Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015
Write on Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο της συντήρησης ικανότητας Αλεξιπτωτιστή, εκτελέσθηκαν άλματα στατικού ιμάντα από προσωπικό της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών- Αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερο CH-47D Chinook της Αεροπορίας Στρατού.

1 1h tax kd al

2 1h tax kd al

4 1h tax kd al

5 1h tax kd al

6 1h tax kd al

7 1h tax kd al

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Την εβδομάδα 04 έως 09 Μαΐου 2015, η Τακτική Διοίκηση Μεραρχίας Πεζικού διεξήγαγε άσκηση Συγκροτήματος Μηχανοκινήτου Λόχου, με την χρήση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) και οπλικών συστημάτων.

2 ask lox

3 ask lox

Κατά την διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν πυρά και ρίψεις καπνογόνων χειροβομβίδων.

4 ask lox

5 ask lox

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Tο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, διεξήγαγε σήμερα με απόλυτη επιτυχία, αεροπορική – αντιαεροπορική άσκηση με συμμετοχή δυνάμεων αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς και μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροχημάτων - UAVs της Ισραηλινής Αεροπορίας.

2 cy ask

3 cy ask

Η άσκηση, η οποία διεξήχθει στις περιοχές της Πάφου και Τροόδους και παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας και ο Α/ΓΕΕΦ, ήταν στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ, περιλάμβανε πτήσεις UAVs, ασκήσεις εναέριας μάχης, καθώς και προσβολές συγκεκριμένων στόχων, οι οποίοι προστατεύονταν από δυνάμεις Αεράμυνας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το παιχνίδι, εμπνευσμένο από τα επεισόδια της γνωστής σειράς Ultimate Soldier Challenge, του τηλεοπτικού καναλιού History Channel, μετά από την περυσινή επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, επανέρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Με ακόμα περισσότερη όρεξη, και πολλές ιδέες, ετοιμάζουμε νέες ψυχαγωγικές αλλά παράλληλα απαιτητικές δοκιμασίες που θα τεστάρουν τα ζευγάρια που θα συμμετάσχουν φέτος σε θέματα, φυσικής κατάστασης, ομαδικότητας και ετοιμότητας. Για μία ακόμα φορά τα ζευγάρια που συμμετάσχουν θα κληθούν να διαγωνιστούν σε χρονομετρημένες διαδρομές σε μια σειρά δοκιμασιών που θα βαθμολογούνται ώστε στο τέλος να ανακηρυχτεί ο νικητής.

Ημερομηνία Εκδήλωσης:

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 08:30

Περιοχή Εκδήλωσης

Η Περιοχή που θα γίνει η εκδήλωση είναι η Ριτσώνα Ευβοίας (θα αποσταλούν πληροφορίες στους συμμετέχοντες με email)

Οι δοκιμασίες

Οι δοκιμασίες διαφέρουν κάθε χρονιά και ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στους διαγωνιζόμενους.

Κόστος Συμμετοχής:

Για τους συμμετέχοντες δεν υπάρχει καμία χρηματική επιβάρυνση από πλευράς των διοργανωτών.

Οπλισμός / Εξοπλισμός :

Ο οπλισμός που χρησιμοποιείται είναι Airsoft. Σε Καμία Περίπτωση και για κανένα λόγο κανονικός. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν δικό τους οπλισμό, ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμα γιλέκα και κράνη για λόγους ομοιομορφίας.

Συμμετοχές:

1. Ολοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις

2. Τα ζευγάρια θα πρέπει να έχουν ομοιομορφία από πλευράς εμφάνισης. Επομένως, από τους διοργανωτές προτείνεται, η Ελληνική Παραλλαγή, ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή (tactical) και με ομοιομορφία μεταξύ του ζεύγους, (βλ. συνημμένη φωτογραφία)

3. Ο μέγιστος αριθμός των ζευγαριών για τη φετινή εκδήλωση είναι τα 20

4. Οι συμμετοχές θα κλείσουν στις 7 Ιουνίου 2015 ή με τη συμπλήρωση των 20 ζευγαριών (όποιο συμβεί πρώτο)

Εγγραφές:

Τα ζευγάρια μπορούν να εγγραφούν συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής και αποστέλλοντας την στο email της διοργάνωσης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Την ημέρα της εκδήλωσης θα κληθούν με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας να την υπογράψουν μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση.

Θα χαρούμε να σας δούμε και φέτος από κοντά. - ΠΗΓΗ

Η Οργανωτική Επιτροπή

(ΣΕΕΠ- ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΛΕΦΕΔ ΕΥΒΟΙΑΣ)

Αιτηση Συμμετοχής Μπορείτε να τη βρείτε εδώ: Φόρμα_Αίτησης_Συμμετοχής_2015

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter