Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 18:59

O νεαρός Κύπριος Ανθυποσμηναγός και η κίνηση Αβραμόπουλου που συγκίνησε!

Ο νεαρός έκπληκτος είδε τον υπουργό και τον Αρχηγό να κατευθύνονται προς το μέρος του και με δυσκολία σηκώθηκε από την καρέκλα για να σταθεί προσοχή ενώπιόν τους. Χαιρέτησε στρατιωτικά και ο Υπουργός του παρέδωσε το ξίφος του ιδιοχείρως, όπως σε όλους τους συμμαθητές του και συγκινημένος τον αγκάλιασε και τον ασπάστηκε, ευχόμενος ταχεία αποκατάσταση της υγείας του. Ο νεαρός έκπληκτος είδε τον υπουργό και τον Αρχηγό να κατευθύνονται προς το μέρος του και με δυσκολία σηκώθηκε από την καρέκλα για να σταθεί προσοχή ενώπιόν τους. Χαιρέτησε στρατιωτικά και ο Υπουργός του παρέδωσε το ξίφος του ιδιοχείρως, όπως σε όλους τους συμμαθητές του και συγκινημένος τον αγκάλιασε και τον ασπάστηκε, ευχόμενος ταχεία αποκατάσταση της υγείας του.

Ένα πολύ ανθρώπινο και συγκινητικό περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, μ' επικεφαλής τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο υπουργός, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής πολιτείας, είχε αρχίσει τη παράδοση των ξιφών στους Κυπρίους Ανθυποσμηναγούς, όταν ακούστηκε το όνομα ενός εξ αυτών, ο οποίος όμως δεν βρισκόταν στη σειρά του για να παραλάβει το ξίφος του. Ο Δ.Αβραμόπουλος μάλλον αιφνιδιάστηκε από το «κενό» αυτό στη σειρά και στράφηκε προς τον ευρισκόμενο δίπλα του Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος είχε σπεύσει να τον ενημερώσει ότι ο 22χρονος Κύπριος αεροπόρος δεν μπορούσε να μετακινηθεί και παρακολουθούσε την τελετή λίγο πίσω από τους παραταγμένους, από μια καρέκλα λόγω ενός προβλήματος υγείας που είχε.

«Πάνω απ' όλα είναι η Υγεία και ο Άνθρωπος», σχολίασε τότε ο υπουργός, ο οποίος παραβιάζοντας το αυστηρό πρωτόκολλο της τελετής, κατευθύνθηκε έχοντας το ξίφος του παλληκαριού και συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, προς το σημείο που βρισκόταν καθισμένος ο νεαρός Κύπριος.

Ο νεαρός έκπληκτος είδε τον υπουργό και τον Αρχηγό να κατευθύνονται προς το μέρος του και με δυσκολία σηκώθηκε από την καρέκλα για να σταθεί προσοχή ενώπιόν τους. Χαιρέτησε στρατιωτικά και ο Υπουργός του παρέδωσε το ξίφος του ιδιοχείρως, όπως σε όλους τους συμμαθητές του και συγκινημένος τον αγκάλιασε και τον ασπάστηκε, ευχόμενος ταχεία αποκατάσταση της υγείας του.

Επιστρέφοντας υπουργός και αρχηγός στις θέσεις τους για τη συνέχιση της τελετής εισέπραξαν ένα θερμότατο χειροκρότημα από τους παριστάμενους συγγενείς των νέων ανθυποσμηναγών, οι οποίοι είτε ήξεραν, είτε ρωτώντας πληροφορήθηκαν το λόγο τη στιγμή αυτή.

Ασφαλώς, αν και τελείως τυπικό η παράδοση του ξίφους του αξιωματικού από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, όπως και σε όλους τους άλλους συμμαθητές του, και όχι αργότερα και κατ' ιδίαν από τον διοικητή της Σχολής, αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση για τον 22χρονο Κύπριο Αεροπόρο και για τον αγώνα που αυτό κάνει αυτήν τη δύσκολη περίοδο της ζωής του, που συγκινημένος στεκόταν όσο μπορούσε σε στάση προσοχής με σθένος, λεβεντιά και μεγαλείο ψυχής.

Περαστικά και ταχεία αποκατάσταση της υγείας του από όλους μας.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ!

Λ.Σ.Μ. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter