Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015
Write on Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, μετά από σχετικό αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) και με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, ελικόπτερο τύπου AEGEAN HAWK του Πολεμικού Ναυτικού, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, διέσωσε το πλήρωμα του εμπορικού πλοίου ΜΑRE (Σημαίας Αγ. Βικεντίου), που βρισκόταν σε κίνδυνο, στην περιοχή βορείως Κολυμβαρίου Χανίων.
Το πλήρωμα του εν λόγω εμπορικού, που αποτελείται από τρεις Τούρκους, δύο Αζέρους και ένα Γεωργιανό, μεταφέρθηκε σώο στο αεροδρόμιο της 115 ΠΜ στα Χανιά.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε εκτέλεση άλματος με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα από αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στα πλαίσια συντηρήσεως ικανότητας αλεξιπτωτιστού, στη Ζώνη Ρίψεως Αγίων Αναργύρων στη Λάρισα από προσωπικό της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

3 32tax

Στο άλμα συμμετείχε ο Διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ταξίαρχος κ. Πέτρος Καρλές και ο Διοικητής της Ιης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος κ. Αντώνιος Νομικός.

2 32tax

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Με ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφερθούν από την Ιταλία στην Ελλάδα οι σoροί των τριών Ελλήνων θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος στο Επιβατηγό - Οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί από το αεροδρόμιο του Μπάρι με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα έξοδα μεταφοράς των σορών καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Μπορεί να βάλει κάθε κόμμα την ΑΟΖ στο πρόγραμμά του, ακόμα κι αν είναι παντελώς άσχετο με το θέμα. Αυτό δεν μας πειράζει αφού σε κάθε περίπτωση δεν ποντάρουμε στα κόμματα για να γίνει η ελληνική ΑΟΖ.

Επί της ουσίας είναι ο ίδιος ο λαός που θα την αποκτήσει με τη θέλησή του. Και την κατάλληλη στιγμή, οι εκπρόσωποί του θα συμφωνήσουν. Απλώς δεν είναι ανάγκη να εκτεθείς όταν δεν ξέρεις καθόλου το θέμα. Διότι δεν είναι μια μικρή και τυπική ενημέρωση που επαρκεί για ν' αλλάξει η ηττοπάθεια και το πάθος σου για το μίζερο. Έτσι μιλήσουν δεν μιλήσουν τα κόμματα για την ΑΟΖ μας, οι επίμονοι Έλληνες συνεχίζουν ακάθεκτα τον αγώνα τους κι όσοι θέλουν ας έρθουν μαζί τους, αλλά δεν πρόκειται να περιμένουν κανέναν.

Γιατί μερικοί δεν έχουν μάθει ακόμα ότι η θέσπιση γίνεται μονομερώς, ότι οι οριοθετήσεις είναι ανεξάρτητες, ότι οι έρευνες και οι γεωτρήσεις δεν έχουν ανάγκη από όλες τις οριοθετήσεις για να ξεκινήσουν κι ότι τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα που βρίσκονται στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης υπάρχουν ήδη. Κι όταν λένε ότι ασχολούνται τα κόμματα με τις θέσεις εργασίας, ενώ δεν ξέρουν ότι ένας σταθμός υγροποίησης με όλα τα εξαρτήματά του απασχολεί 100.000 ανθρώπους, καταλαβαίνουμε αμέσως πόσο ειδικοί είναι.

Γι' αυτόν το λόγο, ας μιλάνε όλα τα κόμματα πια για την ΑΟΖ, με τον δικό τους τρόπο, από τον πιο σχετικό έως τον πιο άσχετο, δεν μας ενοχλεί. Αντιθέτως έτσι φαίνεται καλύτερα ότι η ΑΟΖ είναι μια υπερκομματική οντότητα που ανήκει στο εθνικό επίπεδο.

Η ΑΟΖ είναι η εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας, απλώς, για να γίνει θέλει κότσια και στρατηγική κι αυτά τα στοιχεία τα έχουν μόνο οι επίμονοι Έλληνες.

*Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ και τη στρατηγική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Την υστάτη ώρα αποτράπηκε κλοπή τριών στρατιωτικών όπλων από μονάδα της Εθνικής Φρουράς στην επαρχία Πάφου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» χθες στο πλαίσιο των συχνών ελέγχων οπλισμού που διεξάγονται κατά απροσδιόριστα χρονικά διαστήματα, διαπιστώθηκε ότι τρία όπλα έλειπαν από τους οπλοβαστούς. Αμέσως ενημερώθηκε η διοίκηση της μονάδας ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε η Διεύθυνση Πληροφοριών του ΓΕΕΦ και η Αστυνομία. Παράλληλα ξεκίνησαν έρευνες στο στρατόπεδο για εντοπισμό των απολεσθέντων όπλων. Μετά από περίπου μια ώρα τα τρία όπλα βρέθηκαν έξω από την περίφραξη του στρατοπέδου.

Οι έρευνες τόσο από τη Διοίκηση της μονάδας όσο και από μέλη της Διεύθυνσης Πληροφοριών συνεχίστηκαν και ακολούθως προέκυψαν στοιχεία εναντίον τριών εθνοφρουρών που υπηρετούν στη μονάδα. Και οι τρεις στρατιώτες συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Πλέον οι ανακρίσεις θα καταδείξουν κατά πόσο οι τρεις στρατιώτες έβαλαν τα όπλα έξω από το στρατόπεδο με σκοπό να τα πιάσουν κάποιοι άλλοι, ή εάν σκόπευαν οι ίδιοι να τα πιάσουν και να τα παραδώσουν αλλού όταν θα ήταν εξοδούχοι. Πάντως, τόσο στο ΓΕΕΦ όσο και στο Υπουργείο Άμυνας εκφράζεται ικανοποίηση για το γεγονός ότι απέδωσαν έγκαιρα αποτέλεσμα οι έλεγχοι του οπλισμού που διεξάγονται στα στρατόπεδα. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter