Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017
Write on Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες Γιώργος Λαμπράκης

Υπό την σκιά του αιωνόβιου Έφεδρου Αξιωματικού Νικόλαου Κοπάση, του τελευταίου επιζώντα πολεμιστή – Αξιωματικού της Μάχης της Κρήτης, οι Έφεδροι και οι Εθνοφύλακες της Κρήτης συμμετείχαν στην εκδήλωση για το Έτος Εφεδρείας Εθνοφυλακής που οργάνωσε το ΓΕΣ στο Ρέθυμνο.

Στους επιβλητικούς χώρους του Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμομοναστηρίου, εκεί που συγκεντρώνεται η στρατιωτική ιστορία των Ελλήνων και πλάι στα μοναδικά κειμήλια των αγώνων του Έθνους, παρουσιάστηκε το παρελθόν, το παρόν αλλά (κυρίως) το μέλλον του θεσμού της Εθνοφυλακής με βάση τις αλλαγές που σχεδιάζονται ώστε να ενισχυθεί και οι πολίτες-οπλίτες που συγκροτούν τις Μονάδες Εθνοφυλακής να λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να μπορέσουν να σταθούν στο σύγχρονο πεδίο της μάχης και να εκτελέσουν την αποστολή τους.

11 reth ekdilosi

4 reth ekdilosi

9 reth ekdilosi

Παρουσία του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη, των στρατιωτικών αρχών του νησιού, του Διοικητή της 5Ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΡΗΤΩΝ, των Διοικητών των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Κρήτης, εν ενεργεία Εφέδρων και Εθνοφυλάκων, καθώς και μελών των ΣΕΑΝ του νησιού αλλά και πλήθους κόσμου, βραβεύτηκαν στελέχη της Εθνοφυλακής που ξεχώρισαν με την παρουσία τους αλλά και ο γηραιότερος Έφεδρος Αξιωματικός.

12 reth ekdilosi

Ο Νικόλαος Κοπάσης, 100 ετών σήμερα, έλαβε μέρος –μεταξύ άλλων- στη Μάχη της Κρήτης όπου και διακρίθηκε, ενώ με τη συνολική παρουσία του και τη λαμπρή φυσιογνωμία του αποτελεί το λαμπρότερο παράδειγμα Έφεδρου Αξιωματικού. Μια σεβάσμια μορφή, ένας ζωντανός θρύλος με καθαρό βλέμμα και την ικανοποίηση πως στο κάλεσμα της Πατρίδας ήταν πάντα παρών...

7 reth ekdilosi

5 reth ekdilosi

6 reth ekdilosi

8 reth ekdilosi

2 reth ekdilosi

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας εκ των Εθνοφυλάκων που βραβεύτηκε ήταν και ο Κωνσταντίνος Σφακιανάκης, ο οποίος ως Λοχίας στον Λόχο βαρέων όπλων της ΕΛΔΥΚ συμμετείχε στα γεγονότα του 1974 και κυρίως στην επική μάχη του στρατοπέδου το τριήμερο 14-16 Αυγούστου ΄74. Ο πολεμιστής αυτός συμμετέχει ενεργά στο Τάγμα Εθνοφυλακής Ηρακλείου! (Το defenceline θα επανέλθει με αναλυτικό αφιέρωμα στον Κ. Σφακιανάκη).

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Βίντεο του ΓΕΣ από πρόσφατες επιχειρησιακές δραστηριότητες των Σχηματισμών και Μονάδων του Στρατού Ξηράς.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter