Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 09:09

Συμμετοχή της 340 Μοίρας στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του TLP 2016

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ. Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, η 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Σούδας, συμμετέχει στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2016 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter