Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015
Write on Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος θα παρευρεθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 11 π.μ. στη ΔΙΣ (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού - Θαλού και Πιττακού 10, Πλάκα) όπου θα τιμηθεί ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, για την άμεση ανταπόκριση της ρωσικής κυβέρνησης να θέσει στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης τα ρωσικά αρχεία που αφορούν την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα έχει ενημερώσει τον ΑΝΥΕΘΑ και συμπρόεδρο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, Κώστα Ήσυχο, πως θέτει στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης το μέρος αυτό των Ρωσικών Κρατικών Αρχείων, που αφορά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως η ΔΙΣ έχει ήδη αποκτήσει, μέσω των Κρατικών Αρχείων των ΗΠΑ, τα αρχεία της Βέρμαχτ (400 χιλιάδες σελίδες) που αφορούν την Ελλάδα, τα οποία είχαν κατάσχει τα αμερικανικά στρατεύματα όταν μπήκαν στο Βερολίνο το 1945.

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, έχει στείλει εκτενή κατάλογο με τους τίτλους των αρχείων, έγγραφα, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό, που αναφέρονται στη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα και στην αντίσταση του ελληνικού λαού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από 29 Ιουνίου έως 03 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο συνέδριο (workshop) της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Regional Exercise - REGEX 2015», η οποία φιλοξενήθηκε στη Χώρα μας, οργανώθηκε και εκτελέσθηκε από το ΓΕΣ/ΔΙΣΧΕΑ.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση στις διαδικασίες σχεδίασης ασκήσεων (exercise planning) στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.
Η εκπαίδευση απευθύνθηκε σε στελέχη κρατών - μη μελών του ΝΑΤΟ και επικεντρώθηκε σε αντικείμενα σχετικά με την βελτίωση της κατανόησης και την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και των χωρών που συνεργάζονται με αυτό (partners).

Στην REGEX 2015 συμμετείχαν στελέχη από 13 χώρες (Αλγερία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Πακιστάν, Κιργισία, Ιορδανία, Κατάρ, Τυνησία, Ουκρανία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, πΓΔΜ, Σερβία), επιτελείς από του Διακλαδικό Στρατηγείο της Νάπολης (JFC Naples), ενώ η εκπαίδευση διεξήχθη από Έλληνες Αξιωματικούς.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Οι Σχηματισμοί, Μονάδες και Ανεξάρτητες Υπομονάδες της 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ και του Δ΄ Σώματος Στρατού, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΓΕΣ, διεξάγουν ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση ημέρα και νύχτα.

Εκτός των άλλων, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε αντικείμενα όπως:

1 stratia ek

- Εκπαίδευση στον εξομοιωτή βολής τυφεκίου G3A3.
- Βολές ελαφρού οπλισμού.
- Βολές Βαρέων Όπλων Πεζικού.
- Βολές Πυροβολικού.
- Εκπαίδευση στα Πλωτά Μέσα.
- Εκπαίδευση στην Αντιμετώπιση Αρμάτων από Μεμονωμένους Οπλίτες.
- Εκπαίδευση στη Διάβαση Κωλυμάτων.

2 stratia ek

3 stratia ek

4 stratia ek

5 stratia ek

6 stratia ek

7 stratia ek

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Η 343 Μοίρα συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή της και διοργανώνει επετειακή εκδήλωση, την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στα Χανιά Κρήτης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο Πεσόντων Αεροπόρων της 343Μ, στατική έκθεση αεροσκαφών της Μοίρας, έκθεση φωτογραφίας, καθώς και επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς".

Στον εορτασμό προσκαλείται να παραβρεθεί το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έχει υπηρετήσει στην 343 Μοίρα.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα για την επέτειο 60 Xρόνων της 343 Μοίρας

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter