Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Write on Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 Κατηγορία ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Με 812 υποψήφιους ξεκίνησε σήμερα, σε Παραρτήματα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας σε όλη την Ελλάδα, η Σχολή Εθελοντών Πυροσβεστών έτους 2019-2020 η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη Φεβρουαρίου. Ο αριθμός αυτός ξεπερνά κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και αγγίζει το 3πλάσιο του μέσου όρου των υποψηφίων που εκπαιδεύονται κάθε χρόνο προκειμένου να υπηρετήσουν στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντές Πυροσβέστες.

Ο αριθμός αυτός αναδεικνύει το αμείωτο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας να υπηρετήσουν εθελοντικά και άμισθα το Πυροσβεστικό Σώμα και να θέσουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία των συμπολιτών μας αντιμετωπίζοντας τους ίδιους κινδύνους και μοιράζοντας τις ίδιες αγωνίες με το μόνιμο και πενταετές πυροσβεστικό προσωπικό.

Ειδικότερα στην Αττική, οι υποψήφιοι έφτασαν τους 150, ενώ αναλυτικότερα στις υπόλοιπες Περιφέρειες:

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

51

Ήπειρος

56

Πελοπόννησος

102

Κεντρική Μακεδονία

117

Στερεά Ελλάδα

55

Βόρειο Αιγαίο

60

Δυτική Μακεδονία

29

Δυτική Ελλάδα

100

Νότιο Αιγαίο

10

Θεσσαλία

34

Ιόνια Νησιά

3

Κρήτη

45

Με αυτά τα δεδομένα τόσο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και το ίδιο το Πυροσβεστικό Σώμα οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στις κατάλληλες και απαραίτητες ενέργειες και προετοιμασίες προκειμένου με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, να δοθεί στους νέους Εθελοντές Πυροσβέστες η απαραίτητη Στολή και ο προστατευτικός εξοπλισμός για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς επίσης και να επιλύσει το πρόβλημα της σοβαρής έλλειψης Μέσων Ατομικής Προστασίας για το σύνολο των υπηρετούντων Εθελοντών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα οι οποίοι διαχρονικά αναγκάζονται να καταβάλουν σοβαρά ποσά οι ίδιοι για την αγορά τους προκειμένου να ασκήσουν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους.

Η άμεση και πλήρης αξιοποίηση των 812 νέων πυροσβεστών που θα αποφοιτήσουν τον Μάρτιο του 2020 θα συμβάλει σημαντικά στην ανακούφιση από την υπερεργασία του καταπονημένου προσωπικού καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου όσο και στην περεταίρω ενίσχυση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

Συνολικά σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν 2000 Εθελοντές Πυροσβέστες σε 250 Επαγγελματικές και Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.