Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022
Write on Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 21 Οκτωβρίου 2022, το πρώτο μπλοκ της πρώτης φρεγάτας FDI HN ( Φρεγάτα Άμυνας και Επέμβασης) για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τοποθετήθηκε στη ναυπηγική δεξαμενή (dry dock) στο Ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient παρουσία του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, Αρχηγού ΓΕN. Αυτό το σημαντικό βήμα σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας συναρμολόγησης του πλοίου στο χώρο ναυπήγησης.

Στις 24 Μαρτίου 2022, η Ελλάδα επέλεξε να εξοπλίσει τις ναυτικές της δυνάμεις με τρεις φρεγάτες άμυνας και επέμβασης,συν μια ακόμη με προαίρεση αγοράς,περιλαμβανομένου και της εν χρήσει υποστήριξη τους. Η FDI HN, που σχεδιάστηκε και ναυπηγείται από τηNaval Group στο Lorient, θα ενισχύσει γρήγορα και βιώσιμα τις δυνατότητες του Στόλου Πλοίων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες και το 2026 για την τρίτη.

Naval 21Octobre22 05

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος κος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ δήλωσε: «Είμαι πολύ υπερήφανος που, ως Αρχηγός ΓΕΝ παρίσταμαι στην τοποθέτηση της πρώτης φρεγάτας FDI ΗΝ στη ναυπηγική δεξαμενή. Φιλοδοξία μας είναι η FDI HN να γίνει η αιχμή του δόρατος του Ελληνικού Στόλου και να μας προσφέρει νέες επιχειρησιακές δυνατότητες στο εγγύς μέλλον. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα FDI HN σηματοδοτεί τη βούληση των χωρών μας να σταθούν μαζί με αλληλεγγύη ενάντια σε οποιεσδήποτε απειλές και θέτει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής άμυνας του αύριο».
Ο Olivier de la Bourdonnaye, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος των Προγράμματων της Naval Group, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε αυτό το σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανική παραγωγή της πρώτης φρεγάτα άμυνας και επέμβασης για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας. Αυτές οι πολλαπλών ρόλων, κυβερνοασφαλείς και κλιμακούμενων δυνατοτήτων πλοία, θα εξασφαλίσουν την υπεροχή στους τομείς των πληροφοριών, της εμπλοκής και της κυριαρχίας για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό».

Naval 21Octobre22 06

Ένα μεγάλο πρόγραμμα για την ελληνική βιομηχανία

Χάρη σε ένα ισχυρό σχέδιο συνεργασίας με την ελληνική βιομηχανία (HIP, Ελληνική Βιομηχανική Συμμετοχή), το πρόγραμμα FDI HN προσφέρει πολυάριθμες βιομηχανικές ευκαιρίες για την Ελλάδα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία στη χώρα. Οι ομάδες του Naval Group έχουν ήδη δρομολογήσει σημαντικό αριθμό συνεργασιών με Έλληνικές βιομηχανίες έχοντας υπογράψει διάφορα συμβόλαια μαζί τους.

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής της Naval Group θα προσφέρει έτσι ρόλο στην κατασκευή της FDI HN αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού ναυτικού βιομηχανικού οικοσυστήματος. Η δομημένη και μακροπρόθεσμη συνεργασία που προτείνει η Naval Group θα ενισχύσει την παραγωγή στην Ελλάδα αλλά και την ικανότητα κάλυψης μελλοντικών αναγκών. Στο πλαίσιο αυτό, στις 18 Οκτωβρίου 2022, υπργράφησαν διάφορες συμβάσεις και συμφωνίες-πλαίσια μεταξύ της Naval Group και ελληνικών εταιρειών, στη διάρκεια της Εκθεσης Euronaval, που αφορούσαν τόσο την πλατφόρμα όσο και τα συστήματα Μάχης.

FDI HN Hellenic Navy Frigate Greece Naval Group

FDI HN, μια ισχυρή, καινοτόμος και κυβερνοασφαλής φρεγάτα μάχης πολλαπλών ρόλων

Η FDI HN διαθέτει υψηλού επιπέδου δυνατότητες σε όλους τους τομείς πολέμου: αντιπλοϊκό, αντιαεροπορικό, ανθυποβρυχιακό και προβολή ειδικών δυνάμεων. Η προστασία της από εναέριες και απειλές επιφάνειας εξασφαλίζεται από τους πιο σύγχρονους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Thales Sea Fire, του πρώτου πολυψηφιακού ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών με ενεργό κεραία και σταθερά πάνελ. Η FDI HN είναι εξοπλισμένη με έναν μοναδικό ενσωματωμένο ιστό που συγκεντρώνει όλους τους αισθητήρες εναέριας παρακολούθησης, που επιτρέπουν τη μόνιμη επιτήρηση 360°. Ως η πρώτη φρεγάτα στην αγορά που είναι εγγενώς προστατευμένη από τις απειλές του κυβερνοχώρου, η FDI HN είναι εξοπλισμένη με δύο κέντρα δεδομένων όπου φιλοξενούνται σχεδόν όλες οι εφαρμογές του πλοίου.

Τεχνικές προδιαγραφές της FDI HN:
• Εκτόπισμα: 4.500 τόνοι
• Μήκος: περ. 122 μέτρα
• Πλάτος: 18 μέτρα
• Μέγιστη ταχύτητα: 27 κόμβοι
• Αερο,εταφερόμενα μέσα: ελικόπτερο κλάσης 10 τόνων, μη επανδρωμένο αεροσκάφος VTOL (UAV)

Τα κύρια οπλικά συστήματα της FDI HN είναι:
• 32 πύραυλοι Aster που αναπτύχθηκαν από την MBDA
• 8 πύραυλοι Exocet MM40 B3C που αναπτύχθηκαν από την MBDA
• Πύραυλοι RAM
• Τορπίλες MU 90 που αναπτύχθηκαν από την Naval Group
• Πυροβόλο 76 χλστ
• 4 τορπιλοσωλήνες
• Αντιμέτρα CANTO που αναπτύχθηκαν από την Naval Group

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), θα πραγματοποιήσει για ακόμη μια φορά πορεία τιμής και μνήμης στις 23 Οκτωβρίου 2022, προσομοιώνοντας την είσοδο του Ελληνικού Στρατού στην Θεσσαλονίκη.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Γέφυρα από τη σημείο στο οποίο υπογράφηκε η συνθήκη παράδοσης και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

311476975 546342447498280 1173501423126277457 n

Δείτε σε βίντεο την πορεία του 2021 και τις μοναδικές στιγμές υπερηφάνειας που ένοιωσαν οι έφεδροι που συμμετείχαν:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ηρακλείου, αναφέρει τα εξής:

"Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:30, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο παλιό κοιμητήριο, θα τελεστεί μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Συναδέλφων μας.

Καφές θα προσφερθεί στην καφετέρια Στεφανάκη έναντι παλιού κοιμητηρίου".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ελληνική εταιρία οργάνων νυχτερινής όρασης THEON SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ), ανακοινώνει την από κοινού διεύρυνση της συνεργασίας της με την αμερικανική εταιρία EOTECH, κατασκευαστή των καλύτερων στον κόσμο ολογραφικών σκοπευτικών συστημάτων και ψηφιακών τεχνολογιών ηλεκτροοπτικής και νυχτερινής όρασης, με έδρα το Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Η νέα συμφωνία κοινής επένδυσης, ανάπτυξης και κατασκευής, που υπογράφτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2022 κατά τη διάρκεια της AUSA Annual Meeting & Exhibition 2022, στην Ουάσινγκτον, θα επιτρέψει τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την κατασκευή συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικών στις εγκαταστάσεις της EOTECH στο Plymouth του Michigan των ΗΠΑ, τόσο για την άμυνα και τις αρχές επιβολής νόμου, αλλά και για εμπορικούς χρήστες. Η νέα συνεργασία θα επιτρέπει επιπλέον τη χρήση και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της THEON SENSORS στο Κορωπί, ως ένα κεντρικό σημείο συναρμολόγησης, εξυπηρέτησης και υποστήριξης των προϊόντων της EOTECH, δημιουργώντας έτσι πύλη εισόδου για την κατασκευή και συντήρηση αυτών των συστημάτων στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι η συνεργασία της ΤΗΕΟΝ SENSORS με την EOTECH έχει αρχίσει από τα τέλη του 2021, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του εντυπωσιακού προϊοντικού χαρτοφυλακίου τους, αλλά και την περαιτέρω εδραίωσή τους στις ΗΠΑ και τις διεθνείς αγορές. Ήδη η EOTECH έχει προβεί σε πωλήσεις συστημάτων της THEON SENSORS στη λιανική πολιτική αγορά της Αμερικής, με την ετήσια άνοδο των πωλήσεων να υπερέχει των αρχικών προσδοκιών και των δυο εταιριών.

Ο Μιχάλης Κολώτος, Διευθυντής Επιχειρήσεων της THEON SENSORS στις ΗΠΑ, σχολίασε: «Είμαστε υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι για αυτή την επένδυσή μας στην Αμερική και τη νέα διευρυμένη στρατηγική συνεργασία με την EOTECH και τη THEON SENSORS. Η συνεργασία αυτή δίνει τεράστιες δυνατότητες και στις δύο εταιρίες να επεκτείνουν τις ποικίλες σειρές προϊόντων Νυχτερινής Όρασης και Θερμικής Απεικόνισης που θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των εμπορικών χρηστών».

Ο Dennis Finnegan, Πρόεδρος της EOTECH LLC, δήλωσε: «Η EOTECH και η THEON SENSORS είχαν ήδη μια εξαιρετική περίοδο ανάπτυξης και συνεργασίας από τα τέλη του 2021. Η νέα επέκταση της συνεργασίας μας θα εξελίξει και τις δύο εταιρίες και θα φέρει νέα, καινοτόμα προϊόντα τόσο για τις Αμερικανικές Δυνάμεις Επιχειρήσεων, όσο και για την παγκόσμια αγορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΤΗΕΟΝ SENSORS - HENSOLDT: Σύμβαση με OCCAR για 20.000 όργανα νυχτερινής όρασης

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

 

Write on Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ως μέρος του προγράμματος φρεγατών FDI για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, η Naval Group σχεδίασε ένα ισχυρό σχέδιο Βιομηχανικής Συμμετοχής για την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων στην ελληνική βιομηχανία, διατηρώντας θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.

Αυτή η δέσμευση υπερβαίνει το πρόγραμμα των φρεγατών. Η Naval Group δεσμεύεται να οικοδομήσει ισχυρές και μακροπρόθεσμες συνεργασίες για την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και τη συμβολή στην ανάπτυξη των ναυτικών πολεμικών δυνατοτήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος υπέγραψε 5 συμβάσεις με ελληνικούς βιομηχανικούς εταίρους μεταξύ των οποίων:

• Για την Πλατφόρμα: Ναυπηγεία Σαλαμίς, και MEVACO

• Για το Σύστημα Μάχης: AKMON, MAREL (μέσω THEMYS, του κατασκευαστή πρωτότυπου εξοπλισμού της Naval Group) και SIMON TECHNOLOGIES (μέσω THEMYS)

Η Naval Group είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που ανακοινώνει ότι σημαντικά τμήματα του κήτους των FDI, θα παράγονται στην Ελλάδα από τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας.

Επιπλέον, η Naval Group υπέγραψε 4 συμφωνίες-πλαίσιο με τις MILTECH, PRISMA,SCYTALIS και IDE INTRACOM ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντικές συμβάσεις και μακροπρόθεσμες συνεργασίες.

Μέχρι στιγμής, η Naval Group έχει υπογράψει περίπου είκοσι συμβάσεις συνολικά με δεκαπέντε ελληνικές εταιρείες από την έναρξη του προγράμματος FDI HN τον Μάρτιο του 2022.

Επιπροσθέτως, όλες οι ελληνικές εταιρείες που έχουν επιλεγεί, θα ενσωματωθούν στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε άλλα προγράμματα και μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητές τους καθώς και το πιθανό οικονομικό τους όφελος και προβολή στην παγκόσμια ναυτική αγορά.

Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ γαλλικών και ελληνικών βιομηχανιών

Πέρα από τη Naval Group, το πρόγραμμα FDI υποστηρίζει την επένδυση στην Ελλάδα πολλών γαλλικών ναυτικών εταιρειών για την ανάπτυξη συνεργασιών με την ελληνική βιομηχανία, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες. Το πρόγραμμα FDI προώθησε ήδη την προσέγγιση των δύο ναυτικών τομέων με τις GICAN και SEKPY με την υπογραφή συμφωνίας εταιρικής σχέσης τον Φεβρουάριο του 2020.

Για παράδειγμα, οι συμβάσεις με τη MAREL και τη SIMON TECHNOLOGIES γίνονται μέσω της THEMYS, Γάλλου υπεργολάβου της Naval Group, η οποία θα αναθέσει μέρος της παραγωγής της στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει ότι η συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία δεν υποστηρίζεται μόνο από τη Naval Group αλλά και από ολόκληρο το ναυτικό οικοσύστημα του προγράμματος FDI.

Επιπλέον, ορισμένες από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν δεν σχετίζονται μόνο με το πρόγραμμα FDI HN, όπως αυτό με τη VIKING NORSAFE HELLAS που θα παράγει RHIB (Rigid-Hulled Inflatable Boats) τόσο για τις ελληνικές FDI αλλά και για άλλα προγράμματα εξαγωγών. Αυτό καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της Naval Group στους Έλληνες εταίρους της, τους οποίους η εταιρεία θεωρεί ως μακροχρόνιους συνεργάτες με τους οποίους συνεργάζεται για την οικοδόμηση του μέλλοντος της ναυτικής βιομηχανίας της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Naval Group πραγματοποιεί επίσης «On Job Trainings» προς όφελος των ελληνικών εταιρειών για την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους, σε μια προοπτική μακροχρόνιας συνεργασίας σε στρατηγικά προϊόντα που απαιτούν προηγμένες δεξιότητες για έργα υψηλής τεχνογνωσίας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter