Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015
Write on Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Νέο ειδικό μισθολόγιο για τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων αλλά και την εθελοντική στράτευση των γυναικών ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος από το βήμα της βουλής στο πλαίσιο των ανακοινώσεων των προγραμματικών δηλώσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος προανήγγειλε ότι ήδη σχεδιάζεται νέο ειδικό μισθολόγιο μόνο για τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε προταιρεότητα για την κυβέρνηση είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρηθεί το πλαίσιο για την υπηρεσιακή κατάσταση των στελεχών ενώ θα υπάρξει νέο πλαίσιο διαφάνειας για τις μεταθέσεις των στελεχών αλλά και των στρατευσίμων. «Όλοι θα υπηρετούν στον Έβρο και τα ακριτικά νησιά» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Επίσης θα αναθεωρηθεί η επαγγελματική εξέλιξη των υπαξιωματικών και εξετάζεται ήδη η εθελοντική στράτευση των γυναικών με αποδοχές και μοριοδότηση. Επίσης θα γίνει πράξη η αναγνώριση ως αγροτικού στους γιατρούς που υπηρετούν σε μέρη που δεν υπάρχουν γιατροί και μπορούν να συνδράμουν στην περίθαλψη των κατοίκων ενώ θα δοθεί η δυνατότητα σε απόφοιτους μηχανικούς και αρχιτέκτονες να υπηρετήσουν για τρια χρόνια στην ΜΟΜΑ και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καμμένος να λάβουν εφόδια για την επαγγελματική τους πορεία.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και έχουν ληφθεί με επίκεντρο τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων όπως η κάρτες της Πειραιώς με ευνοϊκά τραπεζικά προϊόντα αλλά και για την οικιστική εξυπηρέτηση τους. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια λιτότητας βρίσκεται ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας, όπως αυτός καταρτίστηκε από την Κυβέρνηση και κατατέθηκε στη Βουλή. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας για το 2016 ανέρχεται στα €319 εκατομμύρια. Για τη σημαντικότερη κατηγορία, της αμυντικής θωράκισης, στις υπολογιζόμενες δαπάνες υπάρχει μια ελαφριά αύξηση της τάξεως των δύο εκατομμυρίων.

Ειδικότερα, κατά το τρέχον έτος τα κονδύλια για τους εξοπλισμούς είναι €69 εκατομμύρια και για το 2016 είναι σχεδόν €72 εκατομμύρια. Η έλευση της Τρόικας επιβάλλει στο Υπουργείο Οικονομικών μακροπρόθεσμο υπολογισμό των προϋπολογισμών. Η εκτίμηση όσον αφορά την αμυντική θωράκιση για το Υπουργείο Άμυνας δεν στέλνει αισιόδοξα μηνύματα, καθώς για το 2017 το κονδύλι μειώνεται στα €65 εκατ. και για το 2018 στα €56 εκατ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας για τα επόμενα χρόνια υπολογίζεται ότι θα παραμείνει στα ίδια ακριβώς επίπεδα. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι θα επέλθουν μειώσεις από ποσά που προορίζονταν για την αμυντική θωράκιση και θα διατεθούν για άλλες ανάγκες του Υπουργείου.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα τμήματα του Υπουργείου Άμυνας, τα €6,8 προορίζονται κυρίως για τη μισθοδοσία του προσωπικού και άλλες ανάγκες της διοίκησης του Υπουργείου, €131,5 εκατ. ευρώ για τον κυπριακό στρατό και €108,7 εκατ. για την Εθνική Φρουρά. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ

Ένα από τα πλέον σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη σε ρόλο κρούσης είναι αναμφίβολα το ρωσικό Su-34, το οποίο περιλαμβάνεται στις αεροπορικές δυνάμεις που έστειλε η Μόσχα στη Συρία.

Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο είναι από ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό, παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά του Su-34.

O φιλος του defenceline.gr Theofilos HAF (όπως υπογράφει στο youtube) έχει επιμεληθεί την μετάφραση στα ελληνικά, μας έστειλε το βίντεο, τον οποίο και ευχαριστούμε:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ
Κείμενο: Γιώργος Λαμπράκης - Φωτογραφίες: Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου διεξήχθει σε περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης εκπαίδευση στις τακτικές κινήσεις της ομάδας πεζικού, από μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

12 lefed sveo

2 lefed sveo

1 lefed sveo

Η εκπαίδευση ήταν η συνέχεια του θεωρητικού μαθήματος που όπως πάντα προηγήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στην έδρα της ΛΕΦΕΔ.

3 lefed sveo

4 lefed sveo

5 lefed sveo

6 lefed sveo

Τα αντικείμενα άπτονταν των αποστολών που μπορεί να αναλάβει μια ομάδα πεζικού και συγκεκριμένα, κατά την επίθεση, την άμυνα, την απαγκίστρωση αλλά και την ομάδα ως περίπολο μάχης - αναγνώρισης.

9 lefed sveo

10 lefed sveo

11 lefed sveo

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter