Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 00:20

Έφτασε στη Τανάγρα η αποστολή του Κατάρ – Συνεκπαίδευση με τα ελληνικά Mirage 2000-5

Στην συνεκπαίδευση θα συμμετέχουν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, τα οποία μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν βολές, στην περιοχή του Πεδίου Βολής Κρήτης. (Φωτογραφία αρχείου) Στην συνεκπαίδευση θα συμμετέχουν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, τα οποία μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν βολές, στην περιοχή του Πεδίου Βολής Κρήτης. (Φωτογραφία αρχείου)
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η πολυπληθής αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, η οποία για τις επόμενες ημέρες θα εκπαιδευτεί με τα πληρώματα της 331 Μοίρας της ΠΑ που επιχειρεί από την 114 Πτέρυγα Μάχης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεκπαίδευση θα συμμετέχουν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, τα οποία μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν βολές, στην περιοχή του Πεδίου Βολής Κρήτης.

qatar2

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στη χώρα μας, τα αεροσκάφη των δύο χωρών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πλήθος σεναρίων, καλύπτοντας όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, ενώ το γεγονός ότι και οι δύο αεροπορίες χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο αεροσκαφών θα βοηθήσει στη διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και ανταλλαγή γνώσεων.

qatar1

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σήμερα έφτασε στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 μεταφέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα πληρώματα εδάφους και την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες. Το αεροσκάφος μάλιστα, λόγω όγκου, στάθμευσε στην πίστα της ΕΑΒ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130. Αξίζει να σημειωθεί πως η αποστολή των Καταριανών στην Ελλάδα και στην 114 ΠΜ αριθμεί 150 άτομα, ενώ θα βρίσκονται στη χώρα μας για ένα περίπου μήνα!