Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016
Write on Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στο Στρδο «Δασκαλογιάννη», η τελετή ονομασίας 60 Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών Πεζικού, Ειδικών Δυνάμεων και Οικονομικού, οι οποίοι θα στελεχώσουν Μονάδες και Υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς, καθώς και 55 Ελληνοκυπρίων Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών, οι οποίοι θα στελεχώσουν Μονάδες και Υπηρεσίες της Εθνικής Φρουράς Κύπρου.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές του Ηρακλείου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης - Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ

Ασφαλώς, θα αντιλαμβάνεσαι ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υπάρχει το ενδεχόμενο ενός μικρού ή μεγαλύτερου θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Οι λόγοι ... για πρώτη φορά (για πρώτη φορά, λέω) είναι τόσο πολλοί, τόσοι έντονοι, τόσο ευρύτεροι και ανεξέλεγκτοι-ανεξάρτητοι των επιλογών και δυνατοτήτων μας, διότι:
-Για πρώτη φορά (μεταπολεμικά), οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, δημιουργούν μια γενικότερη αστάθεια και παγκόσμια απειθαρχία (όλοι παίζουν ανεξάρτητα και ο καθένας για πάρτι του, ότι αρπάξει).
-Για πρώτη φορά, το μεταναστευτικό είναι μια πανευρωπαϊκή απειλή, που δημιουργεί τάσεις «απομονωτισμού» στις Δυτικές Χώρες και έξαρση εθνικιστικών-συντηρητικών πολιτικών. Χτίζονται «τείχη-κάστρα» και όσοι προλάβουν ή το επιλέξουν, θα βρεθούν ... εσωτερικά ή εξωτερικά αυτών.
-Η Τουρκία, αν και πολλές φορές έχει βρεθεί σε εσωτερική κρίση, εντούτοις για πρώτη φορά, αντιμετωπίζει ένα τέτοιο ιδιόμορφο μείγμα ... πολιτικής αστάθεια και ηγεμονισμού, οικονομικής κρίσης και θρησκευτικού φανατισμού, εσωτερικής αναθεώρησης του πολιτικού προσανατολισμού της και εξωτερικών απειλών, επανεξέτασης στρατηγικών στόχων και καθεστωτικής αντίληψης.
-Η λιτότητα, έχει τσακίσει την Ευρώπη και η οικονομική κρίση, έχει κάνει επιφυλακτική τη Δύση. Όλοι κοιτάζουν τα του οίκου τους και δευτερευόντως τα των φίλων και συμμάχων τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι οικονομικοί συνεταιρισμοί να αποσταθεροποιούνται και να συμπαρασύρουν σε αυτό και τους διεθνείς οργανισμούς και τους αμυντικούς σχηματισμούς (η ΕΕ αποσαθρώνεται, οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί απαξιώνονται, το ΝΑΤΟ αδρανοποιείται, κυρίως από τις περιοριστικές πολιτικές των ΗΠΑ), για πρώτη φορά μεταπολεμικά.
-Επίσης, για πρώτη φορά η τρομοκρατία, είναι πλέον η υπ' αριθμόν 1 απειλή της Δύσης, πολύ πιο σημαντική και ευαίσθητη από τις τοπικές πολεμικές συρράξεις, διότι κατάφερε και έφερε το πεδίο της μάχης, εντός των συνόρων των Δυτικών Χωρών. Επομένως, οι γεωπολιτικές επιλογές των Χωρών, γίνονται πλέον επ' αυτής της βάσης και όχι πάνω στη βάση γεωπολιτικής επιρροής, όπως παλαιότερα. Αυτό δίνει το δικαίωμα, σε Χώρες όπως η Τουρκία, να μιλούν σε όλους αφ' υψηλού και να διεκδικούν ρόλο υπερδύναμης, μέσω απειλών και εκβιασμών (που φαίνεται όμως, να πιάνουν τόπο).
-Τέλος, δεν ξέρω ακριβώς αν είναι για πρώτη φορά μεταπολεμικά, που η Πατρίδα μας, αντιμετωπίζει τόσο πολύπλευρη, πολύχρονη και οξεία οικονομική κρίση (χρεοκοπίας), αλλά ... σίγουρα, για πρώτη φορά μεταπολεμικά, έχουν τόσο πολύ ανατραπεί οι στρατιωτικοί συσχετισμοί στο Αιγαίο. Επισημαίνω όμως, ότι στο Αιγαίο κυρίαρχος θα είναι, όχι ο ισχυρότερος, αλλά ... ο πιο έτοιμος, ο πιο αποφασισμένος και ο πιο ευέλικτος.

Αν λοιπόν πραγματικά πιστεύεις, ότι για πρώτη φορά, υπάρχει τόσο έντονος – ορατός κίνδυνος πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία, τότε πες μου ... ΕΣΥ Έλληνα Πατριώτη:
-Είσαι έτοιμος, να δώσεις την ευχή σου στον γιό σου, που θα επιστρατευτεί, για να πάει στο Παρατηρητήριο της Σάμου ή στη Φ/Γ ΕΛΛΗ για επιχειρήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο;
-Είσαι έτοιμος, να αποδεχθείς από τώρα και για όσο χρειαστεί, μια περικοπή κατά 50% των σημερινών αποδοχών και καταθέσεων σου, υπέρ ενίσχυσης των Ε.Δ. (με πυρομαχικά, καύσιμα και ανταλλακτικά);

Αν είσαι έτοιμος, για πρώτη φορά (και όχι όπως, το 1974), τότε δικαιούσαι ... να έχεις Πατρίδα και να ομιλείς γι' Αυτήν!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter