Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014
Write on Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Νέα μέτρα λαμβάνονται για την φύλαξη των όπλων G3 που έχουν στην κατοχή τους οι έφεδροι δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χρ. Φωκαϊδης μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας. Αφορμή τα απανωτά κρούσματα ένοπλης βίας με την χρήση του στρατιωτικού οπλισμού που παραχωρεί και εμπιστεύεται η πολιτεία στους εφέδρους

Ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι παραμένει αναλείωτη η θέση μας ότι "ο ατομικός οπλισμός θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια των εφέδρων γιατί αυτό επιβάλλει η διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς για αντιμετώπιση της οποιασδήποτε απειλής".

Πρόσθεσε ότι "χωρίς εφεδρεία με άμεση δυνατότητα παρουσίασης των εφέδρων, δεν υπάρχει ουσιαστικά δυνατότητα αποτροπής για όσο καιρό συνεχίζεται η ανωμαλία κατοχής μέρους της πατρίδας μας".

Ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι "είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία θα διασφαλίζουν ότι οι έφεδροι μας θα μπορούν να παρουσιάζονται στους χώρους διασποράς των μονάδων στον ελάχιστο χρόνο όπως ορίζουν τα επιχειρησιακά σχέδια τα οποία συντάσσονται και επικαιροποιούνται από το ΓΕΕΦ με βάση την εκτίμηση απειλής".

Ωστόσο το ΓΕΕΦ, σημείωσε ο ΥΠΑΜ, "μετά από οδηγίες μου τον περασμένο Ιούλιο μελέτησε ενδελεχώς το θέμα της φύλαξης του ατομικού οπλισμού των εφέδρων και εισηγήθηκε τα πιλοτικά μέτρα όπως οι έφεδροι που υπηρετούν σε μονάδες τις πρώτης γραμμής θα κληθούν να ασφαλίσουν μέρος το όπλου τους με ειδικό μηχανισμό που θα απασφαλίζεται μόνο κατά την διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων ή εκτάκτου ανάγκης".

Πρόσθεσε ότι "οι υπόλοιποι έφεδροι θα κληθούν να αφαιρέσουν και να παραδώσουν τον επικρουστήρα του όπλου τους ο οποίος θα τους παραχωρείται μόνο κατά την διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων ή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης".

"Εχοντας λάβει την ρητή διαβεβαίωση από το ΓΕΕΦ ότι δεν θα επηρεάσει ποσώς την μαχητική ικανότητα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς έχω δώσει οδηγίες να προχωρήσει αμέσως η εφαρμογή των πιο πάνω μέτρων και να ολοκληρωθεί στον ελάχιστο δυνατό χρόνο", είπε ο κ. Φωκαϊδης.

Ανέφερε ότι "με αυτό τον τρόπο ο ατομικός οπλισμός παραμένει στα σπίτια των εφέδρων αλλά σε πολύ ασφαλέστερες συνθήκες".

Ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι "τα όπλα παραχωρούνται από το κράτος στους εφέδρους προκειμένου να ενισχύσουν την εθνική ασφάλεια και την άμυνα της χώρας και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για αυτό τον σκοπό".

Για την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι ήταν χρήσιμη και παραγωγική και σε αυτή είχαμε την δυνατότητα να ενημερώσουμε τον κ. Ομήρου για σειρά πρωτοβουλιών που λαμβάνονται για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς.

"Ακούσαμε με πολλή προσοχή τις απόψεις και τις σκέψεις του Προέδρου της Βουλής και ενημερώσαμε, τέλος, ότι ολοκληρώνουμε την επεξεργασία σειράς Νομοθετημάτων που για χρόνια εκκρεμούν στο Υπουργείο Άμυνας και τα οποία ρυθμίζουν κρίσιμα θέματα όπως οι προαγωγές των αξιωματικών και υπαξιωματικών και οι κανονισμοί που αφορούν τους εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης", είπε ο Υπουργός Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι "όλα αυτά τα Νομοθετήματα θα αρχίσουν να κατατίθεται στην Βουλή τις ερχόμενες εβδομάδες και στόχος μας είναι μέχρι το τέλος να υπάρξει οριστική ρύθμιση όλων των ζητημάτων που ταλαιπωρούν το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς για πάρα πολλά χρόνια". - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσιάστηκαν για κατάταξη οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2014, στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρουσιάστηκαν 147 σπουδαστές, εκ των οποίων 143 Έλληνες και 4 από την Κύπρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρουσιάστηκαν 147 σπουδαστές, εκ των οποίων 143 Έλληνες και 4 από την Κύπρο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των νεοαφιχθέντων στη νήσο Κύπρο και προσφάτως ενταγμένους στη δύναμη της ΕΛΔΥΚ οπλίτες της 2014 Δ΄ ΕΣΣΟ, σε μουσεία, αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της Κύπρου.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε περιήγηση και ξενάγηση στο μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στο Βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο Αγώνα ΕΟΚΑ. Επίσης στους ιστορικούς χώρους Τύμβο Μακεδονίτισσας (μνημείο – στρατιωτικό κοιμητήριο πεσόντων στις επιχειρήσεις του 1974) και Φυλακισμένα Μνήματα (τόπος μαρτυρίου των αγωνιστών της ΕΟΚΑ), όπου και πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις στεφάνων από τους επικεφαλείς συνοδούς Αξιωματικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕΛΔΥΚ: Τελετή επαναπατρισμού των οπλιτών της 2014 Α' ΕΣΣΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 00:20, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε από τη Ρόδο, με σκοπό τη μεταφορά έξι λαθρομεταναστών (4 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 παιδί), οι οποίοι είχαν νωρίτερα περισυλλεγεί από τα φορτηγά πλοία "CPO Japan", σημαίας Μεγάλης Βρετανίας και "CMA CGM Verdi", σημαίας Λιβερίας.

Το ελικόπτερο έφτασε στην περιοχή, 100 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα όρια με το FIR Μάλτας, στις 04:30 και η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 05:37. Το ελικόπτερο μετέφερε με ασφάλεια τους λαθρομετανάστες στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στις 06:31.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πληροφορίες και αναφορές που έχουν περιέλθει σε γνώση Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών, προσδιορίζουν ανησυχία στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο ενδεχόμενο άτομα να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη συμπλήρωση ενός έτους από το θανάσιμο τραυματισμό του Παύλου Φύσσα, και να δώσουν ένα συμβολικό χαρακτήρα σε ενέργεια την οποία θα πραγματοποιήσουν, η οποία θα έχει στόχο την ΕΛΑΣ και το προσωπικό της.

Σήμερα (18/09) συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη συμπλοκή της Αμφιάλης, που είχε ως αποτέλεσμα ο Παύλος Φύσσας να χάσει τη ζωή του από τον κατ ομολογίαν δράστη Γιώργο Ρουπακιά.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σε συσκέψεις ενημερώνονται καθημερινά, και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, -ενημέρωση λαμβάνει και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη-, για επικείμενους φόβους οι οποίοι έχουν εκφραστεί, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στην αποτροπή ενεργειών και την προστασία «ευαίσθητων στόχων». Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων (18-19/09) θα αναπτυχθούν Αστυνομικά μέτρα, ανάλογα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Με εσωτερικά διαβιβαστικά, έχουν ενημερωθεί όλες οι περιφερειακές Αστυνομικές Υπηρεσίες, καθώς και οι Ανώτεροι- Ανώτατοι ενώ ενημέρωση έχουν λάβει και ε.α. Αξιωματικοί και διατελέσαντες στην ηγεσία του Σώματος, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, στο ενδεχόμενο να "στοχοποιηθούν" από άτομα που επιζητούν το "ένοπλο αντάρτικο πόλης". - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter