Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 15:53

Naval Group: Πλεονέκτημα ισχύος και κυριαρχίας για την Ελλάδα οι φρεγάτες Belharra FDI HN (ΒΙΝΤΕΟ)

Φρεγάτα πρώτης κατηγορίας, η FDI HN συγκεντρώνει τις καλύτερες τεχνολογίες της Naval Group, της Thales και της MBDA η οποία θα προμηθεύσει τους πυραύλους ASTER 30 B1 και Exocet MM40 Block 3c. Φρεγάτα πρώτης κατηγορίας, η FDI HN συγκεντρώνει τις καλύτερες τεχνολογίες της Naval Group, της Thales και της MBDA η οποία θα προμηθεύσει τους πυραύλους ASTER 30 B1 και Exocet MM40 Block 3c.

O Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της Naval Group, Pierre Eric Pommellet και ο Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της MBDA, Eric Béranger, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεννόησης (Memorandum of Understanding) που σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια τριών φρεγατών FDI HN και του εξοπλισμού τους, με δυνατότητα προαίρεσης για την απόκτηση ακόμη μίας φρεγάτας.

Οι φρεγάτες FDI κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient, όπου η δεύτερη φρεγάτα της κλάσης μόλις μπήκε στην παραγωγή. Η FDI HN θα αποτελέσει πλεονέκτημα ισχύος και κυριαρχίας για την Ελλάδα. Με τις φρεγάτες FDI HN, το Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει έναν υπερσύγχρονο στόλο επιφανείας τελευταίας γενιάς και υψηλής επίδοσης.

Φρεγάτα πρώτης κατηγορίας, η FDI HN συγκεντρώνει τις καλύτερες τεχνολογίες της Naval Group, της Thales και της MBDA η οποία θα προμηθεύσει τους πυραύλους ASTER 30 B1 και Exocet MM40 Block 3c. Επίσης, θα είναι πλήρως διαλειτουργική με τους στόλους της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα θα γίνει, έτσι, η δεύτερη χώρα που διαθέτει αυτή την φρεγάτα πολλαπλών αποστολών, ανεβάζοντας τον αριθμό των μονάδων που παράγονται από πέντε, για το Γαλλικό Ναυτικό, σε οκτώ συνολικά, με option για 1 ακόμη.

Visuel 01 GR01 2021

Σχετικά με τη Naval Group

H Naval Group είναι η ηγέτιδα ευρωπαϊκή εταιρεία στον κλάδο των ναυτικών αμυντικών εξοπλισμών. Όντας μία διεθνής εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, η Naval Group χρησιμοποιεί την υψηλή της τεχνογνωσία και τους μοναδικούς βιομηχανικούς της πόρους για τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών με στόχο την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών της. Ο Όμιλος σχεδιάζει, κατασκευάζει και υποστηρίζει συνολικά υποβρύχια και πλοία επιφανείας. Επίσης παρέχει υπηρεσίες σε ναυπηγεία και ναυτικές βάσεις. Επιπροσθέτως, παρέχει ένα μεγάλο εύρος λύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Προσηλωμένος στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ο Όμιλος έχει προσχωρήσει στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανέρχεται σε €3,3 δισ. και απασχολεί 15.7988 εργαζομένους (στοιχεία 2020).

FDI Grèce en merNaval Group

Σχετικά με την MBDA

Η MBDA είναι ο μόνος ευρωπαϊκός αμυντικός όμιλος που δύναται να σχεδιάζει και να παράγει πυραύλους και πυραυλικά συστήματα για να καλύψει όλο το φάσμα των τρεχουσών και μελλοντικών επιχειρησιακών αναγκών των τριών σωμάτων (Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας). Με εγκαταστάσεις της σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η MBDA πραγματοποίηση κύκλο εργασιών το 2020 3,6 δισ. Ευρώ και έχει βιβλίο παραγγελιών 16,6 δισ. Ευρώ. Με περισσότερες από 90 ενόπλες δυνάμεις παγκοσμίως στην πελατειακή της βάση, η MBDA είναι παγκόσμιος ηγέτης σε πυραύλους και πυραυλικά συστήματα. Συνολικά, ο Όμιλος προσφέρει μια σειρά από 45 προγράμματα πυραυλικών συστημάτων και αντιμέτρων σε επιχειρησιακή υπηρεσία και περισσότερα από 15 άλλα υπό ανάπτυξη. Η MBDA ανήκει από κοινού στις Airbus (37,5%), BAE Systems (37,5%) και Leonardo (25%).

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 16:44