Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015
Write on Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Με μια - το λιγότερο - αψυχολόγητη ενέργεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θέλησε να "απαντήσει" στην επίθεση που δέχθηκε με αυγά και μπουκάλια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Κω. Η ανάρτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο twitter, συνοδεύτηκε από την αποκάλυψη (;) της ταυτότητας ενός στελέχους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, το οποίο ο υπουργός "στοχοποίησε" για τα επεισόδια σε βάρος του, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων!

1 kam eyp

Η κίνηση του Πάνου Καμμένου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς δεν ... συνηθίζεται να αποκαλύπτεται η ταυτότητα στελεχών της πλέον κρίσιμης υπηρεσίας της χώρας και μάλιστα από υπουργό! Κι αυτό γιατί η αποκάλυψη ταυτότητας στελέχους της ΕΥΠ στοιχειοθετεί αδίκημα και μάλιστα σοβαρό, όπως πολύ εύστοχα ανέφερε χθες το defencenews. Στην ίδια ανάρτηση επισημάνθηκε πως αν το στέλεχος υπηρετεί ακόμα είναι Ποινικό αδίκημα αυτεπαγγέλτως. Αν όχι μπορεί ο έχων υπηρετήσει να καταθέσει αγωγή και μήνυση για αποκάλυψη της ιδιότητας του, προσβολή προσωπικότητας κτλ.

Στην παρ. 3 του άρθρου 14 του Ν. 3649/2008, όπου προβλέπεται ως ιδιώνυμο αδίκημα η δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού της Ε.Υ.Π. Επίσης σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 17 οι πράξεις διορισμού, μετάταξης, μετάθεσης και κάθε άλλης υπηρεσιακής μεταβολής οποιασδήποτε φύσεως ή κατηγορίας, που αφορούν στο προσωπικό της Ε.Υ.Π., δεν δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος... Με την υπογραφή του φαρδιά - πλατιά στο σκληρότερο μνημόνιο που έχει υπογράψει ποτέ μια ελληνική κυβέρνηση, ο τίτλος του "αντιμνημονιακού" κατέρρευσε και μάλιστα με πάταγο! Οι συχνές επιθέσεις του κατά των ... παραδοσιακών μνημονιακών δυνάμεων και οι βαριές εκφράσεις που χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια του γύρισαν μπούμερανγκ, από τη στιγμή που οι μετεκλογικές πράξεις διέφεραν από τις προεκλογικές υποσχέσεις όσο η μέρα με τη νύχτα. Η πολιτική κατάρρευση όμως, δεν θα πρέπει να θέσει σε κίνδυνο "ευαίσθητες" υπηρεσίες και πρόσωπα που υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα.

Γι αυτό στον ελάχιστο χρόνο που του απομένει στη συγκεκριμένη θέση, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σιωπά...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter