Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014
Write on Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Τις πρωινές ώρες της 16 Σεπτεμβρίου 2014, ύστερα από αίτημα του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή με ελικόπτερο CH-47D (Chinook) της Αεροπορίας Στρατού, μιας γυναίκας 58 ετών με διαχωριστικό ανεύρυσμα Θωρακικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης και μιας γυναίκας 84 ετών με επισκληρίδιο αιμάτωμα από το αεροδρόμιο της Σύρου, καθώς και ενός άνδρα 60 ετών λόγω κατάποσης ξένου σώματος από το αεροδρόμιο της Πάρου στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Το αίτημα πραγματοποιήθηκε στις 02:32 και τελικά το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 07:20, όπου έγινε η παραλαβή των ασθενών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσιάστηκαν για κατάταξη στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, οι 72 επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων, για το έτος 2014, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κατατάχθηκαν 54 ειδικότητας Ιπταμένων και 18 ειδικότητας Μηχανικών, από τους οποίους πέντε από την Κύπρο, δύο από το Μαυροβούνιο, δύο από τη Λιβύη και ένας από την Ιορδανία.

2014-09-15 katataxi si 05

Αναλυτικά κατατάχθηκαν 54 ειδικότητας Ιπταμένων και 18 ειδικότητας Μηχανικών, από τους οποίους πέντε από την Κύπρο, δύο από το Μαυροβούνιο, δύο από τη Λιβύη και ένας από την Ιορδανία.

2014-09-15 katataxi syd 03

Επίσης, τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσιάστηκαν για κατάταξη οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2014, στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρουσιάστηκαν 25 σπουδαστές.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιστρέψει τους μισθούς στο 40% - έχει γίνει σαφές αυτό - αλλά θα "γυρίσει πίσω" το 40%! Η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" δημοσιεύει πίνακα με τις μισθολογικές απολαβές των Στρατιωτικών...

1pinakas

ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

 

Write on Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To defenceline.gr ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την ανάληψη της χορηγίας επικοινωνίας της ελληνικής συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων AUSA 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου 2014!

Η AUSA αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με 30.000 επισκέπτες ανά διοργάνωση και περισσότερες από 500 εταιρίες/εκθέτες οι οποίες καταλαμβάνουν εκθεσιακό χώρο 27.800 τ.μ. περίπου. (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό θέμα)

Η επίσημη εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων AUSA 2014, διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Στην έκθεση συμμετέχουν τέσσερις Ελληνικές Αμυντικές Βιομηχανίες οι οποίες είναι οι εξής: HELLENIC DEFENSE SYSTEMS, IDE-INTRACOM Defense Electronics, ELFON και KOUIMTZIS.

Η Ελληνική Συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μια δυναμική προσπάθεια συστράτευσης φορέων και επιχειρήσεων σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι δυνατότητες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στο πλαίσιο μίας δυναμικής πολιτικής εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων τους στο εξωτερικό.

Το defenceline.gr ευχαριστεί τη διοίκηση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την εμπιστοσύνη και το επόμενο διάστημα θα μεταφέρει τον παλμό της εθνικής συμμετοχής σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αμυντικών συστημάτων του κόσμου!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στιγμιότυπα από την έρευνα – εκκαθάριση σε περιοχή του χωριού Μαρίνα Φλώρινας από το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ). Πρόκειται για αγροτική έκταση στην οποία εντοπίστηκε σημαντικός αριθμός παλαιών πυρομαχικών.

Η Ομάδα Ναρκοπεδίου του ΤΕΝΞ κατόπιν εργασιών έρευνας-εκκαθάρισης με ημερομηνία έναρξης την 8 Μαΐου 2014, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, έχει εντοπίσει 2.875 βλήματα πυροβολικού 65χιλ.

Η Ομάδα Ναρκοπεδίου του ΤΕΝΞ έχει εντοπίσει 2.875 βλήματα πυροβολικού 65χιλ.

Η Ομάδα Ναρκοπεδίου του ΤΕΝΞ κατόπιν εργασιών έρευνας-εκκαθάρισης με ημερομηνία έναρξης την 8 Μαΐου 2014, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, έχει εντοπίσει 2.875 βλήματα πυροβολικού 65χιλ. Μόνιμοι κάτοικοι του χ. Μαρίνα αναφέρουν ότι η περιοχή χρησιμοποιήθηκε από το Γαλλικό Στρατό κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ως χώρος τάξεως Πυροβολικού.

Μόνιμοι κάτοικοι του χ. Μαρίνα αναφέρουν ότι η περιοχή χρησιμοποιήθηκε από το Γαλλικό Στρατό κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ως χώρος τάξεως Πυροβολικού.

Υπάρχουν μαρτυρίες για μεταφορά των βλημάτων από το εξωτερικό, μέσω παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής που λειτουργούσε την συγκεκριμένη περίοδο.

Η περιοχή χρησιμοποιήθηκε από το Γαλλικό Στρατό κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ως χώρος τάξεως Πυροβολικού.

Επιπρόσθετα υπάρχουν μαρτυρίες για μεταφορά των βλημάτων από το εξωτερικό, μέσω παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής που λειτουργούσε την συγκεκριμένη περίοδο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter