Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016
Write on Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Πτώση ελικοπτέρου Apache AH-64 της Αεροπορίας Στρατού σημειώθηκε το πρωί στην Βόρειο Ελλάδα. Το ελικόπτερο συμμετείχε στην στρατιωτική άσκηση Σάρισα 2016 και κατέπεσε στην περιοχή της Ρεντίνας. Η άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ 2016» είναι μια εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας, που ξεκίνησε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και θα ολοκληρωθεί στις 23 του μηνός.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Πτώση ελικοπτέρου Apache AH-64 της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε πριν από λίγο στην Βόρειο Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο επρόκειτο να λάβει μέρος στην άσκηση ΣΑΡΙΣΑ 2016 των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι δύο χειριστές της ΑΣ, είναι ευτυχώς σώοι! 

Το ελικόπτερο συμμετείχε στην στρατιωτική άσκηση Σάρισα 2016 και κατέπεσε στην περιοχή της Ρεντίνας. Η άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ 2016» είναι μια εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας, που ξεκίνησε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και θα ολοκληρωθεί στις 23 του μηνός.

Η άσκηση η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού, έχει ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων καθώς και την συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

"Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Τα αίτια διερευνώνται".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, η 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Σούδας, συμμετέχει στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2016 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών συμμετείχε στον αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πέλλας - Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών» (συνολικής απόστασης 21 χιλιομέτρων περίπου).

Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της επετείου της σφαγής 120 Γιαννιτσωτών και της πυρπόλησης της πόλης των Γιαννιτσών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Ιδιαίτερη διάκριση για τη Σχολή ήταν η κατάληψη της τρίτης θέσης στους άνδρες και της δεύτερης και τρίτης θέσης στις γυναίκες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Αριθμός Στρατιωτών της 2016 Γ΄ ΕΣΣΟ που υπηρετούν σε Μονάδες οι οποίες εντάσσονται σε Εξαιρετικά Δυσμενείς Φρουρές στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εθελοντικά και με δήλωσή τους, αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους να μετατεθούν στο εσωτερικό της Χώρας σε πόλεις συμφερόντων τους και ζήτησαν να παραμείνουν μέχρι το πέρας της θητείας τους στις Μονάδες που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Οι Στρατιώτες αυτοί υπηρετούν στις Φρουρές Τήλου, Καρπάθου, Μεγίστης, Πλάτης και Καβύλης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, συνεχάρη τους εν λόγω Στρατιώτες, τους απένειμε με έγγραφη διαταγή Ηθική Αμοιβή ("Συγχαρητήρια") διότι, ενώ υπηρετούν σε εξαιρετικά δυσμενείς φρουρές ζήτησαν να παραμείνουν στις Μονάδες τους μέχρι το πέρας της θητείας τους, αποδεικνύοντας το υψηλό φρόνιμα και το ήθος τους, καθώς επίσης και την σε υψηλό βαθμό αίσθηση του χρέους και του καθήκοντος προς την Πατρίδα, και τους χορήγησε πενθήμερη τιμητική άδεια.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter