Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 10:52

Εντοπισμοί και εξουδετερώσεις πυρομαχικών από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς

Στιγμιότυπα από τις εργασίες του ΤΕΝΞ, που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ. Στιγμιότυπα από τις εργασίες του ΤΕΝΞ, που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ.

Στιγμιότυπα από τις εργασίες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 η 112 ΟΝ η οποία εργάζεται στο Α/Δ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης εντόπισε μία βόμβα αεροπορίας γερμανικής προέλευσης Β' Παγκοσμίου Πολέμου τύπου SD-50. Οι τεχνικοί EOD της ΟΝ προέβηκαν σε αναγνώριση της βόμβας όπου και επιβεβαιώθηκε ότι ο τύπος της πρόκειται για SD-50.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 η 112 ΟΝ η οποία εργάζεται στο Α/Δ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης εντόπισε μία βόμβα αεροπορίας γερμανικής προέλευσης Β' Παγκοσμίου Πολέμου τύπου SD-50.

Αποφασίστηκε η κατάκαυση της βόμβας με τη χρήση χειροβομβίδων θερμίτη. Περιμετρικά της βόμβας κατασκευάστηκε ειδικό ανάχωμα με τη συνδρομή μηχανήματος ΜΧ το οποίο θα περιόριζε τα αποτελέσματα της θραυσματοποίησης σε περίπτωση μη αναμενόμενης έκρηξης της βόμβας κατά τη διαδικασία κατάκαυσης. Την 19 Σεπτεμβρίου 2014 η βόμβα καταστράφηκε με ασφάλεια από το προσωπικό EOD της 112 ΟΝ με τη χρήση χειροβομβίδων θερμίτη.

Το παραπάνω πυρομαχικό ανευρέθηκε στην περιοχή Ομορφοκκλησιά Καστοριάς την 18 Σεπτεμβρίου 2014.

Το παραπάνω πυρομαχικό ανευρέθηκε στην περιοχή Ομορφοκκλησιά Καστοριάς την 18 Σεπτεμβρίου 2014. Προσωπικό EOD της 212 Ομάδας Ναρκαλιείας του ΤΕΝΞ έσπευσε στο χώρο για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Κατόπιν αναγνώρισης του πυρομαχικού διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για βλήμα φωτιστικό 60 χιλιοστών. Καταστράφηκε επί τόπου από τους τεχνικούς EOD.

Εργασίες έρευνας εκκαθάρισης στην περιοχή Παλαμπά Θεσπρωτίας, σε χώρους που έχουν υποδειχθεί σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Θεσπρωτίας.

Πραγματοποιούνται εργασίες έρευνας εκκαθάρισης στην περιοχή Παλαμπά Θεσπρωτίας, σε χώρους που έχουν υποδειχθεί σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Θεσπρωτίας. Έως σήμερα, στον συγκεκριμένο χώρο, από τις 8 Αυγ 14, έχουν εντοπιστεί και καταστραφεί 3 νάρκες Κ/Π, 1 χειροβομβίδα και 1 βλήμα όλμου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter