Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016
Write on Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Σχολείο Αυτοάμυνας και Κοντινής Μάχης θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Κεντρικού Εκπαιδευτηρίου DRCS, κατά τη χρονική περίοδο 30 Ιουλίου με 3 Αυγούστου 2016.

Τα πτυχία που μπορεί να λάβει ο εκπαιδευόμενος είναι:
1. DRCS Seminars (Ημερήσια Σεμινάρια)
2. DRCS Military Self Defense Instructor (5 ημέρες εκπαίδευση - Μόνο για εκπαιδευτές του DRCS)
3. Basic Hand 2 Hand Combat Course (NATO Certified Program - 3 ημέρες εκπαίδευση)
4. Hand 2 Hand Combat Assistant Instructor (NATO Certified Program - 5 ημέρες εκπαίδευση)

Ανάλυση Προγράμματος Εκπαίδευσης

ΗΜΕΡΑ 1η - Τακτικές Άοπλης Μάχης
ΗΜΕΡΑ 2η - Χρήση Ράβδου και Ραβδομαχία
ΗΜΕΡΑ 3η - Μαχαίρι (Άμυνα και Χρήση)
ΗΜΕΡΑ 4η - Πιστόλι (Άμυνα και Χρήση)
ΗΜΕΡΑ 5η - Τυφέκιο (Άμυνα και Χρήση)

1 autoamyna

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε μία πρωτοφανή κίνηση ένδειξης δυσαρέσκειας απέναντι στην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι υπέβαλλαν μαζικά αιτήματα μεταθέσεων από την υπηρεσία τους.

Αφορμή αποτέλεσε η απομάκρυνση από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ ή αλλιώς ΜΑΤ) τεσσάρων αστυνομικών. Ένας υπαστυνόμος (διμοιρίτης) και τρεις αστυφύλακες απομακρύνθηκαν από τα ΜΑΤ γιατί κατηγορήθηκαν ότι σε συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έγινε στις 8 Μαΐου 2016 παραβίασαν τις εντολές που τους δόθηκαν από το επιχειρησιακό κέντρο.

Συγκεκριμένα κατηγορήθηκαν ότι επιχείρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε σημείο της πλατείας Συντάγματος, χωρίς να πάρουν σχετικές εντολές. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι ότι πήραν εντολή από επικεφαλής που βρισκόταν στο σημείο, ενώ παραδέχονται ότι η εντολή δεν δόθηκε από το κέντρο της ΓΑΔΑ.

Η απομάκρυνση των τεσσάρων αστυνομικών προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικών των ΜΑΤ που εκφράστηκε αυτή την περίοδο που είναι η περίοδος των αιτημάτων μεταθέσεων. Έτσι, περίπου 250 άνδρες των ΜΑΤ από τους συνολικά 750 εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να φύγουν από την υπηρεσία.

«Η μετακίνηση των συναδέλφων εκτιμάμε ότι έγινα κάτω από πολιτικές πιέσεις. Ήθελαν να κατευνάσουν το εσωτερικό
του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μία ένδειξη δυσαρέσκειας. Σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι μεταθέσεις από το Γαδάρχη τότε η υπηρεσία θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας. Κάθε χρόνο φεύγουν από τα ΜΑΤ αυτή την περίοδο περίπου 30-40 άτομα. Σκεφτείτε τη διαφορά. Αναλογιστείτε δε ότι η κίνηση αυτή γίνεται σε μία περίοδο που κανονικά οι αστυνομικοί λόγω της οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να θέλουν να πάνε στα ΜΑΤ για να πάρουν το έξτρα επίδομα», λέει αστυνομική πηγή.

Από την πλευρά τους στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι «δεν είναι δυνατόν να αντιδρούν με αυτό τον τρόπο απέναντι στο θεσμικό έλεγχο από την ηγεσία του Σώματος». - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Ένα περιστατικό ανάρμοστης συμπεριφοράς έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Σχολή Ευελπίδων. Συγκεκριμένα, Ευέλπιδες μεγαλύτερης τάξης υπέβαλλαν σε επιλήψιμη και μη προβλεπόμενη σωματική δοκιμασία πρωτοετή Εύελπι, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, διετάχθησαν άμεσα και ήδη ευρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι ενέργειες και διαδικασίες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις από τον Οργανισμό της Σχολής.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Το Ελεγκτικό Σώμα είναι ο φορέας με τον οποίο ελέγχεται η ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των δημοσίων πόρων που διατίθενται στον Στρατό Ξηράς. Έχει συσταθεί εδώ και έναν αιώνα περίπου με τον Ν. 372/1914 και είναι από τις πρωτοπόρες ελεγκτικές υπηρεσίες που συστάθηκαν σε δημόσιο οργανισμό του συγχρόνου Ελληνικού κράτους.

Το ρητό που εμπλουτίζει το έμβλημα του Σώματος «Βασάνοις Ελεγχόντων» προέρχεται από το έργο του Πλάτωνα «Νόμοι», όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων «Πάσαις βασάνοις χρώμενοι ελευθέραις ελεγχόντων» και μεταφράζεται «Διενεργώντας έλεγχο με σχολαστική εξέταση, χρησιμοποιώντας κάθε μέθοδο που αρμόζει σε ελεύθερους πολίτες». Σήμερα προτρέπει του Οικονομικούς Επιθεωρητές να εκτελούν το έργο τους με ιδιαίτερα σχολαστικό τρόπο, όπως επιβάλλουν οι αρχές της ελεγκτικής επιστήμης για τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος.

1 elegktiko

Αποστολή του Ελεγκτικού Σώματος είναι η διενέργεια οικονομικών επιθεωρήσεων στις διαχειρίσεις παντός περιουσιακού στοιχείου. Επίσης, η υποβολή προτάσεων για τη συμπλήρωση και την τροποποίηση μεθόδων, διαδικασιών και συστημάτων του Στρατού Ξηράς αναφορικά με τον τρόπο προμηθειών, την ποιότητα, την κατάσταση και γενικά την καλή χρήση οποιουδήποτε μέσου του Στρατού Ξηράς.

2 elegktiko

Εκτός από τις διαχειρίσεις των Μονάδων στον Ελλαδικό χώρο, το Ελεγκτικό Σώμα έχει στην αρμοδιότητά του τον έλεγχο των διαχειρίσεων της ΕΛΔΥΚ και των Ακολούθων Άμυνας στο εξωτερικό, όπου αυτοί προέρχονται από τον ΣΞ.

Eνδεικτικά, το έτος 2015 το Ελεγκτικό Σώμα προέβη σε 1.905 τακτικές, έκτακτες και ειδικές οικονομικές επιθεωρήσεις σε διαχειρίσεις Μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ από την αρχή του 2016 έχει ήδη ολοκληρώσει 930 επιθεωρήσεις.

4 elegktiko

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γράφει ο Νίκος Λυγερός - Καθηγητής Γεωστρατηγικής

Επειδή ο μέσος πολιτικός έχει συνηθίσει να λειτουργεί μόνο και μόνο με την έννοια του πολιτικού κόστους, η συμπεριφορά του δεν είναι προετοιμασμένη στην έννοια του πολιτικού κέρδους.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα μείνει στην ιστορία της Κύπρου, μεταξύ άλλων βέβαια, ως ο πολιτικός που έδωσε στην Κύπρο, ΑΟΖ, μια ιδέα που δεν είχε νόημα πριν το 2004. Στη συνέχεια όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι αξιοποίησαν αυτό το έργο, δίχως απαραίτητα να λένε βέβαια ότι του χρωστούν γιατί τότε του ασκούσαν σκληρή κριτική. Σημασία όμως έχει ότι οι επιλογές του είναι πια για την Κύπρο, η ίδια της η ιστορία. Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό ότι και για την ελληνική ΑΟΖ το ίδιο θα γίνει.

Δεν έχουν σημασία όλοι οι επιστήμονες και οι τεχνικοί που προωθούν το θέμα, η ουσία είναι μία. Η Ελλάδα θα θυμάται μόνο τον πολιτικό που θα την θεσπίσει, διότι αυτό επαρκεί και τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Πόσες κυβερνήσεις πέρασαν και δεν κατάλαβαν καν ότι το πιο σημαντικό που είχαν να κάνουν ήταν αυτή η πράξη και τίποτα άλλο.

Αφού αυτή η πράξη θ' αλλάξει όλα τα δεδομένα, όπως έγινε στην Κύπρο και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό, γιατί η Ελλάδα διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ της Μεσογείου. Το θέμα είναι να το καταλάβει τουλάχιστον η επόμενη κυβέρνηση, όποια και να είναι. Διότι αυτή θα ανήκει στην ιστορία της Ελλάδας, ενώ οι άλλες θα είναι απλώς περαστικές του παρελθόντος που δεν ήταν καν ανάγκη να περάσουν από εμάς.

Η ελληνική ΑΟΖ είναι πολιτικό κέρδος, διότι με αυτήν θα γραφτεί ιστορία κι όποιος πολιτικός το καταλάβει δίχως να δώσει προτεραιότητα σε μικροπολιτικές, θ' αλλάξει τα δεδομένα της Ελλάδας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter