μετά από σφοδρό βομβαρδισμό του παρακείμενου τουρκικού θύλακα, προκαλώντας σύγχυση στις τουρκικές δυνάμεις. Το Α/Γ «ΛΕΣΒΟΣ» συνέχισε τον πλου του και επέστρεψε στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τη δύσκολη αποστολή του».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2015-16 στις 24 Αυγούστου έως στις 10 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η 1η Φάση της Στρατιωτικής Εκπαίδευσης των Σπουδαστών της ΙΙας Τάξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ). Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η παροχή των απαραίτητων στοιχείων στους Σπουδαστές, ώστε να καταστούν ικανοί ηγήτορες μικρών κλιμακίων εκτελώντας τα καθήκοντα του Ομαδάρχη και του Βοηθού Διμοιρίτη.

4 smy ekp 2015

Η εκπαίδευση περιέλαβε:
- Εκτέλεση πορειών (16 και 26 χιλιομέτρων).
- Αντικείμενα Ατομικής Εκπαίδευσης.
- Αντικείμενα Τοπογραφίας.
- Εκπαίδευση στον εξομοιωτή βολών όπλων ευθυτενούς τροχιάς.
- Βολές ατομικού οπλισμού.
- Βολές πολυβόλων.
- Πυρ και κίνηση Ομάδος με Πυρά.
- Βολή οπλοβομβίδας.
- Ρίψη χειροβομβίδας.
- Βολές όλμων 81χιλιοστών και 4,2΄΄ ιντσών με υποδιαμετρήματα.
- Εκπαίδευση στον Πύργο Αναρρίχησης της Σχολής.
- Εκτέλεση Σωματικής Αγωγής και διέλευση Στίβου Εμποδίων, σε καθημερινή βάση.
- Εκπαίδευση στη στρώση και στη διάσπαση ναρκοπεδίου.
- Εκπαίδευση στην κατασκευή φράχτη μονής και διπλής ποδιάς από συρματόπλεγμα.
- Εξομοίωση παρατήρησης βολών καμπύλης τροχιάς με το σύστημα «ΚΕΡΑΥΝΟΣ».

3 smy ekp 2015

5 smy ekp 2015

1 smy ekp 2015

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Συνεχίζουν τη λειτουργία τους στα αεροδρόμια της Πάχης Μεγάρων και του Στεφανοβικείου, επ' ωφελεία των χειριστών της Αεροπορίας Στρατού, δύο Εξομοιωτές Πτήσεων και Αεροναυτιλίας Ελικοπτέρων (HELICOPTER SIMULATION – HELISIM).

1 heli sim

2 heli sim

Η μελέτη και υλοποίηση του έργου κατασκευής των εξομοιωτών πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διευθύνσεως Τεχνικού του ΓΕΣ, η οποία ανέθεσε στο 2ο Τάγμα Επισκευών Αεροπορικού (2ο ΤΕΑΥ) Υλικού την κατασκευή των υποσυστημάτων εξομοίωσης και των λοιπών εργασιών.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκροτήθηκε ομάδα κατασκευής, αξιοποιήθηκαν άτρακτοι πεπαλαιωμένων ελικοπτέρων και οι σύγχρονες υποδομές του 2ου ΤΕΑΥ. Το προσωπικό εργάστηκε με ιδιαίτερο ζήλο και παράλληλα με το κύριο επισκευαστικό του έργο.

3 heli sim

6 heli sim

Το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας είναι η κατασκευή του σύγχρονου εξομοιωτή με ελάχιστο κόστος, ο οποίος παρέχει ένα περιβάλλον εκπαίδευσης όπου δύναται να εξομοιωθούν ρεαλιστικά:
• Πτήσεις δια οργάνων.
• Αεροναυτιλιακά ταξίδια.
• Πτήσεις σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας ή νύκτα (και σε περιβάλλον διοπτρών νυκτερινής όρασης), καθώς και με πρόκληση ασυνήθους κατάστασης πτήσης (αφή προειδοποιητικών λυχνιών, απώλεια συστήματος, ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα).
• Πτήσεις αναγνώρισης αεροδρομίων ή περιοχής ενδιαφέροντος για νεοεισερχόμενους χειριστές.
• Εξοικείωση των νέων χειριστών με τις επικοινωνίες αλλά και με τις διαδικασίες συνεργασίας πληρώματος.
• Πτήσεις εθισμού σε μη ιπτάμενο προσωπικό ή επισκέπτες προς διάδοση των Αεροπορικών Ιδεωδών.

4 heli sim

5 heli sim

Το παραπάνω έργο είναι απόδειξη όχι μόνο της υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού του Τεχνικού Σώματος και των υπηρεσιών που παρέχουν οι Μονάδες Υποστήριξης και τα Εργοστάσια Βάσεως στους τομείς της συντήρησης και της ανακατασκευής συστημάτων, αλλά και της εφευρετικότητας, της καινοτομίας, της ευσυνειδησίας του προσωπικού, στοιχεία που αποτελούν πρωταρχικούς παράγοντες στην εξοικονόμηση πόρων με την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση επιχειρησιακών αναγκών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ

  Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο αποστολής γερμανικών δυνάμεων στη Συρία, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel. Προϋπόθεση ωστόσο είναι ένα σχετικό ψήφισμα από τον ΟΗΕ.

Ο Γερμανικός Ομοσπονδιακός Στρατός (Μπούντεσβερ) ενδέχεται να εμπλακεί στη διένεξη στη Συρία περισσότερο από ότι σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel το Βερολίνο δεν αποκλείει την παρουσία γερμανικών δυνάμεων στη Συρία. Προϋπόθεση ωστόσο είναι μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι στην γερμανική πρωτεύουσα.

Στα πιθανά σενάρια για την εμπλοκή της Μπούντεσβερ ανήκει η επίβλεψη μιας πιθανής εκεχειρίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Καγκελαρίας τις περασμένες εβδομάδες αυξήθηκαν οι πιθανότητες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από το περιβάλλον της καγκελαρίου ακούγεται ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιθυμεί την όσο τον δυνατόν ταχύτερη αποχώρηση από τη Συρία επιδιώκοντας μια συνεργασία με τους Αμερικανούς. Έτσι θα εξέπιπτε ένα σημαντικό εμπόδιο για ένα σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) σχετικά με την Πανελλήνια Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα γίνει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος:

"Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη, Φίλες και Φίλοι της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. Πορευόμαστε τον έκτο χρόνο εφαρμογής, από τις Κυβερνήσεις – Συγκυβερνήσεις, μνημονιακών πολιτικών για τον λαό αλλά αγνοώντας πλήρως τον λαό. Ζούμε ίσως τα ποιο δύσκολα χρόνια αν όχι μετά την απελευθέρωση σίγουρα μετά την μεταπολίτευση. Η τελευταία εξαετία μας γύρισε πολλές δεκαετίες πίσω.

Δικαιώματα και αγαθά που κατακτήθηκαν με αγώνες, όπως το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, στην κοινωνική προστασία, στην σύνταξη, στις αμοιβές, στους κανόνες των εργασιακών σχέσεων και την προστασία των εργαζομένων αλλά και αυτό το δικαίωμα στην κατοικία και την τροφή όπως και άλλα συνταγματικά δικαιώματα χάθηκαν, χάνονται και θα χαθούν.

Η δημόσια περιουσία εκποιείται. Το κράτος γίνεται κενό κέλυφος με την κρατική εξουσία - διοίκηση – πολιτική διακυβέρνηση μια ανύπαρκτη οντότητα, απλό εκτελεστικό όργανο των ξένων εταίρων – συμμάχων – δανειστών, δηλαδή, των οικονομικών κατακτητών. Η ύφεση επιτείνεται, τα τελευταία ψήγματα του κοινωνικού κράτους ακυρώνονται, οι εργασιακές σχέσεις αποδομούνται πλήρως, ο λαός οδηγείται στην πλήρη φτωχοποίηση.

