Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015
Write on Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από 18 έως 22 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής- Ασκήσεων Ξάνθης, η ΤΑΜΣ «Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων» από τους Ανθυπιλάρχους του Βασικού Τμήματος Εκπαίδευσης της Σχολής Τεθωρακισμένων.

6 tams anthip

2 tams anthip

3 tams anthip

4 tams anthip

5 tams anthip

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Tην Κυριακή 24 Μαΐου 2015, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επετειακή πορεία με την ονομασία «2ο Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης», η οποία είχε ως αφετηρία το υψ. Προφήτης Ηλίας, περιοχή ΚΟΨΑ Ηρακλείου την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και τερματισμό το Αεροδρόμιο του Μάλεμε στα Χανιά.

Συνολικά συμμετείχαν 30 στελέχη των ΕΔ (25 άνδρες και 5 γυναίκες), διανύοντας συνολικά 80 χιλιόμετρα, φέροντες οπλισμό και πλήρη φόρτο.

Την 1η ημέρα η πορεία είχε αφετηρία το Μνημείο Μάχης «ΚΟΨΑ» (στον Υψ. Προφήτη Ηλία Ηρακλείου) διήλθε από το Μνημείο «απαγωγής Στγού Κράιπε» και τερματίσθηκε στη βίλα Αριάνδη (Στρατηγείο Γερμανών στον Β΄ΠΠ).

3 tropaio kriti

Την 2η ημέρα η πορεία είχε αφετηρία το μνημείο πεσόντων Μυλοποταμιτών στο Πέραμα Ρέθυμνου, διήλθε από τα μνημεία μάχης Κρήτης (Λατζιμά-Σταυρωμένου- Μισσιρίων) και τερματίσθηκε στο μνημείο πεσόντων Αυστραλών Νεοζηλανδών πολεμιστών, στο Ρέθυμνο.

2 tropaio kriti

Την 3η ημέρα είχε αφετηρία το Συμμαχικό Νεκροταφείο Σούδας διήλθε από τα μνημεία Μάχης Κρήτης Γολγοθά-Γαλατά και τερματισμό στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε.

4 tropaio kriti

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε, κατά την διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης εορτασμού της επετείου της Μάχης της Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους Πλατανιά - Χανίων και την 5η ΤΑΞΠΖ, παρουσία του ΑΝΥΕΘΑ κ. Κώστα Ήσυχου, του Διοικητή ΑΣΔΕΝ, καθώς και Πολιτικών, Θρησκευτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, διεξάγεται φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου, μεταξύ της Εθνικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και της μικτής ομάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών του Νομού Λάρισας, ενισχυμένη και από παλαίμαχους παίκτες της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας (ΑΕΛ).

Το μήνυμα του αγώνα είναι «στείλε το δικό σου μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας». Θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 26 Μαΐου 2015 και ώρα 18.00΄, στο στάδιο Αλκαζάρ. Σκοπός της εκδήλωσης αυτής που γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης - Τυρνάβου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό, είναι η ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική εκδήλωση, δεν θα υπάρξει εισιτήριο εισόδου στο γήπεδο και η είσοδος για όλους θα είναι ελεύθερη. Για να επιτευχθεί ο φιλανθρωπικός σκοπός της διοργάνωσης, θα μπορούν, όσοι το επιθυμούν, προσερχόμενοι στο Αλκαζάρ να φέρουν μαζί τους και να προσφέρουν, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις εισόδους του γηπέδου, ρουχισμό και τρόφιμα.

Την επιθυμία τους αυτή θα μπορούν επίσης να εκπληρώσουν τις επόμενες μέρες και μέχρι την ημέρα τέλεσης του αγώνα, την Τρίτη 26 Μαΐου, προσκομίζοντας τρόφιμα και ρουχισμό σε ειδικά «καλάθια» που θα υπάρχουν στην Ιερά Μητρόπολη, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας και σε χώρο της 1ης Στρατιάς (αφορά το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της).

Έχουν καθοριστεί χώροι συλλογής τροφίμων και ρουχισμού στα παρακάτω σημεία:

- Ιωαννίνων 7, Ιε Μητρόπολη Λαρίσης - Τυρνάβου

- Μανωλάκη 9-11, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρισας

- Μανδηλαρά 49, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Φίλων ατόμων με αυτισμό.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ακόλουθοι Άμυνας, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας ξένων χωρών που είναι διαπιστευμένοι στην Ελλάδα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της IDE (INTRACOM Defense Electronics), συνοδευόμενοι από επιτελείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ανώτερα στελέχη της IDE υποδέχτηκαν και ενημέρωσαν τους στρατιωτικούς διπλωμάτες των ξένων χωρών για τις δυνατότητες και τα προϊόντα της IDE καθώς και για τη συμμετοχή της εταιρίας σε πολυεθνικά προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής που έχουν οδηγήσει τις εξαγωγές της εταιρίας τα τελευταία χρόνια σε ποσοστό πάνω από 98% του κύκλου εργασιών της.

1 ide

Σχετικά με την IDE
Η IDE, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στην σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, στις ΗΠΑ, στην Κύπρο, στο Λουξεμβούργο (NSPA) και στην Σουηδία.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter