Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 11:45

Τα ανταλλακτικά καίνε την αεροπυρόσβεση - Οριακή η κάλυψη από τα εναέρια μέσα (ΒΙΝΤΕΟ)

112 ΠΜ Ελευσίνα: Επίσκεψη των συναρμόδιων Υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. 112 ΠΜ Ελευσίνα: Επίσκεψη των συναρμόδιων Υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Στην 112 Πτέρυγα Μάχης παραβρέθηκαν σήμερα και ενημερώθηκαν από το Διοικητή της Βάσης, ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπ.ΔΤ & ΠΡΟ ΠΟ Βασίλης Κικίλιας, για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη συνδρομή των πυροσβεστικές αεροσκαφών στη δασοπυρόσβεση.

Με τις ώρες πτήσεις το 2008 να ξεπερνούν τις 20.000 ώρες στο πρώτο 6μηνο του 2014 οι ώρες έχουν περιοριστεί στις 4.000 ώρες λόγω "οικονομικών περιορισμών" βλαβών εργασιών συντήρησης και παραγόντων που κρατούν ακινητοποιημένα εναέρια, σημειώνει στο ρεπορτάζ της η αστυνομική συντάκτρια Νάντια Αλεξίου.

112 ΠΜ Ελευσίνα: Επίσκεψη των συναρμόδιων Υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Προβλήματα καθηλώσεις, βλάβες και μηδενική προμήθεια ανταλλακτικών (λόγω δικαστικής διαμάχης του ελληνικού δημοσίου με την κατασκευάστρια εταιρεία έχουν έχουν σφραγιστεί οι λογαριασμοί και είναι αδύνατη η εκταμίευση κονδυλίων για τη συντήρηση των εναέριων μέσων), κρατούν ακινητοποιημένα τα αεροσκάφη, ωστόσο η μαχητικότητα των πιλότων της ΠΑ εξακολουθεί να κρατά σε υψηλά επίπεδα την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα!
Η υποστελέχωση του προσωπικού και η ενίσχυση των κλιμακίων ήταν το βασικό αίτημα το οποίο προσδιόρισαν ως "αδυναμία" και ζήτησαν άμεσα επίλυση, οι Αξιωματικοί της 112 ΠΜ προς τους δύο Υπουργούς.

112 ΠΜ Ελευσίνα: Επίσκεψη των συναρμόδιων Υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

"Πάρα το τίμημα που είναι " σκληρό", εμείς έχουμε και Εθνική αξιοπρέπεια" τόνισε προς τον ομόλογό του Υπ. Εθνικής Άμυνας και τους Ανώτατους και Ανώτερους Αξιωματικούς της 112 ΠΜ ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο αξιόμαχο του προσωπικού πάρα το πρόβλημα το οποίο έχει ανακύψει με την εκταμίευση κονδυλίων για την προμήθεια ανταλλακτικών για τη συντήρηση των αεροσκαφών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 17:26