Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018
Write on Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο χωριό Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στο χωριό για την τελετή και μάλιστα σχεδόν όλοι κρατούν ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

kosmos06

Επίσης υπάρχουν συνθήματα και για τη Μακεδονία και σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα υπάρχουν και πολλοί δημοσιογράφοι όχι μόνο από Ελλάδα, αλλά και από Αλβανία. Το σύνθημα που ακούγεται περισσότερο είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς». Τα έξοδα της κηδείας θα καλυφθούν από τον δήμο Δρόπολης.

kosmos07

kosmos11

Επί ποδός βρίσκονται όλη μέρα και οι αστυνομικές και τελωνειακές δυνάμεις στην Κακαβιά, καθώς η κίνηση προς Αλβανία είναι αυξημένη. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι εξονυχιστικοί: οι επιβάτες πρέπει να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και να δέχονται σχολαστική έρευνα. Απαγορευτικές είναι όχι μόνο οι ελληνικές σημαίες, αλλά και τα στρατιωτικά ρούχα. Το πρώτο ενισχυμένο μπλόκο από την ελληνική αστυνομία γίνεται στο Καλπάκι και ακολουθεί ενδελεχής έρευνα σε οχήματα και επιβάτες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης

Στις 14:00 ώρα Ελλάδας θα πούνε το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες.

Ωστόσο με διάφορες προφάσεις οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, απαγορεύουν την είσοδο στην Αλβανία λεωφορείων από Ελλάδα. Παράλληλα οδηγούν για άτυπες ανακρίσεις στελέχη βορειοηπειρωτικων οργανώσεων.

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών ζητούν εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικων σωματείων, ώστε να σταματήσουν τα προσχήματα των αλβανικών Αρχών και να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες στο χωριό για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στο σπίτι της οικογένειας Κατσίφα βρέθηκε κοντά στους γονείς του για συλλυπητήρια η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα Ελένη Σουρανή. Το σπίτι του 35χρονου ομογενούς πλημμύρισε από κόσμο που έφτασε για να συμπαρασταθεί στους δυο τραγικούς γονείς που έντεκα μέρες μετά τη δολοφονία του παιδιού τους, τους παρέδωσαν το άψυχο σώμα του για να το θάψουν.

Ο σπαραγμός και ο θρήνος της μάνας σκίζει όλη τη Βόρειο Ηπειρο. Ένα απόκοσμο ουρλιαχτό, ένα «όχι» ακούστηκε όταν χθες η νεκροφόρα με τη σορό του έστριψε την ανηφόρα προς το σπίτι της οικογένειας. Η ίδια δεν έφυγε λεπτό από το τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο του παιδιού της. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter