Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014
Write on Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά δύο οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή δυτικά της Λέσβου και στην περιοχή των Αντίψαρων.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία ήταν στις 19 Δεκεμβρίου, προηγουμένως στις 15 Απριλίου φέτος οπότε είχαν σημειωθεί δύο εμπλοκές και η αμέσως προηγούμενη τον Ιανουάριο του 2012 οπότε είχε σημειωθεί μία εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν με προσοχή αυτή τη διαφοροποίηση της στάσης της γείτονος.

Στο FIR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Καταγράφηκε 1 παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκε σε 2 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Tο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2014, διεξήχθησαν από το προσωπικό Μονάδων της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, στρατιωτικοί αγώνες οι οποίοι περιελάμβαναν αθλοπαιδιές (ποδόσφαιρο και καλαθοσφαίριση) και αγωνίσματα στρατιωτικής φυσικής αγωγής όπως πορεία 8 χλμ, διελκυστίνδα, μεταφορά τραυματία 100 μέτρων, ρίψη εκπαιδευτικής χειροβομβίδας και επίδειξη ασκήσεων ακριβείας.

9ELDYK

10ELDYK

11ELDYK

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε το πρωί στην τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη. Τον Υπουργό συνόδευαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

2 sse

Ορκίστηκαν 151 άνδρες και 37 γυναίκες που αποτελούν τους Ευέλπιδες 1ης Τάξεως (Τάξεως 2018) «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Καλλάρης». Σε αυτήν την τάξη συγκαταλέγονται 21 Ελληνοκύπριοι και 13 αλλοδαποί από Αλβανία, Αρμενία, Λιβύη, Νιγηρία και Σενεγάλη.

3 sse

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την μεγάλη χαρά και την τιμή, εδώ στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, να παρευρεθώ στην ορκωμοσία των πρωτοετών Ευελπίδων. Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό ότι εκτός από τους Ελλαδίτες πρωτοετείς Ευέλπιδες έχουμε Ευέλπιδες από την Κύπρο και Ευέλπιδες από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής.

Είναι δείγμα μιας αναγνώρισης της αξίας, της μεγάλης αξίας, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Πέραν αυτού όμως θέλω να πω ότι η εμφάνιση των Ευελπίδων σήμερα με γέμισε χαρά και υπερηφάνεια, γιατί στις δύσκολες ώρες ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας προσβλέπει προς το οργανωμένο τμήμα της που αποτελούν ο Ελληνικός Στρατός και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της κοινωνίας, το ύπατο αυτό αγαθό, απέναντι σε οποιοδήποτε εξωτερική απειλή και επιβουλή.

Και είμαι σίγουρος ότι οι νέοι Ευέλπιδες που ορκίστηκαν σήμερα, μαζί με τους αρχαιότερους συναδέλφους τους, θα αποτελέσουν κομμάτι αυτής της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων που παρέχει μια τεράστια υπηρεσία στην Πατρίδα. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ από καρδιάς τους γονείς τους, γιατί χάρη σε αυτούς τους και με την στήριξή τους αυτά τα παιδιά έφτασαν μέχρι εδώ και είμαι σίγουρος ότι θα πάνε πολύ πιο πάνω».

4 sse

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter