Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019
Write on Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωπί, 12 Μαρτίου 2019: Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) περιλαμβάνεται, για 2η συνεχή χρονιά, στην κατάσταση με τις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ελλάδα που δημοσιεύει το περιοδικό FORTUNE στο ειδικό τεύχος με τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες.

Η IDE αποτελεί βασικό εκπρόσωπο της ελληνικής βιομηχανίας στην κατάσταση αυτή και είναι η μοναδική από το χώρο της άμυνας και ασφάλειας. Αναμφίβολα αποτελεί μια πολύ σημαντική αναγνώριση για την IDE, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε ευμετάβλητο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Η διάκριση αυτή επιβραβεύει την εξωστρέφεια της IDE, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να προσελκύσει το 98% των εσόδων της από εξαγωγές.

Οι 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προέρχονται απ’ όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας (εξαιρουμένων τραπεζών και ασφαλιστικών) με κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 50 εκ. €, καταγράφουν αύξηση κύκλου εργασιών συνεχόμενα τα τελευταία τρία χρόνια και είτε δεν έχουν δανεισμό είτε τον μειώνουν συνεχώς.

Σχετικά με την IDE

Η IDE, εταιρεία-ηγέτης στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και συστημάτων επικοινωνιών στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας της Ελλάδας. Η IDE κατέχει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες, ασφάλεια πληροφοριών, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), συστήματα επιτήρησης, αναγνώρισης και ασφάλειας, υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, μη επανδρωμένα οχήματα (UAVs και USVs) καθώς και λογισμικό αμυντικών εφαρμογών.

Η εταιρεία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη κατάσταση προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των πελατών και χρηστών προϊόντων της IDE είναι η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδονησία, Ισπανία, Κύπρος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NATO/NSPA), Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.

Write on Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνηση το καλοκαίρι του 2018, το Βέλγιο ανέθεσε στην κοινοπραξία Belgium Naval & Robotics, που απαρτίζεται από τη Naval Group και την ECA Robotics, την προμήθεια δώδεκα ναρκοθηρευτικών πλοίων και του εξοπλισμού τους.

Έξι πλοία προορίζονται για το Βελγικό Ναυτικό και τα άλλα έξι για το Ολλανδικό Ναυτικό. Το συμβόλαιο, με προϋπολογισμό που ανέρχεται σχεδόν σε €2 δισ., έχει διάρκεια 10 ετών. Η τελική ειδοποίηση για το συμβόλαιο θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων εβδομάδων.

Η κοινοπραξία Belgium Naval & Robotics καθώς και οι ομάδες της Naval Group και της ECA Robotics αισθάνονται τιμή για την εμπιστοσύνη των Ναυτικων Βελγίου και Ολλανδίας και αναμένουν αυτή τη νέα συνεργασία με ανυπομονησία.

Write on Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Δευτέρα 1η Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2 & Βασ. Σοφίας) εκδήλωση αφιερωμένη στο θρυλικό Αντιτορπιλικό “ΑΔΡΙΑΣ” και τον ιστορικό επανάπλου του στην Αλεξάνδρεια, με την προβολή της ταινίας με τίτλο “Ελεύθερον το Εύψυχον” , παραγωγής της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”.

Η εκδήλωση ήταν μία συνδιοργάνωση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, του Πολεμικού Μουσείου και της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”. (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ)
Το κοινό υποδέχτηκε με ένα σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αντιναύαρχος ε.α. κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος.
Την σκυτάλη πήρε η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, η οποία στον χαιρετισμό της παρουσίασε διαφάνειες με αντικείμενα του Αντιτορπιλικού “Αδρίας” που είχε δωρίσει στο μουσείο ο Ιωάννης Τούμπας (Κυβερνήτης του “Αδρίας”), την στολή, το ξίφος και τα παράσημά του. Αναφέρθηκε τέλος, στην σημασία που δίνει το μουσείο στην ιστορική μνήμη και στην ανάγκη να παραδίδονται στα μουσεία , ιστορικά κειμήλια που κρύβονται και ξεχνιούνται στα σεντούκια !

Ακολούθησε ο Αντιναύαρχος ε.α. κ. Ιωάννης Παλούμπης με την εισήγησή του για την προσωπικότητα του Ναυάρχου Ιωάννη Τούμπα. Στην περιεκτικότατη ομιλία του, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του Αξιωματικού Ι. Τούμπα και την θητεία του σε διάφορες θέσεις πριν και μετά τον “Αδρία”.

Στην συνέχεια το ιδρυτικό μέλος της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” κ. Ευδοκία Βουβάλη, μετά από μια σύντομη αναφορά στους στόχους και τις δράσεις του “Αρχιπελάγους” , ευχαρίστησε όσους καθ' οιονδήποτε τρόπο (αρχειακό υλικό – συνεντεύξεις) συνέβαλαν στη δημιουργία της ταινίας που επρόκειτο να προβληθεί στην συνέχεια, καθώς και στην βιβλιογραφία στην οποία στηρίχθηκε . Ακολούθησε η προβολή της ταινίας, διάρκειας 70' λεπτών. Μετά την προβολή, το κοινό εμφανώς συγκινημένο ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές με τα καλύτερα λόγια.

Η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, ευχαριστεί με την σειρά της όλες και όλους που παρευρέθησαν.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι :
Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά , πρ. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Θεόδωρος Φορτσάκης , Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.
Γεώργιος Κασσάρας , πρ. Βουλευτής & Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ. , Αρχηγός Στόλου – Εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΝ
Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ισάκογλου Νικόλαος , Εκπρόσωπος Αρχηγού ΛΣ.- ΕΛ.ΑΚΤ
Πλοίαρχος Κ. Μανιός ΠΝ , Εκπρόσωπος Διοικητή ΣΕθΑ
Αρχιπλοίαρχος Ηλίας Ράπτης ΠΝ , Διοικητής Ν.Δ.Α.
Πλοίαρχος Αναστάσιος Νικηφόρος ΠΝ , Διοικητής Σχολής Διοίκησης και Επιτελών ΠΝ
Πλοίαρχος Ιωάννης Διαμαντάκης ΠΝ , Δ/ντής Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού
Συγγενείς πληρώματος Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ: Αντιναύαρχος ε.α. Ηλίας Παπαφρατζέσκος , Κωνσταντίνος Τασσάς, Δήμητρα Μουρτζίνη και κα. Σολωμού
Επίσης οι :
Αντιπλοίαρχος Λάζαρος Σιδηρόπουλος ΠΝ – Κυβερνήτης Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ
Αντιπλοίαρχος ΛΣ Κατσούλης – Εκπρόσωπος Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά
Αντιναύαρχος ΛΣ Πελοπίδας Αγγελόπουλος – Πρόεδρος Λέσχης Λ.Σ
Αντώνιος Βογιατζής , Πρόεδρος Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών – Ιδρύματος Βούρου – Ευταξία
Παναγιώτης Ριζόπουλος, Γραμματέας AHEPA HELLAS
Αντιναύαρχος ε.α. Ξενοφών Μαυρογιάννης , Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΝΔ
Υποναύαρχος ε.α. Ιωάννης Φραγκούλης , Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς
Αντιστράτηγος ε.α. Χαράλαμπος Πόκας , εκπρόσωπος ΣΕΕθΑ
Υποναύαρχος ΛΣ Δημήτριος Νεόφυτος , Εκπρόσωπος ΙΔ.ΕΛ.Α.ΝΑ.Π.
Αντώνιος Γκορτζής , Πρόεδρος Φίλων Πολεμικού Μουσείου
Δημήτριος Μηνδρινός , Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν.
Μικές Στεφανίδης , Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Δωδεκανήσου ΛΑΟΣ
Ιωάννης Μαραγκουδάκης, Πρόεδρος ΠΟΙΑΘ
Πλοίαρχος ΛΣ Βικέντιος Ρώτας , Εκπρόσωπος Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Λ.Σ.
Εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων, της Εστίας Νέας Σμύρνης ,
Πρόεδροι και εκπρόσωποι Δωδεκανησιακών Σωματείων και Συλλόγων

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τους "αφανείς" συνεργάτες , που όμως συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης :
Από το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, τις κυρίες Ιωάννα Μπερμπίλη, Πηνελόπη Βουγιουκλάκη, Κλεοπάτρα Ρηγάκη , Γεωργία Μιαούλη, Κων/νο Χατζηδάκη και Αικατερίνη Κρανιώτου
Από το Πολεμικό Μουσείο τον κ. Γιάννη Κοροδήμο και τον κ. Σταύρο Θεοδωρίδη από την Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος"