Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 10:41

F-16 Demo Team - To φθινόπωρο του ... Δία!

Το F-16 Demo Team θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά τον "πρεσβευτή" της χώρας μας στο εξωτερικό και στα αεροπορικά δρώμενα των επόμενων εβδομάδων, ενώ οι επιδείξεις εντός των συνόρων, θα είναι από τους λίγους λόγους που θα κάνουν τους Έλληνες να σηκώσουν ξανά το κεφάλι ψηλά...! Το F-16 Demo Team θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά τον "πρεσβευτή" της χώρας μας στο εξωτερικό και στα αεροπορικά δρώμενα των επόμενων εβδομάδων, ενώ οι επιδείξεις εντός των συνόρων, θα είναι από τους λίγους λόγους που θα κάνουν τους Έλληνες να σηκώσουν ξανά το κεφάλι ψηλά...!
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Έτοιμη να κατακτήσει για μια ακόμα φορά το αεροπορικό κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα από μια σειρά αεροπορικών επιδείξεων στις οποίες θα λάβει μέρος το αμέσως επόμενο διάστημα!

Η διπλή αεροπορική επίδειξη που προσέφεραν τα μέλη της Ομάδας - σε λίγους τυχερούς που βρέθηκαν στην 133 ΣΜ - ήταν η τελευταία εκπαιδευτική ... έξοδος για το Demo Team! (Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ
Η συνέχεια θα δοθεί πλέον στους ευρωπαϊκούς ουρανούς καθώς η Πολεμική Αεροπορία έχει ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα ξένων Αεροποριών που ζητούσαν διακαώς να συμμετέχει η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" στα αεροπορικά σόου που οργανώνονται το φθινόπωρο.

Βέβαια, το ελληνικό κοινό δεν θα μείνει ... παραπονεμένο, καθώς μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη το F-16 Demo Team θα πραγματοποιήσει δύο εμφανίσεις στη χώρα μας, στο Athens Flying Week που θα φιλοξενηθεί στην αεροπορική βάση του Τατοΐου, αλλά και στην εκδήλωση της απόσυρσης των βομβαρδιστικών Α-7 Corsair από τις τάξεις της ΠΑ, στις 17 Οκτωβρίου 2014, την οποία θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι φίλοι της αεροπορίας καθώς για το αντίο στους θρυλικούς κουρσάρους οι πύλες της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου θα είναι ανοικτές.
Επίσης, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η επίδειξη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, όπου - εκτός απροόπτου - θα πραγματοποιηθεί μια εμφάνιση, ενώ θα πρέπει να υπολογίζεται και η γιορτή της ΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπου και εκείνες της μέρες το Demo Team θα κρατήσει την ελληνική φλόγα αναμμένη...

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις επόμενες επιδείξεις θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά ένα αεροσκάφος F-16 το οποίο είναι βαμμένο στα χρώματα του Demo Team, και όχι ένα "απλό" αεροσκάφος διακοσμημένο - ορισμένες φορές - με αυτοκόλλητα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα!

Ο Σμηναγός (Ι) Γιώργος Ανδρουλάκης χαιρετά τον κόσμο κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίδειξης του F-16 Demo Team στην 133 Σμηναρχία Μάχης του Καστελίου.

Το πρόγραμμα
Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εμφανίσεις:

-Το διήμερο 6-7 Σεπτεμβρίου 2014 προβλέπεται η συμμετοχή στην εκδήλωση "AIR14" AIR DISPLAY 100 Χρόνια Ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας, 50 Χρόνια PATROUILLE SUISSE, 25 Χρόνια PC-7 TEAM, στην αεροπορική βάση Payerne Air Base στην Ελβετία.

-Στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2014 έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή στην εκδήλωση "Belgian Air Force Days", στην αεροπορική βάση Kleine Brogel Air Base στο Βέλγιο.

- Το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου 2014 η Ομάδα "Ζευς" θα συμμετάσχει στην εκδήλωση "NATO days in Ostrava and Czech Air Force Days", στην Ostrava της Τσεχίας.

-Στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 έχει προγραμματιστεί η παρουσία του F-16 Demo Team στο Athens Flying Week στην αεροπορική βάση του Τατοΐου.

- Στις 17 Οκτωβρίου 2014 η Ομάδα θα πραγματοποιήσει επίδειξη στην 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου, με αφορμή την τελετή απόσυρσης των αεροσκαφών Α-7 Corsair.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το F-16 Demo Team θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά τον "πρεσβευτή" της χώρας μας στο εξωτερικό και στα αεροπορικά δρώμενα των επόμενων εβδομάδων, ενώ οι επιδείξεις εντός των συνόρων, θα είναι από τους λίγους λόγους που θα κάνουν τους Έλληνες να σηκώσουν ξανά το κεφάλι ψηλά...!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 19:04