Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015
Write on Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Όλα έτοιμα είναι στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, για τις αυριανές πτήσεις που έχουν σχεδιαστεί με απόστρατους Αξιωματικούς της ΠΑ να επιστρέφουν στα χειριστήρια των αεροσκαφών!

2 tanagra 2015

3 tanagra 2015

Στις φωτογραφίες από την πίστα της 114 ΠΜ, φαίνονται οι τεχνικοί της ΠΑ να πραγματοποιούν τους τελευταίους ελέγχους στα μαχητικά Mirage 2000, F-16 και F4 Phantom. Μόλιστα, η Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζει και μια έκπληξη για το αυριανό εορταστικό πρόγραμμα, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι βρεθούν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας. (Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Ολοκληρώθηκε η Β΄ Φάση του Σχολείου «Αναγνώρισης Εξουδετέρωσης και Καταστροφής Εκρηκτικών Μηχανημάτων / Μηχανισμών και Αντιμετώπισης – Εξουδετέρωσης Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΕΜ/Μ - EOD-C/IED), σε αντικείμενα εξουδετέρωσης συμβατικών και χημικών ΕΜ/Μ, διάρκειας 16 Εβδομάδων.

Η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα στη Σχολή Μηχανικού, από την Έδρα EOD – C/IED. Η συνολική διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 32 εβδομάδες και κατανέμεται σε τρείς ανεξάρτητες Φάσεις. Κατά τη διάρκεια του σχολείου οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται και εξετάζονται σε θεωρητικές και πρακτικές δοκιμασίες, με αυστηρότατα κριτήρια, προκειμένου με την αποφοίτηση τους να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε περιστατικό χειρισμού Μη Εκραγέντος ΕΜ/Μ.

2 sxoleio eod

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί όλων των κλάδων των ΕΔ οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν σύμφωνα με Διεθνή Πρότυπα και τις ΣΤΥΠ του ΝΑΤΟ. Η τελευταία εβδομάδα της Β' Φάσης, περιελάμβανε συνεκπαιδεύσεις / ενημερώσεις από Μονάδες του ΠΝ (ΔΝΟ), της ΠΑ (114 ΠΜ), του ΣΞ (ΕΔΛΟ ΠΒΧ, 698 ΑΒΠ) καθώς και πρακτική εξάσκηση στις διαδικασίες ασφαλούς εξουδετέρωσης και τελικής καταστροφής Εκρηκτικών Μηχανημάτων (ΕΜ) στο Πεδίο Εκρήξεων της ΣΜΧ.

3 sxoleio eod

Οι επιτυχόντες της Β' Φάσης, θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους για 6 επιπλέον εβδομάδες (Γ' Φάση) σε αντικείμενα εξουδετέρωσης και αντιμετώπισης Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (IEDD- C/IED).

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον αέρα βρίσκεται ο τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ βοηθημάτων που καταβάλλουν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχη Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η υπογραφή της ΚΥΑ που ενσωματώνει τη ρήτρα αξιόμαχου που από το 2014 έχει ζητήσει το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του ν. 4281/2014.

Όπως αναφέρεται στη απάντηση του υφυπουργού Εργασίας, ο τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ βοηθημάτων για τα στελέχη των Ε.Δ. θα εξεταστεί στο πλαίσιο της συνολικής αναθεώρησης του ασφαλιστικού που θα προκρίνει το Υπουργείο Εργασίας, δημιουργώντας έτσι περαιτέρω ερωτηματικά σχετικά με το ύψος των εφάπαξ αποδοχών και τον χρονικό ορίζοντα καταβολής τους.

Για το ζήτημα αυτό ο κ. Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:« η απάντηση του υφυπουργού Εργασίας επιβεβαιώνει αυτό που εδώ και καιρό υποψιαζόμασταν: την άρνηση του Υπουργείου Εργασίας να ενσωματώσει τη ρήτρα αξιόμαχου στον υπολογισμό των εφάπαξ παροχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ρήτρα αυτή έβαζε φρένο στις μειώσεις των εφάπαξ για τους ενστόλους και περιόριζε στο ελάχιστο τις περικοπές όσων αποστρατεύονται από τις 31/7/2014 και μετά. Η κατάργηση της δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα, επιτείνοντας την αγωνία και την ανασφάλεια που η οικονομική συγκυρία δημιουργεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας οφείλει άμεσα να πάρει ξεκάθαρη θέση, να προστατέψει τις αποταμιεύσεις των ενστόλων την αυτονομία και τη βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων των Κλάδων».

Write on Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Γράφει ο Θέμης Βρανάς

Αγαπητοί φίλοι, μιας και σήμερα αρχίζει ο επίσημος εορτασμός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς Χρόνια Πολλά και αποδοτικά σε όλα τα στελέχη της και όλους τους φίλους και τις φίλες της που την αγαπούν και τη σέβονται. Με αυτή τη δημοσίευση ολοκληρώνεται ο κύκλος παρουσίασης στη σελίδα μου στο facebook των δεκαεννέα C-47 Dakota που εντάχθηκαν στην ΠΑ και του ενός DC-3 που απέκτησε από το εξωτερικό η ΥΠΑ.

Σκοπός της παρουσίασης ήταν αφενός να τιμηθεί η ογδοηκοστή επέτειος από την πρώτη πτήση του DC-3 / C-47 στις 17 Δεκεμβρίου 1935, αφετέρου, αυτές τις ημέρες που μας υποδέχεται η ΠΑ στο σπιτικό της, να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς τους λίγους που θα διαβάσουν το ιστορικό καθενός Dakota ξεχωριστά να συνειδητοποιήσουν τι τεράστιο κεφάλαιο της Αεροπορικής Ιστορίας αντιπροσωπεύουν αυτά τα παλαίμαχα αεροπλάνα που στέκουν βουβά μπροστά τους.

Σκόπιμα αφέθηκε τελευταία η παρουσίαση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, του μοναδικού ελληνικού Dakota που έδρασε στον Πόλεμο της Κορέας και σώζεται στις μέρες μας, το οποίο είναι ταυτόχρονα και το τελευταίο ελληνικό Dakota που πετούσε επιχειρησιακά μέχρι τον Οκτώβριο του 2008.
Η σημερινή του άριστη κατάσταση, χάρη στις φροντίδες του προσωπικού της 113 ΠΜ που το φιλοξενεί, επιτρέπει σε κάθε λάτρη της Αεροπορικής μας Ιστορίας να κάνει όνειρα για τη μελλοντική επαναφορά του σε κατάσταση πτήσης και την επίδειξή του στο ελληνικό -και όχι μόνο- κοινό μέσω του Σμήνους Αεροπορικής Κληρονομιάς.

Σίγουρα, η άθλια οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η Πατρίδα μας στις μέρες μας, καθιστά πολύ δύσκολη την ανάληψη αυτού του σημαντικού -ηθικά και ιστορικά- έργου αποκλειστικά από την Πολεμική μας Αεροπορία. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η Πολεμική Αεροπορία να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές και νομικές αγκυλώσεις του παρελθόντος που δεν επέτρεπαν σε πολίτες να συνεισφέρουν οικονομικά, υλικά ή ακόμη και με προσωπική εργασία στην ολοκλήρωση κάποιων project που δεν αφορούν το επιχειρησιακό της έργο, αλλά την ανάδειξη της τόσο πλούσιας και ένδοξης ιστορίας της. Μακάρι όλοι μαζί να κατορθώσουμε να υψώσουμε και πάλι τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ εκεί που ανήκει, ψηλά στους Ελληνικούς Ουρανούς!

2 dakota poseidon

Douglas C-47A 49-2622 ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Douglas στο Long Beach της California ως Skytrain C-47A-90-DL με αριθμό κατασκευής c/n 20474.
Παραδόθηκε στη USAAF στις 7 Ιουνίου 1944, φέροντας το serial number 43-16008. Εντάχθηκε στην Πτέρυγα της Αλάσκας της Διοίκησης Αεροπορικών Μεταφορών , με έδρα την Αεροπορική Βάση Gore στο Great Falls της Πολιτείας Montana.

Κρίθηκε ως πλεονάζον των απαιτήσεων της USAAF στις 30 Ιουνίου 1946 και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Bush Field στην Αugusta της Πολιτείας Georgia, όπου εκποιήθηκε μέσω του Οργανισμού διάθεσης πολεμικού υλικού (War Assets Administration) στις 24 Ιουλίου 1946.
Σε πολιτική υπηρεσία απόκτησε τα νηολόγια NC15836 και Ν15836 και χρησιμοποιήθηκε από την εταιρία 'The Kansas City Southern Skyways Inc'. Επανακτάται από τη USAF μέσω της εταιρίας The Babb Co Inc. στις 13 Ιουλίου 1949 και αποστέλλεται για συντήρηση στην εταιρία Aviation Maintenance Corporation στο Van Nuys της California. Εκεί, μαζί με άλλα είκοσι εννέα C-47 και C-47A , περνάει από τεχνική επιθεώρηση, αποκτά το νέο serial number 49-2622 και παραχωρείται στην Ελλάδα.

Η διαγραφή του από τη δύναμη της USAF και η εγγραφή του στην ΕΒΑ γίνεται σύμφωνα με τα αμερικανικά αρχεία στις 7 Οκτωβρίου 1949, ενώ σύμφωνα με τα αντίστοιχα ελληνικά στις 17 Οκτωβρίου 1949. Εντάσσεται στην 355 Μοίρα Μεταφορών με έδρα την 112 ΠΜ στην Ελευσίνα.

Στις 26 Αυγούστου 1951, με κυβερνήτη το Σμηναγό Γεώργιο Λαμπρόπουλο, συγκυβερνήτη τον Ανθυποσμηναγό Κρικιγιάννη Σ., μηχανικό τον Υποσμηναγό Νιαρχάκο Γ., αεροναυτίλο τον Ανθυποσμηναγό Τσαγκαράκη Ι. , ασυρματιστή τον Ανθυποσμηναγό Λιαπή Β. και συνοδό τον Επισμηναγό Kassoun της USAF, απογειώνεται σε σχηματισμό με το C-47Β KJ 989 με προορισμό το αεροδρόμιο της Ashyia στην Ιαπωνία, όπου φθάνουν μετά από 16 ημέρες, στις 10 Σεπτεμβρίου 1951. Εντάσσονται στο 13o Σμήνος της ΕΒΑ, για αναπλήρωση των δύο μέχρι τότε απωλειών, του 49-2617 και του 49-2612. Το 13ο Σμήνος υπάγεται στην 21η Μοίρα Μεταφορών-αργότερα μετονομάστηκε σε 6461η - της USAF, τους περίφημους Kyushu Gypsies.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 1951,μόλις μια εβδομάδα μετά την άφιξή του, κατά τη διάρκεια απογείωσης από το προωθημένο πεδίο προσγείωσης Κ-53 στο νησάκι Πάεγκ Γιογκ Ντο, με κυβερνητη τον Yποσμηναγό Τσούλια Ι. και συγκυβερνήτη τον Ανθυποσμηναγό Μαγκλίνη Κ. , ο δεξιός τροχός βούλιαξε στην αργιλώδη επιφάνεια της παραλίας και το 49-2622 εκτράπηκε από την πορεία του και κατέληξε να προσκρούσει με δύναμη στη θάλασσα και να σταματήσει σε αβαθή νερά, ευτυχώς χωρίς κανένα τραυματισμό επιβάτη ή μέλους πληρώματος.
Χάρη στην άμεση επέμβαση δύο κληρωτών Αμερικανών του 606th ACWS ( Air Control and Warning Squadron ) του Σμηνίτη James Clark και του Υποσμηνία Walter Henricks, που δεν δίστασαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά της Κίτρινης Θάλασσας δέθηκε με αλυσίδες από τον ουραίο τροχό και τρία φορτηγά των δυόμισι τόνων το τράβηξαν στη στεριά. Επισκευάστηκε πρόχειρα επί τόπου από κλιμάκιο Ελλήνων μηχανικών του 13ου Σμήνους και στη συνέχεια το παρέλαβε πλήρωμα της κατασκευάστριας εταιρίας Douglas και το μετέφερε στην Αεροπορική Βάση Clark στις Φιλιππίνες όπου και υπέστη εκτεταμένες επισκευές.

1 dakota poseidon

Στις 15 Απριλίου 1952 παραλήφθηκε από ελληνικό πλήρωμα (Σμηναγός Λαμπρόπουλος Γ., Υποσμηναγός Τσολάκης Α.) και ξαναεντάχθηκε στο 13ο Σμήνος. Ως διακριτικά του έφερε το γράμμα Ε, τον αριθμό 9 και το όνομα Ποσειδών / Neptune.

Στις 8 Μαΐου 1955 το 13ο Σμήνος αναχώρησε από την Ιαπωνία και προσγειώθηκε στην 112 ΠΜ στις 23 Μαίου 1955. Το 49-2622 συνέχισε να πετά επιχειρησιακά με την 355 ΜΜ, ενώ είναι άγνωστο αν κάποια στιγμή εντάχθηκε και στην 356 ΜΜ με έδρα το ΣΕΔΕΣ. Τον Ιούλιο του 1960, μαζί με το C-47A 49-2637, εστάλη στο Κογκό για να βοηθήσει στη διάσωση του εκεί ελληνικού στοιχείου. Το δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας του '70 εντάσσεται στο 355/1 ΣΤΜ με έδρα το ΣΕΔΕΣ της 113 ΠΜ στη Θεσσαλονίκη. Στις 22 Ιανουαρίου 2003 μετασταθμεύει μαζί με τα δύο εναπομείναντα C-47B του 355/1 ΣΤΜ (KK156 και KP255) μόνιμα στο Αεροδρόμιο Μίκρας, της ίδιας πάντα Πτέρυγας. Είναι ειδικά διαμορφωμένο για εκτέλεση φωτογραφικών αποστολών.

5 dakota poseidon

Στις 31 Αυγούστου 2004 το 49-2622 προσγειώνεται στην Τανάγρα για να περάσει από επιθεώρηση IRAN. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2005, με το πέρας της IRAN, πετάει πτήση δοκιμής στην Τανάγρα και το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου εκτίθεται στατικά κατά την αεροπορική επίδειξη της ΠΑ 'Αρχάγγελος 2005' στην 114 ΠΜ . Με τη λήξη των εκδηλώσεων αναχωρεί για τη βάση του, το 355/1 ΣΤΜ στην 113 ΠΜ και αρχίζει για μία ακόμη φορά η επιχειρησιακή του εκμετάλλευση. Στις 11 Νοεμβρίου 2006, ακριβώς 56 χρόνια από την ημέρα της αναχώρησης του 13ου Σμήνους για την Ιαπωνία (11/11/1950), ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ εκτέλεσε μια μοναδική Ιστορική Πτήση έχοντας ως επιβάτες τον Πρόεδρο του αμερικανικού συλλόγου Kyushu Gypsy Squadron Association MSgt Joseph L. Smith και τους Έλληνες Βετεράνους της Κορέας Ταξίαρχο εα Αργύριο Δεβετσικιώτη και Σμήναρχο εα Κωνσταντίνο Γούλα. http://www.haf.gr/el/mission/weapons/memorialflight.asp

Τον Οκτώβριο του 2008 πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση. Στις 9 Ιουνίου 2010 καταργήθηκε το 355/1 ΣΤΜ και το C-47A εντάχθηκε τυπικά στην 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης. Στις 22 Φεβρουαρίου 2011, με απόφαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου μετέπεσε σε κατηγορία Ε1 (δηλαδή οριστικά εκτός ενεργείας) και ορίστηκε να μεταφερθεί ως στατικό έκθεμα στο Μουσείο της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο Τατόι. Από τη στιγμή της παύσης των πτήσεών του μέχρι σήμερα, ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ βρίσκεται προστατευμένος από τα στοιχεία της φύσης μέσα σε υπόστεγο της 113 ΠΜ.

4 dakota poseidon

Επιχείρηση διάσωσης

Για πρώτη φορά δημοσιεύεται ένα μικρό βίντεο του 355/1 ΣΤΜ που καταγράφει τη διάσωση του χειριστή ενός Mirage 2000 της ΠΑ που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του πάνω από το Αιγαίο, την 1η Σεπτεμβρίου 2004. Το πλήρωμα του C-47A 49-2622 ΠΟΣΕΙΔΩΝ που συμμετείχε στην αποστολή έρευνας/διάσωσης εντόπισε πρώτο τον χειριστή και παρέμεινε στην περιοχή μέχρι την άφιξη αρχικά του AB205 και στη συνέχεια του Super Puma που περισυνέλλεξε τον χειριστή. Μακάρι να δούμε τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό της Πολεμικής μας Αεροπορίας να στολίζει ξανά τους Ουρανούς της Πατρίδας μας!

Για πρώτη φορά δημοσιεύεται ένα μικρό βίντεο του 355/1 ΣΤΜ που καταγράφει τη διάσωση του χειριστή ενός Mirage 2000 της ΠΑ που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του πάνω από το Αιγαίο, την 1η Σεπτεμβρίου 2004.Το πλήρωμα του C-47A 49-2622 ΠΟΣΕΙΔΩΝ που συμμετείχε στην αποστολή έρευνας/διάσωσης εντόπισε πρώτο τον χειριστή και παρέμεινε στην περιοχή μέχρι την άφιξη αρχικά του AB205 και στη συνέχεια του Super Puma που περισυνέλλεξε τον χειριστή.Μακάρι να δούμε τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό της Πολεμικής μας Αεροπορίας να στολίζει ξανά τους Ουρανούς της Πατρίδας μας!

Posted by Themis Vranas on Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Σημείωση Defenceline.gr: O Θέμης Βρανάς, για τους φίλους της Αεροπορίας δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας άνθρωπος που με τη δράση και το έργο του έχει αναδείξει τους αεροπορικούς θυσαυρούς της πατρίδας μας πολεμώντας τη λήθη, όπως είναι και ο τίτλος του εξαιρετικού του βιβλίου με τα αεροσκάφη της ΠΑ που έχουν αποσυρθεί και που παλεύουν ανάμεσα στην εγκατάλειψη και την ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά και σε αυτά που σώθηκαν από την ... κατσαρολοποίηση.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2015 εκτελέσθηκε επιτυχώς, κατόπιν αιτήσεως του ΕΚΑΒ, επιχείρηση αεροδιακομιδής, ως ακολούθως:

1. Από Μήλο, 16χρονου τραυματία από τροχαίο με "κάταγμα επιγονατίδας".
2. Από Πάρο, άνδρα 78 ετών με "ΑΕΕ - διασωληνωμένος" και γυναίκας 70 ετών με "εξάρθρωμα δεξιού ισχύου".
3. Από Σύρο, γυναίκας 55 ετών με "πολυοργανική ανεπάρκεια".

Η επιχείρηση αεροδιακομιδής πραγματοποιήθηκε με Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, το οποίο απογειώθηκε από Αθήνα στις 16:40, παρέλαβε τους ασθενείς από τις ανωτέρω νήσους διαδοχικά και τους μετέφερε στην Αθήνα. Η όλη ενέργεια ολοκληρώθηκε στις 21:20.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter