Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 12:20

Αποχαιρετισμός στους Κουρσάρους - Όταν τα A-7 Corsair είχαν για ορμητήριο τη Σούδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

H αεροπορική βάση της Σούδας συνέδεσε πραγματικά το όνομά της με τα θρυλικά βομβαρδιστικά, συνεχίζοντας την παράδοση που την θέλει να φιλοξενεί αεροσκάφη κρούσης της ΠΑ, με τα Α-7Η να παίρνουν τη σκυτάλη από τα F-84F Thunderstreak. H αεροπορική βάση της Σούδας συνέδεσε πραγματικά το όνομά της με τα θρυλικά βομβαρδιστικά, συνεχίζοντας την παράδοση που την θέλει να φιλοξενεί αεροσκάφη κρούσης της ΠΑ, με τα Α-7Η να παίρνουν τη σκυτάλη από τα F-84F Thunderstreak.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Η 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας αποτέλεσε το ορμητήριο των Α-7Η Corsair από την ένταξή τους στην Πολεμική Αεροπορία έως και το 2002, οπότε και συνέχισαν την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα από την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου, προκειμένου η 115 ΠΜ στα Χανιά να προετοιμαστεί για την άφιξη των F-16C/D Block 52+.

H αεροπορική βάση της Σούδας συνέδεσε πραγματικά το όνομά της με τα θρυλικά βομβαρδιστικά, συνεχίζοντας την παράδοση που την θέλει να φιλοξενεί αεροσκάφη κρούσης της ΠΑ, με τα Α-7Η να παίρνουν τη σκυτάλη από τα F-84F Thunderstreak.

Την Άνοιξη του 2000, στο πλαίσιο των εκπομπών του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TV Creta για τις αεροπορικές Μονάδες που επιχειρούσαν από το νησί, βρεθήκαμε για δύο ημέρες στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας και καταγράψαμε την επιχειρησιακή δραστηριότητα των δύο Μοιρών (340 ΜΒ "Αλεπού" και 345 ΜΒ "Λαίλαψ") την εκπαίδευση στον εξομοιωτή πτήσης του αεροσκάφους αλλά και το τιτάνιο έργο του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε εκπομπή στην 115 ΠΜ από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμο.

Παραγωγή: ΤV Creta
Δημοσιογραφική παρουσίαση - επιμέλεια: Γιώργος Λαμπράκης
Οπερατέρ: Κώστας Βλαντάκης
Βοηθός οπερατέρ: Γιάννης Βλαντάκης
Μοντάζ: Ιωάννα Καρτεράκη

Διαβάστε το 1ο μέρος του αφιερώματος: Αποχαιρετισμός στους Κουρσάρους - Οι Πεσόντες Αεροπόροι με το βομβαρδιστικό A-7 Corsair

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 13:04