Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 16:57

Φωτιά σε F-16 στα Χανιά - Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Ένα αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα ο πιλότος του να υποστεί εγκαύματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει συλλέξει το defenceline.gr, ο πιλότος της ΠΑ φέρει ελαφρά εγκαύματα και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.  Το αεροσκάφος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από τα πυροσβεστικά οχήματα και το προσωπικό της 115 Πτέρυγας Μάχης που έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Ένα αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα ο πιλότος του να υποστεί εγκαύματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει συλλέξει το defenceline.gr, ο πιλότος της ΠΑ φέρει ελαφρά εγκαύματα και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το αεροσκάφος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από τα πυροσβεστικά οχήματα και το προσωπικό της 115 Πτέρυγας Μάχης που έσπευσαν άμεσα στο σημείο.
Γιώργος Λαμπράκης

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Ένα αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα ο πιλότος του να υποστεί ελαφρά εγκαύματα. Το αεροσκάφος έχει υποστεί ζημιές, ενώ το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από τα πυροσβεστικά οχήματα και το προσωπικό της 115 Πτέρυγας Μάχης που έσπευσαν άμεσα στο σημείο. 

Το αεροσκάφος, ήταν έτοιμο για πτήση και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η φωτιά ξέσπασε λιγο μετά την έξοδό του από το shelter του για να τροχοδρομήσει ώστε στη συνέχεια (μετά από τον τελευταίο έλεγχο) να απογειωθεί. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως το αεροσκάφος ήταν πλήρες σε καύσιμο... 

aerodromio f16

Φωτογραφία: parakritika.gr

Προφανώς και είναι ακόμα νωρίς να ειπωθεί οτιδήποτε, όμως "σενάρια" και "πληροφορίες" περί ... εκρήξεων πυραύλων και δεξαμενών δεν ισχύουν, διαφορετικά ο απολογισμός θα ήταν ο πλέον τραγικός...

Ανακοίνωση του ΓΕΑ

Τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2016, σε μονοθέσιο αεροσκάφος F-16C Block 52+ της 343Μ της 115 Πτέρυγας Μάχης (115ΠΜ/343ΠΜ) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αριστερή πτέρυγα του αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης.

Ο κυβερνήτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ακινητοποίησε άμεσα και ασφαλώς το αεροσκάφος, ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου κατέσβησε άμεσα την πυρκαγιά.

Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του περιστατικού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 18:23