Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018
Write on Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες τουρκικές προκλήσεις με 40 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου από οπλισμένα αεροσκάφη, καταγράφηκαν τη Δευτέρα.

Συνολικά έξι τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα F-16 και πέταξαν σε σχηματισμό, σήμαναν συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία, με τους Έλληνες πιλότους να υποχρεώνουν σε αναδίπλωση τους Τούρκους, δίχως να σημειωθεί εμπλοκή.

Εκτός από τα δύο μαχητικά F-16, τα οποία παραβίασαν 12 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, άλλα τέσσερα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα, τύπου CN-235, παραβίασαν 28 φορές τον εναέριο χώρο σε περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Εκτός από τις παραβιάσεις, καταγράφηκαν και 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 Κατηγορία ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

Όχι «Μακεδονία» στο όνομα, όχι για σκι στις 4 Φεβρουαρίου, όλοι στο Σύνταγμα

Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Όσα συνέβησαν με το τεράστιο σε μέγεθος συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και όσα γίνονται με το επικείμενο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα είναι αποκαλυπτικά της αθλιότητας της ψευτοελίτ που μας κυβερνά και η οποία στελεχώνει τους μηχανισμούς λεηλασίας και παραπληροφόρησης της χώρας. Η περιφρόνηση, οι ύβρεις και οι συκοφαντίες, οι ειρωνείες προς τον λαό είναι χαρακτηριστικά όλων των ολοκληρωτικών και των παρατρεχάμενών τους. Οι μαντάμ Σουσούδες του δημόσιου λόγου έχυσαν -και μερικές χύνουν ακόμη- τη χολή τους απέναντι στους απλούς, κανονικούς ανθρώπους, που ανακλαστικά υπερασπίζονται με τον πιο ειρηνικό τρόπο την εθνική ταυτότητα και τα εθνικά συμφέροντα.

Οι ντουντούκες της παρακμής υπερπρόβαλαν στη Θεσσαλονίκη εγκληματικές πράξεις μεταξύ περιθωριακών ομάδων και συγκρούσεις που οδήγησαν σε εμπρησμό όχι μιας «κατάληψης», αλλά δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας, αφού το ακίνητο δεν ανήκει σε καμιά συμμορία μηδενιστών που το κατέχει παράνομα, αλλά σε ιδιώτες ή στο κράτος, ενώ προφανώς τέθηκαν και ζωές σε κίνδυνο. Αυτές, όμως, είναι αρμοδιότητες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας. Δεν αφορούν το απέραντο πλήθος που διαδήλωνε ειρηνικά και ούτε καν πήρε είδηση τη βεντέτα των εκατέρωθεν παρανόμων. Τα εγκλήματα είναι εγκλήματα και δεν τα νομιμοποιεί κανένα «ιδεολογικό» χρώμα.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, όπως πράξαμε και στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχει καθολικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας, μόνο με τη Σημαία της Πατρίδας, χωρίς κομματικά σήματα και συνθήματα, ανταποκρινόμενη και πάλι στο κάλεσμα του εθνικού καθήκοντος και των αδελφών Μακεδόνων. Συνταγματικό καθήκον της κυβέρνησης είναι να διαφυλάξει την ειρηνική συγκέντρωση των πολιτών. Μια στοιχειωδώς νουνεχής και με ελάχιστα εθνικά ανακλαστικά κυβέρνηση πρέπει να θεωρεί κάθε τέτοια μεγαλειώδη έκφραση της βούλησης των πολιτών ηθικό και πολιτικό όπλο της στη διαπραγμάτευση.

Όσοι έβρισαν τον λαό και τον χλεύασαν είναι καταγεγραμμένοι στη συνείδηση των απλών πολιτών, που έχουν και όνομα και περηφάνια και τιμή καταγωγής, και θα υποστούν τα επίχειρα των άθλιων πράξεών τους, τον πολιτικό και κοινωνικό οστρακισμό. Είναι ανάξιοι να εκπροσωπούν τον λαό, ανάξιοι να τον «ενημερώνουν».

Ορισμένοι τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση νομίζουν ότι μπορούν απλά από γιουσουφάκια να ντυθούν «Παυλομελάδες», πως η πλέμπα, όπως τη θεωρούν, έχει κοντή μνήμη και σε λίγες ημέρες θα έχει ξεχάσει τα περί «ηλιθίων», «γραφικών», «ακραίων», και πως θα πάνε απλά να πουλήσουν «εθνικοφροσύνη» στα πελατάκια τους.

Οι πολιτικές κινητοποιήσεις και διαδικασίες, όπως αυτές απέναντι στον σοβινισμό του VMRO και στην ηττοπαθή και ενδοτική προσέγγιση της ψευτοελίτ, είναι αποκαλυπτικές. Βλέπουμε το παρακράτος της Αριστεράς και του Σόρος να ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα των παλαιοναζί των Σκοπίων και με τους κολεγιόπαιδες σκιέρ. Στην αρχή ευθυγραμμίστηκαν κι αυτοί ηττοπαθώς με την Αριστερά, με διαδικαστικές κόνξες, κι ύστερα σύρθηκαν από το αυτί στα συλλαλητήρια για να διαδηλώσουν κατά του εαυτού τους και της σύνθετης ονομασίας που υποστηρίζουν με πάθος.

Οφείλουμε να είμαστε όλοι στο Σύνταγμα, να είναι τέτοιο το πλήθος που να πνιγούν στην ντροπή και τη δειλία τους όσοι Εξαρχειώτες υπουργίσκοι, νεοφιλελεύθεροι ευρωλελέδες και δημοσιολογούντες κολαούζοι τόλμησαν να χλευάσουν και να συκοφαντήσουν τους απλούς ανθρώπους και το φρόνημά τους. Όχι «Μακεδονία» στο όνομα, όχι για σκι στις 4 Φεβρουαρίου, όλοι στο Σύνταγμα, αφήνοντας τις κομματικές ταυτότητές μας στο σπίτι.

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter