Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
Write on Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Υπερήφανους όλους τους Έλληνες έκανε για μία ακόμα φορά η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η Ομάδα Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην διεθνή άσκηση του Βρετανικού Στρατού με την κωδική ονομασία "Cambrian Patrol 2018", η οποία πραγματοποιείται από 12 έως 21 Οκτωβρίου στην Ουαλία.

Τα μέλη της ΛΕΦΕΔ, απέδειξαν γι' ακόμα μία φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Ελλήνων Εφέδρων, οι οποίοι ξεχώρισαν ανάμεσα σε μόνιμα στελέχη των άλλων χωρών που συμμετείχαν, ενώ υψηλό ήταν και φέτος το ποσοστό των εγκαταλείψεων, δείγμα της δυσκολίας και του ρεαλισμού που δίκαια έχει κατατάξει το Cambrian Patrol ως τη δυσκολότερη στρατιωτική άσκηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ήταν η τρίτη φορά που η ΛΕΦΕΔ συμμετείχε στην συγκεκριμένη άσκηση, ενώ και οι δύο προηγούμενες παρουσίες συνοδεύτηκαν από μια εξαιρετική παρουσία και ισάριθμα χάλκινα μετάλλια!

Για την φετινή συμμετοχή, οι Έλληνες Έφεδροι επέλεξαν το όνομα της ομάδας με το οποίο και έλαβαν μέρος στην ιδιαίτερα απαιτητική άσκηση να είναι το "Archangels", δηλαδή Αρχάγγελοι, προς τιμήν των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο της Λέσβου.

 Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter