341 Μοίρα: Επιστρέφει η ελληνική αποστολή από την Ισπανία στην 111 Πτέρυγα Μάχης!

Επιστρέφει σήμερα από την Αεροπορική Βάση Los Llanos του Αλμπαθέντε η Ελληνική αποστολή της 341 Μοίρας, η οποία συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά του εκπαιδευτικού προγράμματος TLP του ΝΑΤΟ και είχε παραμείνει εκεί μετά το τραγικό δυστύχημα της 26 Ιανουαρίου, καθώς για λόγους (προληπτικής) ασφαλείας είχαν καθηλωθεί όλα τα μαχητικά F-16C/D Block.50, όμοια με το «084» που συνετρίβη στην Ισπανία με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα, που επέβαιναν σε αυτό.
Για το λόγο αυτό η ελληνική αποστολή που αποτελείται από 39 άτομα, μεταξύ των οποίων και πέντε πιλότους με τρία μονοθέσια πλέον αεροσκάφη, είχε παραμείνει στην Ισπανία, αναμένοντας την μερική άρση της καθηλώσεως από την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.
Αυτό έγινε και σήμερα τα ξημερώματα (περίπου 03:00 τοπική ώρα Ισπανίας) προσγειώθηκε στη βάση ένα C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, που μετέφερε κάτι ανταλλακτικά και θα μεταφέρει στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Νέας Αγχιάλου την ελληνική αποστολή.
Λ.Σ.Μ. - ΠΗΓΗ
Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter
Τελευταία άρθρα
- Επίσημο αίτημα υποβάλλει η Αθήνα στις ΗΠΑ για την αγορά 20+20 μαχητικών F-35
- Σύνοδος ΝΑΤΟ - Παναγιωτόπουλος: Στόχος να γίνει τον Ιούλιο η ανταλλαγή των BMP-1 με Marder
- 338 Μοίρα: Τα 70 της χρόνια σ΄ ένα υπέροχο λεύκωμα (Φωτογραφίες)
- Ελληνικός Στρατός: Πως βρέθηκαν υλικά του σε αποθήκες του εξωτερικού;
- Πυρκαγιές: Έγκαιρη παρατήρηση και άμεση προσβολή τα «κλειδιά» για την κατάσβεση