Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015
Write on Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ
Γράφει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Δεν είναι μόνο ο Φίλης. Είναι μια σταλινογενής Κεμαλοφασιστική αριστερά, ψευτοαριστερά που πεθαίνει. Όσον αφορά το ζήτημα της Ποντιακής γενοκτονίας. Αλίμονο αν το Ποντιακό εξαρτώνταν από το τι λέει ο Φίλης, ο Γιωργάκης, η Αυγή, η γιάφκα (-ες) του συριζα και το βαθύ περιφερειακό νεοεθνικόφρων κράτος. Εκεί δεξιοί και αριστεροί συναντώνται. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι.

Το Ποντιακό κινείται σε άλλες υψηλές διανοητικές, επιστημονικές, ηθικές και αισθητικές σταθερές. Για αυτό έχει μεγάλες νίκες, μεγάλη αίγλη διεθνώς. Στους διεθνείς θεσμούς, στην κοινωνία πολιτών, στους ακαδημαϊκούς θεσμούς. Πολλά μπορώ να σας διηγηθώ.

Μου προκάλεσε όμως εντύπωση, δεν το περίμενα, παρ' όλο που η γνώμη μου δεν είναι καλή για αυτόν τον κόσμο, η σιωπή των φίλων και συγγενών του Ανδρέα Παπανδρέου. Ένας κόσμος που έκανε καριέρες και περιουσίες. «Δεν θα τους ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους χωρίς τον Ανδρέα». Όπως ειπώθηκε.

Ο φασισμός του κειμένου του Φίλη της 20ης Αυγούστου του 2014 εντοπίζεται, εκφράζεται στην αναφορά του στο Ανδρέα Παπανδρέου, τον Πρωθυπουργό της αναγνώρισης της Ποντιακής γενοκτονίας. Θα ήμουν ανέντιμος αν δεν υπεράσπιζα την μνήμη του σ' αυτήν την πολιτική του στιγμή. Σε μια υγιή χώρα θα παρενέβαιναν από τότε οι θεσμοί και εκπρόσωποι όλων των επιπέδων και χώρων. Μόλις εμφανίσθηκε αυτό το φασιστικό κείμενο στην «Αυγή». Τότε υπήρξε σιωπή. Τώρα πολλές κραυγές είναι κραυγές ενόχων που θέλουν να νομιμοποιηθούν.

Ποιο είναι το θετικό, το ελπιδοφόρο. Ότι όλος αυτός ο κόσμος καταρρέει, μετατοπίζεται, μεταφέρεται όχι στο χρονοντούλαπο αλλά στην χωματερή της ιστορίας. Εκεί που η ιστορία μαζεύει τα μπάζα της. Τα τοξικά μπάζα της.

Είμαστε στην αρχή μιας άλλης εποχής.

Επιστρέφει ο Λόγος στον τόπο που γεννήθηκε.

*Το παραπάνω κείμενο αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του πολιτικού, κοινωνιολόγου και συγγραφέα Μιχάλη Χαραλαμπίδη  http://polis-agora.blogspot.gr/

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Trident Juncture», με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών F-16 Block 50 και ανάλογο προσωπικό της 347Μ, της 111 Πτέρυγας Μάχης / Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, το οποίο μεταστάθμευσε στην Αεροπορική Βάση Trapani, στην Ιταλία.

3 trident

4 trident

Η 347Μ εκτέλεσε σειρά διαφορετικών αποστολών [Air Interdiction (AI), Close Air Support (CAS), Strike Coordination and Reconnaissance (SCAR), Force Protection (FP) και Anti SUrface Warfare (ASUW)], ημέρα και νύχτα με τη χρήση εναέριου ανεφοδιασμού, ενώ στις περισσότερες είχε αναλάβει την αρχηγία των σχηματισμών.

5 trident

6 trident

2 trident

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης τη 96 ΑΔΤΕ, την Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, εκτελέσθηκαν ημέρα και νύχτα Βολές Πυροβολικού, Όλμων και Αντιαεροπορικές (Α/Α) Βολές, με τη συμμετοχή προσωπικού του συνόλου των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων της ΑΔΤΕ, Εθνοφυλάκων και του 3ου ΕΤΕΘ.

2 adte 96

3 adte 96

4 adte 96

5 adte 96

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Ο τουρκικός στρατός συμφώνησε να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό λειψάνων αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, σε τριάντα περιοχές στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες ως «στρατιωτικές ζώνες».

Οι έρευνες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από την Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα, θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2016 και θα διαρκέσουν τρία χρόνια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Για την απόφαση του τουρκικού στρατού, η Επιτροπή ενημερώθηκε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα γίνονται εκσκαφές σε δέκα τοποθεσίες κάθε χρόνο. Η Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα χαιρετίζει την εξέλιξη, η οποία, όπως σημειώνει, θα επιταχύνει το ανθρωπιστικό έργο της.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2015, από την XXIII Tεθωρακισμένη Ταξιαρχία, άσκηση Υπέρβασης - Αντεπίθεσης.

2 ΧΙΙ

3 ΧΙΙ

Η υπέρβαση και η Αντεπίθεση αποτελούν φάσεις του επιθετικού αγώνα. Η επιτυχής διεξαγωγή τους απαιτεί άριστο συντονισμό, ταχεία κρούση, ισχύ πυρός, ταχυκινησία και ευελιξία, στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν τους Τεθωρακισμένους Σχηματισμούς και Μονάδες.

4 ΧΙΙ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter