Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015
Write on Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην 364 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (364ΜΕΑ), στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Καλαμάτα, η τελετή αποφοίτησης του 1ου τμήματος της 6ης Σειράς εκπαιδευομένων της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ). Οι έξι εκπαιδευόμενοι Υποσμηναγοί ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση του Βασικού Σταδίου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Ακόλουθος Άμυνας της Ιταλίας στην Αθήνα, Σμήναρχος Antonio Albanese και ο Σμήναρχος Roger Vai, ως εκπρόσωπος της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Ιταλικής ΠΑ.

Οι Ιταλοί μαθητές συνεκπαιδεύονται με τους Έλληνες Ικάρους στο Αρχικό και Βασικό Στάδιο της Αεροπορικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο ελληνοιταλικής συνεργασίας, από το 2008.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο των Άγιων ημερών του Πάσχα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συνόδευσε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ), κ. Νίκο Τόσκα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γιάννη Ταφύλλη, στην 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), στην Τανάγρα, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Ταξίαρχος (Ι) Αθανάσιος Σαββόπουλος.

episk-yfethagea-114pm-2

episk-yfethagea-114pm-3

episk-yfethagea-114pm-1

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο ΥΦΕΘΑ και ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή της Μονάδας, απηύθυναν χαιρετισμό στο προσωπικό της 114ΠΜ, του Δορυφορικού Σταθμού Εδάφους και της 26ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων ενώ επισκέφθηκαν τα πληρώματα επιφυλακής και τις εγκαταστάσεις της 331 Μοίρας, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό της.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter