Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 09:08

Έκδοση πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου Στρατιωτικής Ιστορίας

Το θέμα του Συνεδρίου που διοργανώθηκε από τη ΔΙΣ/ΓΕΣ σε συνεργασία με το Μουσείο/Ινστιτούτο Στρατιωτικής Ιστορίας της Βιέννης, ήταν "The Warrior's Ethos, the National Psyche and Soldiery". Το θέμα του Συνεδρίου που διοργανώθηκε από τη ΔΙΣ/ΓΕΣ σε συνεργασία με το Μουσείο/Ινστιτούτο Στρατιωτικής Ιστορίας της Βιέννης, ήταν "The Warrior's Ethos, the National Psyche and Soldiery".

Εκδόθηκαν από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ (ΔΙΣ/ΓΕΣ), στην αγγλική γλώσσα, τα Πρακτικά του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Στρατιωτικής Ιστορίας του Partnership for Peace Consortium - Conflict Studies Working Group, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2015 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Το θέμα του Συνεδρίου που διοργανώθηκε από τη ΔΙΣ/ΓΕΣ σε συνεργασία με το Μουσείο/Ινστιτούτο Στρατιωτικής Ιστορίας της Βιέννης, ήταν "The Warrior's Ethos, the National Psyche and Soldiery". Από την επιλογή του θέματος και των λέξεων που εμπεριέχει ο τίτλος, διαφαίνεται η προσπάθεια για την ανάδειξη και χρήση αυτούσιων ελληνικών λέξεων στη διεθνή στρατιωτική ορολογία.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 40 σύνεδροι από 18 χώρες. Κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των εισηγήσεων, οι οποίες κάλυψαν ποικίλες πτυχές της θεματικής του και περιλαμβάνονται στην έκδοση των Πρακτικών.

Ο τόμος των Πρακτικών είναι διαθέσιμος στο Τυπογραφείο Ελληνικού Στρατού (ΤΥΕΣ) και στη ΔΙΣ/ΓΕΣ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter