Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015
Write on Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, ημερίδα με θέμα "Η Συνεισφορά του Αεροπορικού Όπλου στην Έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου".

Ομιλητές ήταν απόστρατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, Βετεράνοι του Β΄ΠΠ και ιστορικοί. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση Βετεράνοι Έλληνες Αεροπόροι του Β' ΠΠ, οι οποίοι ανακηρύχθηκαν και επίτιμα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΙ.

2015-05-21 ekd sasi pol mous 20

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Γιάννης Ταφύλλης, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και μαθητές των στρατιωτικών σχολών των ΕΔ.

2015-05-21 ekd sasi pol mous 07

Ο Αρχηγός βράβευσε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βετεράνων Αεροπορίας μέσω του προέδρου του Διοικητικού του Συμβουλίου, Υποπτέραρχου (Ι) ε.α Δημήτριου Λαζάρου και επέδωσε τιμητικό δίπλωμα στον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α Κωνσταντίνο Χατζηλάκο, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Παλαίμαχων Αεροπόρων, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι οι Βετεράνοι Έλληνες Αεροπόροι του Β' ΠΠ.

2015-05-21 ekd sasi pol mous 19

Επίσης, την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, τιμήθηκε ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ως ο μεγαλύτερος εν ζωή Βετεράνος του Β΄ΠΠ.

Η εν λόγω ημερίδα διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΙ) υπό την αιγίδα του ΓΕΑ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - Παράρτημα Ηρακλείου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε η περιφέρεια για την 74η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης.

9 mn max kritis

Αντιπροσωπεία της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποποιήθηκε στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης, ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Λαμπράκης κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών, Ελλήνων, Κρητών και Συμμάχων.

15 mn max kritis

Το ΔΣ της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά την πειφέρεια Κρήτης και τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη για την συμμετοχή των εφέδρων στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Νίκος Τριανταφυλλίδης

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης κορυφώθηκαν και στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις για την 74η επέτειο από την εποποιία των ελληνικών δυνάμεων, των συμμάχων και του κρητικού λαού απέναντι στην αεραπόβαση των Γερμανών αλεξιπτωτιστών για την κατάληψη της νήσου.

1 mn max kritis

2 mn max kritis

12 mn max kritis

Νωρίς το πρωί οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων σήμαναν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου παιάνισε το Εωθινό στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου. Ακολούθησε η επίσημη Έπαρση των Σημαιών των τεσσάρων κρατών, Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης. Στις 11 το πρωί εψάλει η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου κα. Στέλλα Καρτσάκη.

4 mn max kritis

H πρόξενος της Μ. Βρετανίας στο Ηράκλειο κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης.

5 mn max kritis

Η κατάθεση από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

6 mn max kritis

Η κατάθεση από τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

7 mn max kritis

Κατάθεση στεφάνου εκ μέρους των ΕΝόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από τον διοικητή της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Ταξίαρχο Γεώργιο Μπουζάκη.

Ακολούθησε η τελετή στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης η οποία ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των τεσσάρων κρατών.

8 mn max kritis

Κατάθεση από τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Νομών Ηρακλείου - Λασιθίου.

9 mn max kritis

Κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - Παράρτημα Ηρακλείου.

10 mn max kritis

Κατάθεση στεφάνου από τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αναπήρων Πολέμου Νομού Ηρακλείου.

11 mn max kritis

Τα παιδιά του βετεράνου βρετανού πολεμιστή στη Μάχη της Κρήτης Τομ Φλέτσερ βρέθηκαν για μια ακόμη χρονιά στο Ηράκλειο και κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη του πατέρα τους.

13 mn max kritis

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε, σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, στο γραφείο του με ομάδα Ισραηλινών ερευνητών που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου για την Ανατολική Μεσόγειο που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το BESA Center.

Στην αντιπροσωπεία των Ισραηλινών επιστημόνων συμμετείχαν ο Yaacov Amidror, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Efraim Inbar, διευθυντής του BESA (Begin-Sadat Center for strategic Studies), ο Arye Mekel, πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα και ερευνητής στο BESA και η Efrat Aviv, ερευνήτρια στο BESA, στο Πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν και ειδική σε θέματα Τουρκίας.

Οι Ισραηλινοί επιστήμονες εξέθεσαν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πρόβλημα της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αν. Μεσογείου.

Ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές της χώρας, τέτοια που θα απεμπλέκει την ελληνική οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας. Επιμένουμε, είπε, στις κόκκινες γραμμές γιατί αυτό είναι το πρόγραμμά μας.

Σε ειδική αναφορά του για το ζήτημα της Μέσης Ανατολής και το παλαιστινιακό, ο ΑΝΥΕΘΑ επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες, ώστε να υπάρξει μια προσέγγιση στο παλαιστινιακό πρόβλημα, τέτοια που θα οδηγήσει σε λύση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας, στη βάση της αρχής της ύπαρξης δύο κρατών τα οποία θα συνυπάρχουν σε συνθήκες ειρήνης και καλής γειτονίας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στο ΝΑ Αιγαίο με επισκέψεις σε μονάδες του Χώρου Ευθύνης της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στην Κω.

Ο κ. Τόσκας ενημερώθηκε για την αποστολή των μονάδων και τη στελέχωσή τους, καθώς και για ζητήματα διαβίωσης του προσωπικού.

Επίσης, παρακολούθησε εκπαιδευτική άσκηση πυροβολικού σε συνδυασμό με αντιαεροπορικά όπλα όλων των διατιθέμενων μέσων. Στη διάρκεια της άσκησης έγινε συζήτηση και αξιολόγηση των απειλών και των δυνατοτήτων αποτροπής.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter