Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014
Write on Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην 1η Στρατιά, στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε/ΕΣΕΕ), καθώς και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στη Λάρισα.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε λεπτομερή ενημέρωση αντίστοιχα από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Επιτελάρχη Ε/ΕΣΕΕ Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα και από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Επίσημη επίσκεψη του  ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)

Κατά το χαιρετισμό του προς τις ηγεσίες των τριών μειζόνων σχηματισμών, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και μεταξύ άλλων δήλωσε τα ακόλουθα:

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλω μέσα από αυτήν την ευκαιρία, να σας ευχαριστήσω και να σας παρακαλέσω όπως μεταφέρετε σε όλα τα στελέχη όλων των βαθμίδων, επίσης τις θερμές ευχαριστίες μου. Να τους μεταφέρετε την ενθάρρυνσή μου να συνεχίσουν την άσκηση των καθηκόντων τους πάντα με γνώμονα την άδολη και συνειδητή αγάπη προς τη Σημαία και την Πατρίδα.

Να υπολογίζετε πάντοτε στη δική μου παρουσία σε όλα τα θέματα που αφορούν στη ζωή σας, στην υπηρεσία σας και στη λειτουργία σας ως αναπόσπαστου ισχυρού κομματιού του εθνικού μας συστήματος. Εύχομαι υγεία, δύναμη και αντοχή.

Εύχομαι να συνεχίζετε απρόσκοπτα να ασκείτε τα καθήκοντά σας για πολύ καιρό ακόμα από τις θέσεις που σας έχει εμπιστευτεί η Πατρίδα και η ηγεσίας σας. Νοιώθω πολύ υπερήφανος που είχα την τύχη στο πέρασμα των χρόνων που συνοδεύουν την πολιτική μου διαδρομή, να βρεθώ κι εγώ ανάμεσά σας».

Επίσημη επίσκεψη του  ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε/ΕΣΕΕ)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Από 6 έως 16 Οκτωβρίου 2014, διεξάγεται στο ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με μέλη του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, σεμινάριο με σκοπό την εκπαίδευση των στελεχών στην απόκτηση του κατάλληλου υπόβαθρου ως προς την ικανότητα πραγματοποίησης διαπραγματεύσεων (Negotiations Technique΄s), με σκοπό την επίτευξη των Εθνικών Θέσεων.

Στο σεμινάριο, το οποίο οργανώνεται για πρώτη φορά, μετέχουν στελέχη από το ΓΕΕΘΑ, τα ΓΕ, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς από την ΕΥΠ και το Υπουργείο Εξωτερικών τα οποία θα αξιοποιήσουν τις παρεχόμενες γνώσεις είτε ως εθνικοί αντιπρόσωποι είτε ως μέλη επιτροπών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ του ΟΑΣΕ και οποιουδήποτε άλλου οργανισμού ή επιτροπής.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη του σεμιναρίου τόνισε μεταξύ άλλων, τον καταλυτικό ρόλο της εν λόγω εκπαίδευσης στην επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Η 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας αποτέλεσε το ορμητήριο των Α-7Η Corsair από την ένταξή τους στην Πολεμική Αεροπορία έως και το 2002, οπότε και συνέχισαν την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα από την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου, προκειμένου η 115 ΠΜ στα Χανιά να προετοιμαστεί για την άφιξη των F-16C/D Block 52+.

H αεροπορική βάση της Σούδας συνέδεσε πραγματικά το όνομά της με τα θρυλικά βομβαρδιστικά, συνεχίζοντας την παράδοση που την θέλει να φιλοξενεί αεροσκάφη κρούσης της ΠΑ, με τα Α-7Η να παίρνουν τη σκυτάλη από τα F-84F Thunderstreak.

Την Άνοιξη του 2000, στο πλαίσιο των εκπομπών του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TV Creta για τις αεροπορικές Μονάδες που επιχειρούσαν από το νησί, βρεθήκαμε για δύο ημέρες στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας και καταγράψαμε την επιχειρησιακή δραστηριότητα των δύο Μοιρών (340 ΜΒ "Αλεπού" και 345 ΜΒ "Λαίλαψ") την εκπαίδευση στον εξομοιωτή πτήσης του αεροσκάφους αλλά και το τιτάνιο έργο του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε εκπομπή στην 115 ΠΜ από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμο.

Παραγωγή: ΤV Creta
Δημοσιογραφική παρουσίαση - επιμέλεια: Γιώργος Λαμπράκης
Οπερατέρ: Κώστας Βλαντάκης
Βοηθός οπερατέρ: Γιάννης Βλαντάκης
Μοντάζ: Ιωάννα Καρτεράκη

Διαβάστε το 1ο μέρος του αφιερώματος: Αποχαιρετισμός στους Κουρσάρους - Οι Πεσόντες Αεροπόροι με το βομβαρδιστικό A-7 Corsair

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινά σήμερα στη Washington των ΗΠΑ η Διεθνής Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων AUSA 2014, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014, έχοντας και ελληνικό χρώμα καθώς συμμετέχουν τέσερις εταιρείες από την χώρα μας!

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει την Επίσημη Εθνική Συμμετοχή στην έκθεση και αποτελεί μια δυναμική προσπάθεια συστράτευσης φορέων και επιχειρήσεων σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι δυνατότητες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στο πλαίσιο μίας δυναμικής πολιτικής εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων τους στο εξωτερικό.

Η Εθνική συμμετοχή στην AUSA 2014 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υποστηρίζεται από το Enterprise Greece Ιnvest & Trade, την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και από το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ). Στο Ελληνικό Περίπτερο συμμετέχουν εκθέτοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους οι εξής εταιρίες: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Elfon Ltd, Intracom Defense Electronics & KOUIMTZIS/ALPHA SYSTEMS. Χορηγος Επικοινωνίας στην μεγάλη αυτή έκθεση είναι και το Defenceline.gr.

Τα εγκαίνια από την Γεννηματά

Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν σήμερα από την Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας κυρία Φ. Γεννηματά, τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Washington κ. X. Παναγόπουλο, τον στρατιωτικό ακόλουθο και ακόλουθο άμυνας, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Washington κ. Ε. Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της AUSA LTG Jerry Sinn και τον Πρόεδρο του Eλληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σ. Αναστασόπουλο, οι οποίοι στη συνέχεια θα επισκεφθούν και τους εκθέτες του ελληνικού περιπτέρου.

H ΑΝΥΕΘΑ κ. Γεννηματά δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά θα επισκεφθώ το Ελληνικό Περίπτερο της Διεθνούς Εκθέσεως Αμυντικού Υλικού AUSA 2014, που σημαίνει την απαρχή δημιουργίας εθνικών περιπτέρων σε αντίστοιχες εκθέσεις, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με την αρωγή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Συγχαίρω για τις προσπάθειές του αλλά και την πρωτοβουλία της επιμέλειας του περιπτέρου το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και τις συμμετέχουσες εταιρίες, με ιδιαίτερη έμφαση τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Σύμφωνα με το πνεύμα της υπό έκδοση Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής, η οποία θωρακίζει θεσμικά την ευαίσθητη αλλά και πολύτιμη ελληνική αμυντική βιομηχανία, και κατά την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού, βρίσκεται σε ώριμο στάδιο η προετοιμασία εταίρων εθνικών περιπτέρων σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις αμυντικού υλικού. Οι ενέργειες αυτές και η φυσική μου παρουσία αποδεικνύουν την ειλημμένη απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα και αποφασιστικά την Αμυντική Βιομηχανία της χώρας.

Κλείνοντας, εκφράζω την πεποίθηση ότι η εξαιρετική προετοιμασία θα αποδώσει καρπούς σε θέματα συνέργειας και συνεργασίας και εύχομαι καλή επιτυχία στις ελληνικές εταιρίες κατά τις επαφές που θα έχουν στη διάρκεια της AUSA 2014».

 Διαβάστε επίσης:

Σ. Αναστασόπουλος: Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, η Ελλάδα είναι εδώ!

Και:

AUSA 2014: Η συμμετοχή της KOUIMTZIS/ALPHA SYSTEMS στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων

1 etairies

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter