Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015
Write on Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

ΚΕΝ Άρτας

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας, η τελετή ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2015 Β΄ ΕΣΣΟ, παρουσία του Διοικητή της Διεύθυνσης Επιστράτευσης του Γ' Σώματος Στρατού Ταξίαρχου κ. Προκόπιου Καρατζέτσου, του Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Ιγνατίου, ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή, εκπροσώπων των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας - Πρέβεζας, εκπρόσωπου της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού, των τοπικών αρχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών, καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των νέων οπλιτών.

ΚΕΠB

1 kepb

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, η τελετή ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2015 Β΄ ΕΣΣΟ, παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ Υποστράτηγου κ. Αντώνιου Βιτετζάκη, του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή, του Δήμαρχου Θηβαίων, αντιπροσωπειών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς, των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατων Αξιωματικών του Συνδέσμου Αποστράτων – Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας ο «Ιερός Λόχος», καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των νέων οπλιτών.

ΚΕΤΘ

1 keth

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής, η τελετή ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2015 Β΄ΕΣΣΟ, παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ, Υποστράτηγου κ. Δημήτριου Κυριάκου, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαβιβάσεων του ΓΕΣ, Ταξίαρχου κ. Απόστολου Περβολαράκη, του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών, καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των νέων οπλιτών.

ΚΕΕΜ

1 keem

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2015 Β΄ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη, παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Εφοδιασμού Μεταφορών του ΓΕΣ, Υποστράτηγου κ. Γεώργιου Καζαμία, του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών, καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των νέων οπλιτών.

ΚΕΥΠ

1 keyp

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία, η τελετή ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2015 Β΄ ΕΣΣΟ, παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου του ΓΕΣ Υποστράτηγου κ. Δημήτριου Βλαχογιάννη, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών, καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των νέων οπλιτών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους Πεζοναύτες της 2015 Α΄ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ», παρουσία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ειδικών Δυνάμεων, συγγενών και φίλων των νέων Πεζοναυτών.

2beres

3beres

4beres

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος , συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στην τελετή Ορκωμοσίας των Ν/Σ Οπλιτών της 2015 Β' ΕΣΣΟ που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ).

ork1

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Ενώπιον της Πολεμικής Σημαίας που προηγείται όλων, παρουσία της Στρατιωτικής Ηγεσίας και με τις ευλογίες του Ιερού Ευαγγελίου, δώσατε σήμερα τον όρκο του Έλληνα Στρατιώτη. Αποτελείτε τους επίλεκτους του έθνους.

Σήμερα δεν είναι υπερήφανοι μόνο οι δικοί σας άνθρωποι και οι γονείς σας, είμαστε υπερήφανοι όλος ο ελληνικός λαός που οι καλύτεροι των Ενόπλων Δυνάμεων ορκιστήκατε και αναλαμβάνετε τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Εύχομαι να έχετε την προστασία της Υπερμάχου Στρατηγού, του Αγίου Γεωργίου και να ξέρετε ότι όλοι οι εκπαιδευτές σας, οι Υπαξιωματικοί και οι Αξιωματικοί, το σύνολο της Στρατιωτικής αλλά και της Πολιτικής Ηγεσίας θα είμαστε δίπλα σας σε αυτούς τους μήνες της θητείας σας.

Η πατρίδα υπολογίζει σε εσάς. Είμαστε υπερήφανοι, όπως και οι γονείς σας που σας μεγάλωσαν, για να σας καμαρώσουν σήμερα να ορκίζεστε στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού, να ορκίζεστε ως οι επίλεκτοι των Ειδικών Δυνάμεων. Σε λίγες ημέρες θα φύγετε από εδώ και θα επανδρώσετε τις μονάδες στον Έβρο, στα ελληνικά νησιά, σε όλη την επικράτεια. Εύχομαι καλή θητεία και καλοί πολίτες. Συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο! Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, το τουρκικό ΤΠΚ «TCG POYRAZ», στο πλαίσιο συμμετοχής του στην επιχειρησιακή εκπαίδευση Α΄ τριμήνου του ΤΠΝ, εισήλθε την 08:55 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα ανατολικά ν. Αγαθονήσι, όπου και παρέμεινε κρατημένο. Στη συνέχεια, κινούμενο με πορεία, αρχικά, δυτική και στη συνέχεια νότια και ανατολική, εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα την 11:50 νοτιοανατολικά ν. Αγαθονήσι.

Πλοίο και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ' όλη την διάρκεια του πλου του.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στιγμιότυπα από την συνεκπαίδευση των Ανθυπιλάρχων και Ανθυπολοχαγών ΠΒ ΣΣΕ Τάξεως 2014, στη Σχολή Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής, σε σύγχρονα οπλικά συστήματα και μέσα των όπλων του Πεζικού, των Τεθωρακισμένων, του Πυροβολικού και του Μηχανικού.

2 ekp te8

3 ekp te8

4 ekp te8

5 ekp te8

6 ekp te8

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter