Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 20:37

Η Ημερήσια Διαταγή του Παραλαμβάνοντος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χρίστου Μανωλά

Η Ημερήσια Διαταγή του Παραλαμβάνοντος Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστρατήγου Χρίστου Μανωλά, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Η Ημερήσια Διαταγή του Παραλαμβάνοντος Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστρατήγου Χρίστου Μανωλά, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Διαβάστε την Ημερήσια Διαταγή του Παραλαμβάνοντος Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστρατήγου Χρίστου Μανωλά, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Οπλίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό του Στρατού Ξηράς.

Αναλαμβάνω σήμερα, μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ, τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Κλείνω ευλαβικά το γόνυ στις πολεμικές Σημαίες των Σχηματισμών, των Συγκροτημάτων και των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, αποτίω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς, που θυσίασαν τη ζωή τους στους αγώνες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας, καθώς επίσης και τους πεσόντες σε ειρηνική περίοδο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Η επιλογή μου στη θέση του Α/ΓΕΣ, αποτελεί την ύψιστη τιμή προς το πρόσωπό μου και νιώθω υπερήφανος γι' αυτό. Αποτελεί πρόκληση και με την βοήθεια του Θεού και την δική σας θα ανταποκριθώ.
Έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών και υποχρεώσεων του ΓΕΣ, αναλαμβάνω τη Διοίκηση με ειλλημένη την απόφαση να αναλώσω μαζί σας τις δυνάμεις μου, για τη διατήρηση αλλά και τη βελτίωση, όπου υπάρχουν περιθώρια, της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των Σχηματισμών, Συγκροτημάτων και Μονάδων του Στρατού μας, που βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, χάριν στις άοκνες προσπάθειες των άξιων Αρχηγών προκατόχων μου και όλων των Αξκών, στελεχών, στρατιωτών καθώς επίσης και του πολιτικού προσωπικού μας.
Η αποστολή μας, που είναι ταυτόχρονα και το όραμά μου, είναι να διατηρήσουμε την Πατρίδα μας και ειδικότερα το χερσαίο και νησιωτικό τμήμα της, ακέραια και όπως τα παραλάβαμε, να βελτιώσουμε την επιχειρησιακή ικανότητα ενώ παράλληλα να βοηθήσουμε το προσωπικό μας να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις οι οποίες παρουσιάζονται τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Τονίζω ότι ο κύριος γνώμονας για την εκτέλεση της αποστολής είναι πρώτιστα η προστασία της Πατρίδας από κάθε επιβουλή και με οποιοδήποτε κόστος, αλλά παράλληλα των οικογενειών μας, και των παιδιών μας, στα οποία με το πέρασμα του χρόνου θα κληθούμε να την παραδώσουμε.
Ως προϋποθέσεις για την επιτυχή εκτέλεση της θεωρώ την τήρηση από όλους των στρατιωτικών αρετών, ανδρείας, καρτερίας, φιλοπατρίας, στρατιωτικού πνεύματος και πειθαρχίας. Επιπρόσθετα την σκληρή δουλειά, επαγγελματικότητα, μεθοδικότητα, ενθουσιασμό, σεμνότητα, αυστηρότητα με σεβασμό όμως της μοναδικότητας και της αξιοπρέπειας κάθε υφισταμένου, την επιβράβευση των προσπαθειών αλλά και τον έλεγχο της εκτελέσεως των διατασσόμενων μέσα στο πλαίσιο πάντοτε ενός συστήματος ανθρωποκεντρικής διοίκησης.
Θα διοικήσω με κύριο γνώμονα να καταστώ αυτό που επιβάλλουν οι στρατιωτικοί κανονισμοί. Δηλαδή να γίνω η προσφυγή και το στήριγμα όλων.
Θα είμαι δίπλα σας συμμαχητής, συμπαραστάτης και οδηγός πρώτα από όλα ως στρατιώτης, βαθμό και έννοια στην οποία αποδίδω ύψιστη τιμή και παράλληλα ως Αρχηγός σας.
Θα είμαι παρών, δίπλα σας, για να επιλύσω τα ατομικά και τα οικογενειακά σας προβλήματα, να σας καθοδηγώ και να σας βοηθώ πάντα βέβαια μέσα στα υπηρεσιακά πλαίσια και δυνατότητες. Βοηθείστε με να σκέφτομαι και να ενεργώ θετικά για το καλό σας. Χρησιμοποιείτε την ιεραρχική οδό. Εμπιστευθείτε με και σταθείτε δίπλα μου. Όλοι ΜΑΖΙ, αυτό είναι το σύνθημα μου, πέρα και πάνω από τις οποιεσδήποτε ατομικές επιδιώξεις, για το καλό της πατρίδας.
Επιθυμώ παράλληλα με την εκτέλεση των καθηκόντων σας, να είστε ευτυχισμένοι και η εργασίας σας, να σας παρέχει ικανοποίηση. Να αντιμετωπίζετε με θετικό πνεύμα και διάθεση την αποστολή μας αλλά και τη ζωή εν γένει, ιδιαίτερα σήμερα κάτω από τις παρούσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.
Αυτή τη στιγμή που αναλαμβάνω Αρχηγός του ΓΕΣ, σας καλώ να είσθε υπερήφανοι για τη μεγάλη τιμή που μας κάνει η πατρίδα, να μας εμπιστεύεται την ασφάλεια της Σημαίας της που κυματίζει στα προκεχωρημένα φυλάκια της, δίπλα στους περήφανους και ηρωικούς κατοίκους της παρέβριου περιοχής, αλλά και στους ακρίτες των νησιών μας, με τους οποίους πρέπει να διατηρήσουμε άριστες σχέσεις και να συνεργαστούμε αρμονικά, ενθυμούμενοι ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι ο «πολλαπλασιαστής ισχύος» των Σχηματισμών μας.
Με τη βοήθεια του Θεού, με την καλή προαίρεση στις σχέσεις των διοικούντων και διοικούμενων και οπωσδήποτε με τη συνεργασία μας με τις τοπικές κοινωνίες, τις αρχές και τους απλούς πολίτες, τους εν δυνάμει στρατιώτες, ο Στρατός Ξηράς θα συνεχίσει με επιτυχία το δύσκολο δρόμο του, καθοδηγούμενος από εμένα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ηγήθηκε ο απερχόμενος Αρχηγός.

Στο σημείο αυτό κρίνω σκόπιμο να ευχαριστήσω τον Στρατηγό Αθανάσιο Τσέλιο, προϊστάμενο μου στο ΓΕΣ όταν διοικούσα την 1η Στρατιά, αγαπητό φίλο και άξιο συνάδελφο, και να του υποβάλλω τα σέβη μου. Ετύγχανε πάντοτε της εκτιμήσεως, του σεβασμού και της αγάπης μου και αισθάνομαι υπερήφανος που τον διαδέχομαι στα καθήκοντα του Αρχηγού. Ελπίζω να με βοηθήσει ο Θεός να πετύχω, όσα επέτυχε κι αυτός και του εύχομαι καλή αποστρατεία και καλή συνέχεια του βίου του. Θα τον έχουμε πάντα στο μυαλό μας και την καρδιά μας.

Με τις σκέψεις αυτές, επικαλούμενος τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού και τις Πρεσβείες της Υπέρμαχου Στρατηγού μας, για την εκπλήρωση της αποστολής μας, σας καλώ να αναφωνήσετε:

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς
Αρχηγός

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter