Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 13 Μαΐου 2017
Write on Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΣ, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, ομιλία του επιτίμου Διοικητή 1ης Στρατιάς, Αντιστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Κόρκα. Η ομιλία επικεντρώθηκε σε γεγονότα και καταστάσεις που βίωσε από την πρώτη μέρα εισαγωγής του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, έως και την αποστρατεία του.

6 17

1 53

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνου Κόρκας, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1943 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού και αποστρατεύτηκε το 1980 με το βαθμό του Αντιστρατήγου.

3 26

8 8

Έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κρήτη (1941), στη Βόρεια Αφρική (1942-43), στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943 – 1945).

Τιμήθηκε με πλήθος Ηθικών Αμοιβών, μερικές από τις οποίες είναι:

-Προαγωγή επ΄ ανδραγαθία.
-Χρυσόν Αριστείον Ανδρείας (εξάκις).
-Πολεμικός Σταυρός Γ΄ Τάξεως (επτάκις).
-Μετάλλιο Εξαιρέτων πράξεων (τρις).
-Βρετανικό Μετάλλιο Ανδρείας.
-Ανώτατο Παράσημο Εθνικής Αξίας της Γαλλίας.

4 32

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από τις 3 έως τις 12 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, στην Κρήτη, υπό τον συντονισμό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, συνεκπαίδευση μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΥΚ, Ζ’ ΜΑΚ) με την US Naval Special Warfare Unit 2 των ΗΠΑ.

4 eid.epix kenap

Οι ανωτέρω μονάδες ειδικών επιχειρήσεων συνεκπαιδεύτηκαν σε:

Τακτικές και διαδικασίες ταχείας επιβίβασης και κατάληψης πλοίου από λέμβο (resalto).
Τακτικές κίνησης σε εσωτερικούς-κλειστούς χώρους (Close Quarter Compat).
Καταδύσεις αναγνώρισης.
Έξοδο σε ακτή, με χρήση συσκευών κλειστού κυκλώματος (Hot Extract).

1 eid.epix kenap

6 eid.epix kenap

5 eid.epix kenap

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τρίτη 09 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΣ, σύσκεψη Υπασπιστών Διοίκησης. Σκοπός της σύσκεψης, ήταν ο απολογισμός έργου έτους 2016 και πρώτου τετραμήνου 2017 και ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων για το δεύτερο τετράμηνο 2017.

Στη σύσκεψη οποία συμμετείχαν οι:

-Ανθυπασπιστής (ΔΒ) Τσιαμαντάς Λουκάς, Υπασπιστής Διοίκησης ΓΕΣ.
-Ανθυπασπιστής (ΦΤΘ) Γκίκα Αθανασία, Υπασπιστής Διοίκησης 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ.
-Αρχιλοχίας (ΠΖ) Αντωνίου Σπυρίδων, Υπασπιστής Διοίκησης ΑΣΔΕΝ.
-Ανθυπασπιστής (ΠΖ) Δούρδας Αντώνιος, Υπασπιστής Διοίκησης Γ΄ ΣΣ.
-Ανθυπασπιστής (ΤΠΖ) Παπαδόπουλος Στυλιανός, Υπασπιστής Διοίκησης Δ΄ ΣΣ.
-ΕΜΘ Αρχιλοχίας (ΠΖ) Νικήτας Γεώργιος, Υπασπιστής Διοίκησης ΑΣΔΥΣ.
-Ανθυπασπιστής (ΠΒ) Σούμπουρος Στέργιος, Υπασπιστής Διοίκησης Ι ης ΜΠ.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Υπαξιωματικούς και Ανθυπασπιστές και έγινε επεξεργασία προτάσεων που αφορούν στην εξέλιξη, στην εκπαίδευση και στην σταδιοδρομία τους. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το 11ο Ετήσιο Συνέδριο Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς των Ευρωπαϊκών Χωρών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώνει ότι έχει αποφασιστεί η ανακατάταξη εκατόν πενήντα επτά (157) ΟΒΑ Ειδικών ∆υνάμεων και εκατόν ενενήντα ένα (191) ΟΒΑ στα λοιπά Όπλα και Σώματα στο Στρατό Ξηράς, για βραχεία περίοδο δύο (2) ετών µε δυνατότητα παρατάσεως ενός (1) έτους και καθορίσθηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων η 20η Ιουνίου 2017. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι γεννημένοι από την 1-1-1990 και µετά. Επιπλέον, για τους έφεδρους πρέπει να µην έχουν παρέλθει τρία (3) έτη από την ημερομηνία της οριστικής απολύσεώς τους κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, ενώ οι υπηρετούντες οπλίτες πρέπει να απολύονται οριστικά από 20 Ιουλίου έως 20 Σεπτεμβρίου 2017.

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από τους εφέδρους στις Στρατολογικές Υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται (ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαµονής τους), και από τους οπλίτες στις Μονάδες που υπηρετούν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές µε τα προσόντα συµµετοχής, τα δικαιολογητικά, τις αθλητικές δοκιµασίες για τους ΟΒΑ (Ε∆) και λοιπά διαδικαστικά θέµατα, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να ενηµερωθούν µέσω της ιστοσελίδας του ΓΕΣ, www.army.gr, καθώς και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου έχουν αναρτηθεί οι διαταγές ανακατάταξης για τους ΟΒΑ των Ειδικών Δυνάμεων και των λοιπών Όπλων – Σωμάτων, με ΑΔΑ:6ΕΥ16-930 και ΑΔΑ:6ΘΘΚ6-6ΞΡ αντίστοιχα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter