Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 08:13

Τουρκική 4η Στρατιά VS ΑΣΔΕΝ

Αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Μ109 της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο εκτελεί βολή σε άσκηση, στις 11 Απριλίου 2011. (Γραφείο Τύπου ΓΕΣ) Αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Μ109 της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο εκτελεί βολή σε άσκηση, στις 11 Απριλίου 2011. (Γραφείο Τύπου ΓΕΣ)

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 5 του μηνός, αναλύεται και αξιολογείται η απειλή που συνιστούν για τα νησιά του Αιγαίου οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως η 4η Στρατιά, καθώς και οι ελληνικές αμυντικές ικανότητες σε επίπεδο Στρατού ξηράς.

Ειδικότερα αναλύονται οι δυνάμεις της τουρκικής 4ης Στρατιάς αλλά και οι απειλές μεταφορικών και επιθετικών ελικοπτέρων, πυροβολικού, ειδικών δυνάμεων, μη-επανδρωμένων οχημάτων αέρος (UAV) και βλημάτων προσβολής εξ αποστάσεως (stand-off). Παρουσιάζονται επίσης αναλυτικά οι δυνάμεις της ελληνικής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕ), οι εκτιμήσεις για την εκδήλωση της απειλής με βάση τις τουρκικές ασκήσεις, καθώς και οι αμυντικές δυνατότητες εναντίον της. Καταγράφονται επίσης οι μελλοντικές προοπτικές ενίσχυσης της ελληνικής αμυντικής ικανότητας.

Μια λεπτομερής ανάλυση για την αντιπαράθεση δυνάμεων μεταξύ μικρασιατικών παραλίων και ελληνικών νησιών, στο τεύχος Σεπτεμβρίου της ΕΑ&Τ που κυκλοφορεί σήμερα!