Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 19:42

Ο τελευταίος βομβαρδισμός των Α-7Ε παγκοσμίως! - Το καλύτερο αντίο για τους Κουρσάρους (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 ήταν η τελευταία συμμετοχή των αεροσκαφών Α-7Ε/ΤΑ-7C της 336 Μοίρας σε επιχειρησιακή αποστολή αυτής της κλίμακας, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την θρυλική τους διαδρομή με τα ελληνικά εθνόσημα! Η άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 ήταν η τελευταία συμμετοχή των αεροσκαφών Α-7Ε/ΤΑ-7C της 336 Μοίρας σε επιχειρησιακή αποστολή αυτής της κλίμακας, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την θρυλική τους διαδρομή με τα ελληνικά εθνόσημα!
Αποστολή Κρανέα: Γιώργος Λαμπράκης

Η άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αποτέλεσε παράλληλα το κύκνειο άσμα για τα θρυλικά βομβαρδιστικά Α-7 Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία όπως πρώτο σας είχε αποκαλύψει το defenceline.gr (Δείτε ΕΔΩ) αποσύρονται από την ενεργό υπηρεσία τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 ήταν η τελευταία συμμετοχή των αεροσκαφών Α-7Ε/ΤΑ-7C της 336 Μοίρας σε επιχειρησιακή αποστολή αυτής της κλίμακας, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την θρυλική τους διαδρομή με τα ελληνικά εθνόσημα: Με βομβαρδισμό και χρήση πραγματικών πυρομαχικών!

Το βομβαρδιστικό Α-7Ε Corsair της 336 Μοίρας εισέρχεται στο πεδίο βολής με έναν απότομο δεξί ελιγμό, φορτωμένο με τέσσερις συμβατικές βόμβες Μ117 των 750 λιβρών!

Το βομβαρδιστικό Α-7Ε Corsair της 336 Μοίρας κατευθύνεται προς τον στόχο!

Το βομβαρδιστικό Α-7Ε Corsair της 336 Μοίρας κατευθύνεται προς τον στόχο!

Ήταν αναμφισβήτητα και μια ξεχωριστή στιγμή για την συνολική διαδρομή του A-7 Corsair στην παγκόσμια αεροπορική ιστορία, καθώς το αεροσκάφος που πετά πλέον μόνο με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, μετρά αντίστροφα μέχρι την οριστική απόσυρση!

Το βομβαρδιστικό Α-7Ε Corsair της 336 Μοίρας κατευθύνεται προς τον στόχο!

Η στιγμή της άφεσης των τεσσάρων βομβών από το Α-7Ε!

Η στιγμή της άφεσης των τεσσάρων βομβών από το Α-7Ε!

Ξεχωριστή στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όσων θα έχουν την τιμή να το πετούν και να να το συντηρούν μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Το θανάσιμο φορτίο των τεσσάρων M117 κατευθύνονται προς τον στόχο!

Το βομβαρδιστικό, αμέσως μετά την άφεση των βομβών απομακρύνθηκε από το πεδίο βολής...

Οι τέσσερις βόμβες λίγο πριν χτυπήσουν το στόχο!

Ο στόχος εξολοθρεύτηκε μετά το επιτυχημένο πλήγμα!

Ο σχηματισμός των αεροσκαφών μετά το τέλος της άσκησης και η διέλευση ενός Α-7Ε πάνω από το Πεδίο Βολής Κρανέας, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όσους είχαν την μοναδική ευκαιρία να βρεθούν εκεί και να δουν τον τελευταίο χορό των Κουρσάρων της ΠΑ. Ο χρόνος, αυτός ο αμείλικτος κριτής των πάντων, μετρά αντίστροφα.

Ο σχηματισμός των αεροσκαφών μετά το τέλος της άσκησης και η διέλευση ενός Α-7Ε πάνω από το Πεδίο Βολής Κρανέας, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όσους είχαν την μοναδική ευκαιρία να βρεθούν εκεί και να δουν τον τελευταίο χορό των Κουρσάρων της ΠΑ.

Η οριστική αυλαία τον ερχόμενο Οκτώβριο θα πρέπει να είναι αντάξια των υπηρεσιών που προσέφερε στην Πολεμική Αεροπορία και στην Πατρίδα μας συνολικά ο ακούραστος και τόσο ξεχωριστός πολεμιστής...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 19:44