Η Εθνική Κυριαρχία τίθεται σε αμφισβήτηση, η Εθνική Άμυνα υποβαθμίζεται και η διεργασίες για την δημιουργία αρνητικού κλίματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και η προσπάθεια απαξίωσης των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καλά κρατεί Δυστυχώς οι προβλέψεις της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, επιβεβαιώθηκαν πλήρως.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ επεδίωκε, επιδιώκει και θα επιδιώκει πάντα, αγωνιζόμενη με όποιον τρόπο μπορεί, όπως η κοινή αγωνιστική διεκδικητική προσπάθεια της 20ης Νοεμβρίου, για την:

-Επιστροφή των συντάξιμων αποδοχών μας στα προ κρίσης επίπεδα με αρχή την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
-Αποτροπή της όποιας άλλης σχεδιαζόμενης μείωσης των αποδοχών μας.
-Άρση όλων των αδικιών και των απαράδεκτων σε βάρος μας ρυθμίσεων που επέφεραν οι μνημονιακοί νόμοι
-Κατάργηση των ρατσιστικών κριτηρίων για τις συντάξιμες αποδοχές και το δικαίωμα στην εργασία χωρίς κανένα διαχωρισμό και σκοπιμότητα.
-Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών των Μετοχικών μας Ταμείων με τη επιστροφή όλων των χρημάτων που μας υπέκλεψαν με το PSI
-Διαγραφή των Μετοχικών μας Ταμείων και του ΕΚΟΕΜ από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπου, παράτυπα και χωρίς πραγματική νομική κάλυψη με έγγραφα του Υπουργείου Εργασίας και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από το 2013 έχουν ενταχθεί ως Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης.
-Εξαίρεση των Μερισμάτων και των ΕΚΟΕΜ από το άθροισμα των συντάξεων όπως αυτές υπολογίζονται από την ΗΔΙΚΑ για την επιβολή των -κλιμακωτών μειώσεων 5 – 10 – 15 – 20 %
-Σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και τα -Στρατιωτικά Φαρμακεία και την άμεση αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

Συνάδελφοι οι δύσκολες αυτές ώρες είναι ώρες ευθύνης. Η περαιτέρω υποβάθμιση τόσο της Αμυντικής ικανότητας της χώρας όσο και του ήδη καταρρακωμένου βιοτικού μας επιπέδου αλλά και μια νέα μεγαλύτερη φτωχοποίηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν. Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε νέες άδικες και στοχευμένες σε εμάς περικοπές οι οποίες ουσιαστικά θα καταστρέψουν χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων.
Η εποχή είναι δύσκολη κι έρχονται καιροί χαλεποί. Η όποια διασπορά δυνάμεων είναι απαγορευτική και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε καν ως σκέψη. Οι συνθήκες επιβάλουν συσπείρωση και αρραγές ΜΕΤΩΠΟ και όλους εμάς μπροστάρηδες, όρθιους, με οδηγό τις αρχές μας.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων πιστή στις αρχές της, έχει δημόσια διακηρύξει, υποστηρίξει και συνεχίζει να υποστηρίζει την συσπείρωση, ενότητα, συμπόρευση, τόσο με τις ενώσεις, συλλόγους, φορείς των εν ενεργεία (ε.ε) και αποστρατεία (ε.α) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όσο και με το αγωνιστικό κοινωνικό κίνημα.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα, συμμετέχοντας ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους φορείς σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτόν τον διεκδικητικό αγώνα, καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους αλλά και όλους εκείνους τους φορείς οι οποίοι από αβλεψία ή για όποιον άλλο λόγο δεν προσκλήθηκαν από τους συνδιοργανωτές ή δεν συμμετείχαν στο συντονιστικό, να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην Πανελλήνια Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter