Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 19:31

Μήνυμα Τουρνά στα στελέχη της ΠΑ - Νιώθουμε υπερήφανοι που υπηρετούμε την Πατρίδα μας!

Η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2014, οι εντυπωσιακές βολές με πραγματικά πυρομαχικά της άσκησης ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 που πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια, αλλά και η πρόσφατη άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014, έδειξαν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πολεμικής Αεροπορίας. Η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2014, οι εντυπωσιακές βολές με πραγματικά πυρομαχικά της άσκησης ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 που πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια, αλλά και η πρόσφατη άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014, έδειξαν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πολεμικής Αεροπορίας.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Η υψηλή επιχειρησιακή δυνατότητα της Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά φέτος, κατά τη διάρκεια της μεγάλης διακλαδικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014, η ο οποία ολοκληρώθηκε χθες, με την τελική της φάση η οποία πραγματοποιήθηκε στον Έβρο.

Θυμίζουμε πως το 2014 είχε ανακηρυχθεί από την ηγεσία της ΠΑ ως έτος προβολής της αεροπορικής ισχύος της χώρας μας και τα αποτελέσματα σίγουρα δικαιώνουν την προσπάθεια όλων των στελεχών του Όπλου.

Μέσα από μια σειρά δύσκολων και απαιτητικών ασκήσεων, η ΠΑ έστειλε μήνυμα ισχύος και απέδειξε πως ακόμα και στα χρόνια της κρίσης παραμένει σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας και πως αν απαιτηθεί είναι σε θέση όχι μόνο να αποτρέψει αλλά και να "τιμωρήσει" σκληρά όποιον σκεφθεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2014, οι εντυπωσιακές βολές με πραγματικά πυρομαχικά της άσκησης ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 που πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια, αλλά και η πρόσφατη άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014, έδειξαν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πολεμικής Αεροπορίας.

1 MG 2691

Με αφορμή αυτές της επιδόσεις, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς απηύθυνε, στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην άσκηση, το ακόλουθο μήνυμα:

"Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διακλαδικής Άσκησης ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014", στην οποία η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε, με το σύνολο των αεροπορικών μας δυνάμεων με απόλυτη επιτυχία, εκφράζω την ικανοποίησή μου και τα συγχαρητήριά μου, σε όλους τους συμμετέχοντες για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και τις υψηλές επιδόσεις που επέτυχαν.

Ήταν μια άριστα οργανωμένη και μεγάλης διάρκειας προσπάθεια, για την υλοποίηση της απόφασης ανάδειξης του 2014 σε "έτος προβολής της Αεροπορικής μας Ισχύος" και σε συνέχεια των αεροπορικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας "ΗΝΙΟΧΟΣ 2014" και "ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014". Στην άσκηση "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, τόσο η υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα και η αντοχή του προσωπικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όσο και η αξιοπιστία των αεροσκαφών, των οπλικών συστημάτων και των μέσων υποστήριξης με εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Νιώθουμε υπερήφανοι που υπηρετούμε στην Πολεμική μας Αεροπορία. Νιώθουμε υπερήφανοι που υπηρετούμε την Πατρίδα μας".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 19:55