Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 20:28

ΗΝΙΟΧΟΣ 2014: Το μήνυμα του Α/ΓΕΑ και το εντυπωσιακό βίντεο της άσκησης!

Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς. Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας ΗΝΙΟΧΟΣ 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 26 Μαρτίου 2014 έως σήμερα Παρασκευή 11 Απριλίου. Η άσκηση προέβλεπε τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών και πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Ηπειρωτικής Ελλάδας και του Αιγαίου, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών, ναυτικών δυνάμεων και μονάδων του Στρατού Ξηράς.

 Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, επισκέφθηκε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου παρακολούθησε την απενημέρωση της διακλαδικής άσκησης "Ηνίοχος 2014", η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.

2014 04 11 hnioxos 01

Ο κ. Αρχηγός, μετά το πέρας της απενημέρωσης, απηύθυνε στους συμμετέχοντες στην άσκηση, το ακόλουθο μήνυμα:

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της άσκησης "Ηνίοχος 2014", η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, εκφράζω την ικανοποίησή μου και τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συμμετέχοντες, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν καθώς και την αφοσίωσή τους.

Ήταν μία επίπονη και μεγάλης διάρκειας προσπάθεια, κατά την οποία δοκιμάστηκαν τόσο οι αντοχές όλων σας, όσο και η αξιοπιστία των αεροσκαφών, των οπλικών συστημάτων και των μέσων υποστήριξης με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Είμαι βέβαιος ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά για όλους και κυρίως ότι, με τη συμμετοχή σας στην άσκηση "Ηνίοχος 2014" πήρατε αυτό που σας αξίζει και αυτό που επιθυμείτε, ως φρουροί της Πατρίδας μας, δηλαδή τη ρεαλιστική Τακτική εκπαίδευση σύμφωνα με την αρχή "εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις".

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, που με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην εκτέλεση ρεαλιστικών και ολοκληρωμένων σεναρίων σε διακλαδικό περιβάλλον αεροπορικών επιχειρήσεων.

Μπράβο σε όλους σας.

Σας εύχομαι καλό Πάσχα και με υγεία και δύναμη να συνεχίσετε την εκπλήρωση της εθνικής μας αποστολής.

Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς
Αρχηγός

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 20:39