Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014
Write on Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε άσκηση Τακτικού Συγκροτήματος της ΧΧΤΘΤ και Διοίκησης Πυροβολικού, υπό την διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

2 ema4

3 ema4

Η τελική Φάση της άσκησης πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων Κοτσιάτη και ολοκληρώθηκε την 05 Νοεμβρίου 2014. Η άσκηση, η οποία εντασσόταν στο πλαίσιο συνήθων δραστηριοτήτων της Εθνικής Φρουράς, αφορούσε σε ενέργεια Τ/Σ Επιλαρχίας, με υποστήριξη πυρών πυροβολικού.

4 ema4

6 ema4

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γράφει ο Βαγγέλης Αντωνάκης

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Florida (SSGN-728) πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ναυτική Βάση της Σούδας στις 5 Νοεμβρίου. Το ταξίδι του ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου από την Ναυτική Βάση Υποβρυχίων στο Base Kings Bay στο St. Marys της Georgia των ΗΠΑ για την 4η περιοδεία ως SSGN στην περιοχή ευθύνης του 6ου Στόλου.

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Florida (SSGN-728) πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ναυτική Βάση της Σούδας στις 5 Νοεμβρίου.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο είναι ένα από τα 18 της κλάσης υποβρύχιων Ohio, των μεγαλύτερων που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από το αμερικανικό ναυτικό. 14 από αυτά είναι εξοπλισμένα με βαλλιστικά βλήματα(SSBN-Ship Sumbersible Ballistic Nuclear) και αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την στιγμή μεταφέρουν το 50% των ενεργών αμερικανικών θερμοπυρηνικών κεφαλών ενώ τα υπόλοιπα 4 μετασκευάστηκαν αργότερα σε υποβρύχια κατευθυνόμενων βλημάτων(SSGN-Ship Submersible Guided Nuclear) ένα εκ των οποίων είναι και το USS Florida καθώς μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου οι ανάγκες μεταφοράς βαλλιστικών βλημάτων περιορίστηκαν ενώ παράλληλα αυξηθήκαν οι ασύμμετρες απειλές (πχ από τρομοκρατικές ομάδες) οι οποίες απαιτούσαν χτυπήματα ακριβείας με συμβατικά όπλα.

Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 28/02/1975 στα ναυπηγία της General Dynamics στο Groton του Connecticut και ολοκληρώθηκε τον Νοεμβριο του 1981 ενώ εντάχθηκε σε υπηρεσία στο Αμερικανικό Ναυτικό στις 17 Μαΐου 1983.

Μετά την μετασκευή του ,από SSBN σε SSGN, το 2006 το USS Florida έχει την δυνατότητα μεταφοράς ομάδας ειδικών επιχειρήσεων US Navy SEAL’s.

Μετά την μετασκευή του ,από SSBN σε SSGN, το 2006 το USS Florida έχει την δυνατότητα μεταφοράς ομάδας ειδικών επιχειρήσεων US Navy SEAL's(United States Navy's Sea, Air, Land Teams) οι όποιοι έχουν την δυνατότητα να προσεγγίζουν το σημείο ενδιαφέροντος εντελώς αθόρυβα κάνοντας χρήση του SEAL Delivery Vehicle (SDV) το οποίο βρίσκεται εντός ειδικής θυρίδας που έχει τοποθετηθεί πίσω από τον πύργο του υποβρυχίου.

Η πρώτη φορά που συμμετείχε σε πολεμικές επιχειρήσεις ήταν το 2011 με την επιχείρηση Odyssey Dawn στην Λιβύη όπου από εκεί εκτοξεύτηκαν 93 από τους 154 πυραύλους Tomahawk που μπορεί να μεταφέρει χτυπώντας στόχους της αεράμυνας με σκοπό να είναι εφικτές οι αεροπορικές επιχειρήσεις που ακολούθησαν.

Η πρώτη φορά που συμμετείχε σε πολεμικές επιχειρήσεις ήταν το 2011 με την επιχείρηση Odyssey Dawn στην Λιβύη όπου από εκεί εκτοξεύτηκαν 93 από τους 154 πυραύλους Tomahawk που μπορεί να μεταφέρει χτυπώντας στόχους της αεράμυνας με σκοπό να είναι εφικτές οι αεροπορικές επιχειρήσεις που ακολούθησαν. Την χρονιά εκείνη είχε επισκεφτεί και πάλι την Βάση της Σούδας στις 7 Μαρτίου 2011 ενώ οι επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης ξεκίνησαν στις 17 Μαρτίου.

ην χρονιά εκείνη είχε επισκεφτεί και πάλι την Βάση της Σούδας στις 7 Μαρτίου 2011 ενώ οι επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης ξεκίνησαν στις 17 Μαρτίου.

Παρά το γεγονός ότι τα υποβρύχιε της κλάσης Ohio διανύουν ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους σχεδιάζεται να παραμείνουν σε υπηρεσία έως το 2029.

Παρά το γεγονός ότι τα υποβρύχια της κλάσης Ohio διανύουν ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους σχεδιάζεται να παραμείνουν σε υπηρεσία έως το 2029. Παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός των αντικαταστατών τους, των Ohio Replacement Submarine (formerly the SSBN-X Future Follow-on Submarine) η κατασκευή των οποίων προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2021 και αναμένεται να ενταχθούν σε υπηρεσία το 2031 με αναμενόμενη διάρκεια ζωής τα 50 χρόνια.

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Florida (SSGN-728) πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ναυτική Βάση της Σούδας στις 5 Νοεμβρίου.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο είναι ένα από τα 18 της κλάσης υποβρύχιων Ohio, των μεγαλύτερων που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από το αμερικανικό ναυτικό.

Αξίζει να παρακολουθήσετε σχετικό ντοκιμαντέρ για το USS Florida το όποιο γυρίστηκε από το The National Geographic με το υποβρύχιο να ξεκινά από την Βάση της Σούδας!

http://www.youtube.com/watch?v=djYB3HU3rOU

ην χρονιά εκείνη είχε επισκεφτεί και πάλι την Βάση της Σούδας στις 7 Μαρτίου 2011 ενώ οι επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης ξεκίνησαν στις 17 Μαρτίου.

ΠΗΓΕΣ
http://navysite.de/ssbn/ssbn728.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Ohio_Replacement_Submarine
http://en.wikipedia.org/wiki/Ohio-class_submarine
http://www.navsource.org/archives/08/08728a.htm
http://www.uscarriers.net/ssgn728history.htm
http://navylive.dodlive.mil/
U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Jeffrey M. Richardson/Released)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.759737580763401.1073742005.169716969765468&type=1
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Florida_%28SSGN-728%29
http://www.navsource.org/archives/08/08728a.htm

ην χρονιά εκείνη είχε επισκεφτεί και πάλι την Βάση της Σούδας στις 7 Μαρτίου 2011 ενώ οι επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης ξεκίνησαν στις 17 Μαρτίου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter