Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 16 Μαΐου 2015
Write on Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Το όνομα "Αλέξης Μπρίντακ" κάνει κάθε φίλο της Πολεμικής Αεροπορίας να λυγά από συγκίνηση, κάθε φορά που η επέτειος της θυσίας του μας θυμίζει πως το τρίπτυχο "αίμα, ιδρώτας και κηροζίνη" βρίσκει πιστή εφαρμογή στους έλληνες Αεροπόρους.

Στο youtube υπάρχει ένα σπάνιο βίντεο από το μακρινό 1983 και την ορκωμοσία της 55ης Σειράς Ιπταμένων στη Σχολή Ικάρων (έτος εισαγωγής στη ΣΙ το 1979), το οποίο δημιουργήθηκε από τον κ. Σπύρο Σαλαμούρα, συμμαθητή του Αλέξη Μπρίντακ στο οποίο ακούγονται τα ονόματα των "απόντων" συμμαθητών του! Συγκεκριμένα, ακούγεται η φωνή του αρχηγού της 55ης Σειράς κατά το προσκλητήριο νεκρών που έγινε μετά από 30χρόνια στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων στο Τατόι....

Ακούγονται τα ονόματα:

Σταύρος Χαρίτος, Κώστας Καραλής, Αλέξης Μπρίντακ, Χρήστος Δημόπουλος, Στάθης Ανδρεάδης, Στέφανος Κουρελιάς, Κώστας Πατήρης, Άρης Δερμετζής...!

Ο σμηναγός Αλέξης Μπρίντακ ήταν ο πρώτος πεσών της ΠΑ με μαχητικά 3ης γενιάς. Έπεσε εν ώρα καθήκοντος, στις 26ης Νοεμβρίου 1992 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης. Έδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι άνθρωποι της ΠΑ εκπαιδεύονται όπως θα πολεμήσουν διότι αλλιώς, θα πολεμήσουν όπως εκπαιδεύτηκαν.

Ένας Αεροπόρος που παραμένει αθάνατος στις μνήμες όλων, όχι μόνο όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, αλλά και στους νεότερους που έμαθαν για τον ξεχωριστό αυτόν άνθρωπο και τις "θρυλικές" ιστορίες από την παρουσία τους στους εληνικούς ουρανούς.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Για την αναβάθμιση του ρόλου των εθνοφυλάκων μίλησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη λήξη της νυχτερινής άσκησης ΤΑΜΣ Νυχτερινή Αστραπή που διεξήχθη στο πεδίο βολής Ψηλός Σταύλος του Έβρου.

Ο κ. Καμμένος, νωρίτερα, τόνισε ότι άμεσα η κυβέρνηση επέστρεψε την καταβολή των παραμεθορίων στους στρατιωτικούς, δεσμεύτηκε για λειτουργία κέντρου νεοσυλλέκτων στη Θράκη, ενώ τόνισε ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση των στρατιωτικών μονάδων του Έβρου.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην επιστροφή του θεσμού των ΟΒΑ (οπλιτών βραχείας ανακατάταξης). Όσο για την άσκηση, τόνισε ότι ακόμη και νατοϊκές χώρες, δεν τολμούν να εκτελέσουν τέτοιο σενάριο. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

 

Write on Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από 03 έως 06 Μαΐου 2015 η Στρατιωτική Μουσική του Γ΄ Σώματος Στρατού συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σόφια, με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας ανδρείας και την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.

Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Μαΐου 2015 στο κλειστό στάδιο «Armeec Arena» της Σόφιας και συμμετείχαν επίσης η Στρατιωτική Μουσική των κλάδων των ΕΔ και της Προεδρικής Φρουράς της Βουλγαρίας, καθώς και η Στρατιωτική Μουσική από την πόλη Κωστάντζα της Ρουμανίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Βουλγαρίας και πλήθος κόσμου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΙΑΣΩΝ 2015» από προσωπικό Μονάδων - Ανεξάρτητων Υπομονάδων του Στρατού Ξηράς, τμημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

1 iason 2015

2 iason 2015

3 iason 2015

6 iason 2015

5 iason 2015

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκεσε η χθεσινή πρώτη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, με την οποία άρχισε η νέα φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Όπως ανακοίνωσε, μετά τη συνάντηση, ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντώνται δυο φορές τον μήνα. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα, στις 23 Μαΐου, θα έχουν συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα. Στο ενδιάμεσο των συναντήσεων των δύο ηγετών θα γίνονται εντατικές συναντήσεις των διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Σε ό,τι αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Άιντε ανακοίνωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έδωσε χάρτη για καταστροφή 28 ναρκοπεδίων της Εθνικής Φρουράς, που βρίσκονται στον Πενταδάκτυλο. Από την πλευρά του, ο κ. Ακιντζί ανακοίνωσε στη συνάντηση ότι από αύριο οι Ελληνοκύπριοι θα περνούν στα κατεχόμενα μόνο με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας, χωρίς άλλες διατυπώσεις.

Ο κ. Άιντε ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή, για να προωθεί δικοινοτικά πολιτιστικά δρώμενα. Παράλληλα, οι δυο ηγέτες τόνισαν την σημασία του θέματος των αγνοουμένων και δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού σε αυτό το ανθρωπιστικό ζήτημα.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, επιστρέφοντας από την συνάντηση, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το θετικότατο κλίμα που επικράτησε, σημειώνοντας πως «έτσι εργαζόμενοι μπορεί να ελπίζουμε σε πρόοδο».

Επίσης, ανέφερε ότι στις 28 Μαΐου ενδέχεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα, «που θα αφορούν την καθ' ημέραν ζωή των πολιτών». - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter