Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 15:50

Συνεκπαίδευση της ΠΑ με την 480FS - Αμερικανικά F-16 στη Σούδα

Η ΠΑ πρόκειται να συμμετάσχει με το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της και η 480FS με 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο τριακοσίων ατόμων. Η ΠΑ πρόκειται να συμμετάσχει με το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της και η 480FS με 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο τριακοσίων ατόμων.

Από την Παρασκευή 8 έως και το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014, θα πραγματοποιηθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με την 480th Fighter Squadron, των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη [United States Air Forces in Europe (USAFE)], η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem στην Ο.Δ. Γερμανίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο Αεροποριών.

Σκοπός είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν αποστολές Αέρος - Αέρος, Αέρος - Εδάφους, COMAO (Composite Air Operations), βολές Αέρος - Εδάφους σε τακτικό Πεδίο Βολής με αδρανή όπλα και αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού.

Η ΠΑ πρόκειται να συμμετάσχει με το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της και η 480FS με 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο τριακοσίων ατόμων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter