Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015
Write on Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 τραυματίστηκαν όταν ένα μαχητικό της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη καθώς απογειωνόταν για να πάρει μέρος σε μια εκπαιδευτική άσκηση του NATO στη νότια Ισπανία, πέφτοντας πάνω σε άλλα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας.

Οι δύο χειριστές του μαχητικού F-16 της ελληνικής ΠΑ είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές. Άλλοι πιλότοι και μηχανικοί βρίσκονταν στο χώρο όπου σταθμεύουν αεροσκάφη όταν το F-16 συνετρίβη, μετέδωσαν ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Το δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 15:20 (16:20 ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος, στην πόλη Αλμπαθέτε, περίπου 260 χλμ. νοτιοανατολικά της Μαδρίτης.

Το αεροσκάφος, το οποίο συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων των ενόπλων δυνάμεων κρατών μελών του NATO, του λεγόμενου Tactical Leadership Programme (TLP), «τη στιγμή της απογείωσης υπέστη απώλεια ισχύος και συνετρίβη σε έναν χώρο στάθμευσης αεροσκαφών» της βάσης, «έπεσε και προκάλεσε ζημιές σε πολλά από τα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν εκεί», ανέφερε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Άμυνας νωρίτερα. Ο υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Πέδρο Μορένες αναμενόταν στον τόπο του δυστυχήματος.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες όσον αφορά την εθνικότητα των υπολοίπων νεκρών, πέραν των Ελλήνων χειριστών του μαχητικού. Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας Γάλλος είναι νεκρός και πέντε σοβαρά τραυματίες.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, θρηνούμε έναν νεκρό ενώ έχουν καταμετρηθεί πέντε σοβαρά τραυματίες» στις τάξεις του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λεντριάν θα μεταβεί αύριο Τρίτη στον τόπο του δυστυχήματος.

Όμως πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανέφερε ότι οι Γάλλοι που έχασαν τη ζωή τους είναι οκτώ.

«Φαίνεται ότι οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι Έλληνες υπήκοοι και (οι υπόλοιποι) οκτώ Γάλλοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ραχόι ερωτηθείς σε απευθείας μετάδοση από το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco. Μέχρι τώρα δεν είχαν γίνει γνωστές οι εθνικότητες των θυμάτων από τις αρχές. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την συντριβή μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια άσκησης:

«Εκφράζουμε την θλίψη μας και την οδύνη μας για τις τραγικές συνέπειες που είχε η συντριβή μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια άσκησης στη φίλη και σύμμαχο Ισπανία. Αυτές τις ώρες η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των Ελλήνων Αξιωματικών, όπως και με τις οικογένειες των θυμάτων, ανεξαρτήτως εθνικότητας».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Σοβαρό αεροπορικό ατύχημα με ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16D της Πολεμικής αεροπορίας σημειώθηκε πριν λίγο στην Ισπανία, όπως ανέφεραν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλούνται τα ισπανικά ΜΜΕ μεταφέροντας δηλώσεις αξιωματούχων, τέσσερα άτομα φέρονται να έχουν τραυματιστεί, μετά από έκρηξη, η οποία σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση του ελληνικού μαχητικού, το οποίο κατέπεσε στην πίστα στάθμευσης των μαχητικών αεροσκαφών που συμμετείχαν στην άσκηση!

B8SPFKkIAAAd2jA

Στην Ισπανία συνεχίζεται η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων και τεχνικών της 341 Μοίρας της 111 ΠΜ της Ν.Αγχιάλου στην Ισπανία, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδεύσεως TLP (Tactical Leadership Programme) του ΝΑΤΟ που θα διαρκέσει την περίοδο 19 Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Συνολικώς 41 Έλληνες της 341 Μοίρα (7 πιλότοι και 34 τεχνικοί, ελεγκτές αεραμύνης και πληροφοριών) και 3 μονοθέσια και ένα διθέσιο F-16C/D Block.50 εκπαιδεύονται στην Ισπανία.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε στο 31ο τεύχος του περιοδικού ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ που κυκλοφορεί:

08. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΥΦΕΚΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ
Ο δρόμος των FMS για τα τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή των Ειδικών Δυνάμεων.

16. Ο ΝΕΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ & ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Η χρησιμότητα των νέων ελικοπτέρων ΟΗ-58, CH-47D και UH-60M για τις Ειδικές Δυνάμεις.

24. GOPLAT MIO. ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΞΕΔΡΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ/ ΑΕΡΙΟΥ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
Μια ανάλυση απαιτήσεων ανακατάληψης εξεδρών πετρελαίου/ αερίου από τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις.

36. EUROPEAN SECURITY ACADEMY
Παρουσίαση της μεγαλύτερης και εγκυρότερης εταιρείας εκπαίδευσης ασφαλείας στην Ευρώπη.

42. AF-1 STRIKE ONE. ΡΩΣΙΚΟ «ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ» ΣΤΑ 9 ΜΜ
Παρουσιάζουμε ένα καινοτόμο ρωσικό πιστόλι που υπήρξε υποψήφιο για τον Ρωσικό Στρατό.

46. SEAL TEAM-6 ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ
Δύο επιχειρήσεις διάσωσης ομήρων από Αμερικανούς βατραχανθρώπους στην Υεμένη.

50. "SREM 2014": ΡΩΣΟ-ΣΕΡΒΙΚΗ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Αποκλειστική παρουσίαση της άσκησης από τον συνεργάτη μας στα Βαλκάνια.

56. ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ!
Ο αεροκίνητος πόλεμος της SAS κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

58. ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙΑ EZE-LAP
Παρουσιάζουμε την νέα σειρά ακονιστηριών της γνωστής αμερικανικής εταιρείας EZE-LAP

62. Η 1st SPECIAL FORCES COMMAND
Η νέα αμερικανική διοίκηση διεξαγωγής Ανορθοδόξου Πολέμου

66. «ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 2014» ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ
Αποκλειστική παρουσίαση μιας αντιτρομοκρατικής άσκησης με συμμετοχή της ΕΚΑΜ

72. ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΗΣ CRK&T
Παρουσιάζουμε τέσσερα νέα μαχαίρια της εταιρείας COLUMBIA RIVERKNIFE & TOOL

76. ΜΙΝΙ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ LIGHTER PRO
O ευφυής αναπτήρας/ πολυεργαλείο επιβίωσης.

2 katadromi

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πάντα πρωταγωνιστεί. Αυτή τη φορά όπως λένε οι πληροφορίες αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των ΑΝΕΛ και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου. Το ΥΠΕΘΑ ενδιαφέρει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ αλλά δεν είναι καθόλου μα καθόλου αδιάφορο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν τίθεται κανέναν θέμα "διαπραγμάτευσης" η οποία μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται να δώσει στον Πάνο Καμμένο και στο κόμμα του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ,το οποίο ο Καμμένος πάντα επιθυμούσε να αναλάβει. Η υπόλοιπη ηγετική πολιτική ομάδα του ΥΠΕΘΑ θα στελεχωθεί πιθανότατα από τον Νίκο Τόσκα ,σε θέση ΥΦΕΘΑ ή ΑΝΥΕΘΑ και δεν πρέπει να ξεχνάμε την κρίσιμη πλέον θέση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ..

Και στις δύο περιπτώσεις ΥΠΕΘΑ και υπουργείου Ναυτιλίας πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο Θοδωρής Δρίτσας. Το όνομά του έχει ακουστεί και για τα δύο υπουργεία! Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες πιθανότητες για το ΥΠΕΘΑ πάντως δείχνουν Καμμένο. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter