Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 08:55

Σηκώσαμε κεφάλι! F-16 στον ουρανό του Ηρακλείου για τον Άγιο Μηνά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Από το ενετικό φρούριο στο λιμάνι της πόλης τον Κούλε και μέχρι το Παγκρήτιο Στάδιο, το παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου είχε κατακλυστεί από χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών, από ολόκληρες οικογένειες που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κρήτης και της Πολεμικής Αεροπορίας. Από το ενετικό φρούριο στο λιμάνι της πόλης τον Κούλε και μέχρι το Παγκρήτιο Στάδιο, το παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου είχε κατακλυστεί από χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών, από ολόκληρες οικογένειες που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κρήτης και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης – Φωτογραφίες Βαγγέλης Αντωνάκης / imageonline.gr

Χιλιάδες λαού με το κεφάλι ψηλά, χιλιάδες χαμόγελα από ανθρώπους όλων των ηλικιών, καμάρωσαν και αποθέωσαν την Πολεμική Αεροπορία στο πρόσωπο του Επισμηναγού (Ι) Λουκά Θεοχαρόπουλου και όλων των μελών της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων που συμμετείχαν στον εορτασμό του Πολιούχου του Ηρακλείου, Αγίου Μηνά!

DSC 8124

Μια πόλη ολόκληρη, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία και την Λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Αγίας Κάρας και της Εικόνας του Αγίου Μηνά έστρεψε το μέτωπο προς τη θάλασσα, εκεί όπου συνάντησαν τους υπέροχους ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας, τους ιπτάμενους και τους τεχνικούς, οι οποίοι έδωσαν για μια ακόμα χρονιά ραντεβού με τους Ηρακλειώτες -και όχι μόνο- σε μια πραγματική γιορτή για την πόλη!

8888 2

DSC 8051 3

Από το ενετικό φρούριο στο λιμάνι της πόλης τον Κούλε και μέχρι το Παγκρήτιο Στάδιο, το παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου είχε κατακλυστεί από χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών, από ολόκληρες οικογένειες που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κρήτης και της Πολεμικής Αεροπορίας.

karavolas2 2

DSC 8021

Ο αριθμός ξεπέρασε τις 20.000 μόνο σε αυτό το κομμάτι. Γιατί ο πραγματικός αριθμός είναι αδύνατον να υπολογιστεί καθώς αμέτρητοι ήταν εκείνοι που βγήκαν στα μπαλκόνια και στις ταράτσες των σπιτιών τους για να θαυμάσουν το μαχητικό αεροσκάφος F-16, ενώ στις δυναμικές διελεύσεις η πόλη στην κυριολεξία σείστηκε!

DSC 8180

DSC 8021

Δεν ξέρω προσωπικά αν (στην Ελλάδα του 2016) μπορεί κάποιος να συγκεντρώσει αυτό τον κόσμο και να τον γεμίσει με υπερηφάνεια, πέρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία, όπως έδειξε τόσο η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, όσο και ο πρόσφατος εορτασμός της ΠΑ με το υπερθέαμα του Φλοίσβου...

DSC 7162

9999 0

DSC 7844

Παράλληλα, στον χώρο της επίδειξης είχε υψωθεί φέτος η τεράστια ελληνική σημαία του γνωστού δύτη Μανόλη Βουτσαλά, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα και δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να αποθανατίσει μοναδικά στιγμιότυπα με το σύμβολο του Έθνους και το μαχητικό αεροσκάφος κατά την διάρκεια των εντυπωσιακών ελιγμών!

DSC 7966

DSC 8066

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθούμε και στον εμπνευστή αυτής της εκδήλωσης, τον απόστρατο Αξιωματικό της ΠΑ Γιώργο Κωστάκη, ο οποίος το 2014 είχε την ιδέα και πέτυχε -με την στήριξη της Περιφέρειας - να την υλοποιήσει. Του αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια.

DSC 8005

DSC 8163

Νομίζουμε πως η αεροπορική επίδειξη πάνω από τον ουρανό του Ηρακλείου και η παλλαϊκή συμμετοχή των πολιτών θα πλαισιώνει και για τα επόμενα χρόνια τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πόλης, δίνοντας έναν καλό λόγο στους ανθρώπους αυτού του τόπου να σηκώνουν το κεφάλι ψηλά!

7777 0

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 11:48