Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 08:19

Ημερίδα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με θέμα την Ηγεσία

Η ημερίδα οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δόγματος του ΓΕΣ και είχε ως σκοπό την ολόπλευρη προσέγγιση των χαρακτηριστικών του σύγχρονου ηγέτη και κυρίως την κατανόηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του. Η ημερίδα οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δόγματος του ΓΕΣ και είχε ως σκοπό την ολόπλευρη προσέγγιση των χαρακτηριστικών του σύγχρονου ηγέτη και κυρίως την κατανόηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του.

Tην Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) ημερίδα με θέμα «Ηγεσία ως η Τέχνη Απελευθέρωσης του Δυναμικού των άλλων, Ηγέτης: Χάρισμα ή Γνώση».

Η ημερίδα οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δόγματος του ΓΕΣ και είχε ως σκοπό την ολόπλευρη προσέγγιση των χαρακτηριστικών του σύγχρονου ηγέτη και κυρίως την κατανόηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του.

1 sse imerida

Την ημερίδα παρακολούθησαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Σχηματισμών και Μονάδων του Λεκανοπεδίου Αττικής, Αξιωματικοί που παρακολουθούν την παρούσα περίοδο τα Σχολεία Εφαρμογής των Όπλων του Στρατού Ξηράς, Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και Ευέλπιδες.

2 sse imerida

Διακεκριμένοι εισηγητές από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, Ανώτατοι Αξιωματικοί σε Αποστρατεία και Ιατροί – Ψυχολόγοι ανέπτυξαν τα ακόλουθα θέματα:

- Κλαούζεβιτς και Ελληνική Στρατιωτική Ηγεσία, Δύναμη Χαρακτήρα σε Στρατηγικό, Επιχειρησιακό και Τακτικό Επίπεδο.

- Σύγχρονες Μέθοδοι Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Μια Συστηματική Προσέγγιση για την Ορθολογικότερη Διαχείριση των Ανθρωπίνων Πόρων.

- Ηγεσία: Θεωρία και Πράξη.

- Η Ψυχολογία του Ηγέτη.

- Όραμα: Σημαντικός Παράγοντας για τον Ηγέτη και τον Οργανισμό.

- Από τον Στρατιωτικό Ηγέτη Ήρωα στον Στρατιωτικό Ηγέτη Επιστήμονα – Διοικητή.

- Η Διαμόρφωση του Ηγέτη μέσα από την Εκπαίδευση.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 00:30